Gönderen Konu: Lpg Filtresi değişim zamanı nasıl anlaşılır.  (Okunma sayısı 68059 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Lpg Filtresi değişim zamanı nasıl anlaşılır.
« : Mayıs 20, 2014, 22:44:44 »
Arkadaşlar nette araştırıken lpg filtresi 10-15 bin km arası değişmeli diye yazıyordu benim araçta 20 bin km oldu yaklaşık.Bu aralar değiştirme durumum yok ankaraya gidince değiştirebilirim.

Acaba bu filtre değişmezse ne olur araca zarar verir mi ya da değişim zamanı geldiğini nasıl anlarım?

Teşekkürler...
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

Lpg Filtresi değişim zamanı nasıl anlaşılır.
« : Mayıs 20, 2014, 22:44:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg Filtresi değişim zamanı nasıl anlaşılır.
« Yanıtla #1 : Mayıs 20, 2014, 22:59:15 »
Abi filtre fiyatı 15den az ya. Değişsen senin faydana. Hem aracın daha az yakar
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 21, 2014, 00:09:00 »
Netten alırsanız 10 15 tl arası lpg ciye giderseniz 40 ila 50 tl arasında fiyatları var her onbin km.de bir değiştirirseniz hem yakıt hemde sistem için iyi olacaktır
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 21, 2014, 00:14:03 »
tıkanana kadar yolu var :) tıkanınca zaten belli ediyo. araba çalışıyo sonra stop ediyo. gaz yemiyo. enjeksiyonluda öyle mi bilmem. babam hiç değiştirmez. bişey olduğuda yok. sonuçta gaz gelmezse en fazla motor durur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 69000
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 21, 2014, 08:08:36 »
Filtrenin içi tozla doluyor biraz gaza yüklenince gaz yemiyor araba gitmiyor sonra benzine geçiyor. Araba tekler gibi oluyor. Yalnız öyle hemen 10000 de de dolmuyor aceleye gerek yok.
mehmet hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • :)
  • Kilometre: 44000
  • 22 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 21, 2014, 10:06:21 »
Şahsen 15.000 de bir filtre değişimi yapıyorum ve araçtaki bariz çekiş farkını hissediyorum. En kısa zamanda değişim yaptırın ve aracın stop etmesiyle gaz yememesiyle bundan başka sıkıntılara yol açabileceğini unutmayın derim. "Zaten araç yolda kalır, hissedersiniz yorumlarına katılmıyorum". Bakımsız araç her zaman sürprizlere açıktır. Kötü sürprizlerle karşılaşmazsınız inşallah...
------- E & S & K -------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #6 : Mayıs 21, 2014, 10:10:55 »
Şahsen 15.000 de bir filtre değişimi yapıyorum ve araçtaki bariz çekiş farkını hissediyorum. En kısa zamanda değişim yaptırın ve aracın stop etmesiyle gaz yememesiyle bundan başka sıkıntılara yol açabileceğini unutmayın derim. "Zaten araç yolda kalır, hissedersiniz yorumlarına katılmıyorum". Bakımsız araç her zaman sürprizlere açıktır. Kötü sürprizlerle karşılaşmazsınız inşallah...

işte tırsmıyor değilim arada benzinle de kullanıyorum aslında ama filtre değişmeli anlaşılan ilk etapta kendime romanodan anlayan ankarada iyi bir servis bulmak olacak
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 21, 2014, 11:41:16 »
romano mu ? az yakıyor ama servisi sanırım türkiyede yok. yani çekip gitmişler.. elinde parça ve kablosu olanlara bile ulaşamamıştım. siz nerede taktırdınız bu markayı ?

ayar yapılmayabilir ama filtre için illaki markanın servisine gitmeye gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 21, 2014, 12:12:55 »
işte tırsmıyor değilim arada benzinle de kullanıyorum aslında ama filtre değişmeli anlaşılan ilk etapta kendime romanodan anlayan ankarada iyi bir servis bulmak olacak
Abi bir filtrenin resmini atsana. Bakım brc veya atiker ile aynımı.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 21, 2014, 13:18:06 »
Lpg filtresi değişim periyodu  10-15 bin km olarak belirtiliyor. Bende ilk defa 10 bini doldurduğumda değişime gitmiştim lpg servisine. 50 tl alıp aracın yazılım ve kalibrasyonuna bakılmıştı.

Aracınızın yakıtından şikayetiniz varsa gidin bi gösterin bence; yok aracınızın çekişi çalışması normalse kendiniz çıkarıp bi hava tutsanız bile yeterli. Avensiste 35 bin km oldu hala ilk günki filtre ve hala çalışıyor bilmem anlatabildim mi...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #10 : Mayıs 21, 2014, 14:31:04 »
romano mu ? az yakıyor ama servisi sanırım türkiyede yok. yani çekip gitmişler.. elinde parça ve kablosu olanlara bile ulaşamamıştım. siz nerede taktırdınız bu markayı ?

ayar yapılmayabilir ama filtre için illaki markanın servisine gitmeye gerek yok.

valla çekip giden yok aldığım adam geçen senenin sonunda taktırmış. Nette biraz baktım birçok yerde yetkili servisi var.İsmi bilinmeyen ama gayet kaliteli bir kit olduğu herkesçe bilinen bir kit romano.Yakıt ve çekiş olarak şimdiye kadar sıkıntı yaşamadım çok şükür.Zaten kit romano ama tankı atiker mesela sadece beyni romano olması lazım.Ayrıca brc-atiker vs gibi kendi yazılımı var bilgisayardan kontrol ve kalibre edilebiliyor. Tek sıkıntısı küçük yerlerde yetkili servis bulunmuyor atıyorum pc ye bağlamak isterseniz servis olmadığı için sıkıntı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 21, 2014, 14:34:37 »
20bin km rahat gidiyor ortalama bir filtre. Eğer benden önceki sahibi değiştirmediyse ben ilk filtremi 30bin km civarında değiştirdim.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 21, 2014, 14:38:07 »
Değiştirme zamanı birazda aldığınız gazlada ilgilidir. Mesela biz opetten aldığımızda çok kirleniyordu ve haliyle yakıt artıyordu. Zamanı geldiğinde değiştirmek iyi olur yakıt artmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • :)
  • Kilometre: 44000
  • 22 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 21, 2014, 15:49:18 »
Lpg filtresi değişim periyodu  10-15 bin km olarak belirtiliyor. Bende ilk defa 10 bini doldurduğumda değişime gitmiştim lpg servisine. 50 tl alıp aracın yazılım ve kalibrasyonuna bakılmıştı.

Aracınızın yakıtından şikayetiniz varsa gidin bi gösterin bence; yok aracınızın çekişi çalışması normalse kendiniz çıkarıp bi hava tutsanız bile yeterli. Avensiste 35 bin km oldu hala ilk günki filtre ve hala çalışıyor bilmem anlatabildim mi...

Kerem Bey gidip bir filtre değişimi yaptırın, çekişteki farkı siz de hissedersiniz... O zman neden 15-20.000 de bir filtre değişimi öneriyor bütün LPG üreticileri? Herşeyin para olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta LPG Filtre tıkanıklığı deyip geçmemek lazım. Sonuçta malzeme ömrü diye bir şey de var. Aynı zihniyetle sürekli yağ değişiminde de yağ filtresini temizletmemiz yeterli hiç değiştirmek gerekmez gibi bir sonuç da çıkıyor söylediklerinizden. Kesinlikle söylediklerinize katılmıyorum... Saygılar...
------- E & S & K -------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 73000
  • Model Yılı: '21
« Yanıtla #14 : Aralık 14, 2015, 10:22:12 »
http://youtu.be/j0fSiZfR1ak

Lpg filtre değişim videosu yalnız araç toyota değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 14, 2015, 16:06:59 »
10,000 km filtre değişimi için çok erken bence özelikle prins için çok çok erken :D ( 150 tl) bence ortalama 20.000 km'dir tamam kitin ömrü çekiş vs. konular için önemlide 10.000 km az gibi geldi bana üstte bi üyemizin de değindiği gibi yakıtın kalitesi önemli bi faktör katkı oranı vs şöyle de bi gerçek var lpg ustasına (işini layıkıyla yapanlar hariç) sorsan km yi sormadan "abi değiştirelim " derler : )
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra