Merhaba arkadaşlar.aralık 2013 de aldığım Corolla 10.000 km oldu ama şanzımandan vuruntu geliyor çok hafif.dur kalk trafikte yada ayağımı gazdan çekip tekrar bastığımda düşük hızlarda. eski bir jipim vardı,şaftında ki boşluktan dolayı aynı böyle yapardı.başka yaşayan arkadaş varmı sorun nedir acaba?
Merhaba arkadaşlar.aralık 2013 de aldığım Corolla 10.000 km oldu ama şanzımandan vuruntu geliyor çok hafif.dur kalk trafikte yada ayağımı gazdan çekip tekrar bastığımda düşük hızlarda. eski bir jipim vardı,şaftında ki boşluktan dolayı aynı böyle yapardı.başka yaşayan arkadaş varmı sorun nedir acaba?
Nasıl bir ses? 1 den 2 ye geçerken de yapıyor mu?
Nasıl bir ses? 1 den 2 ye geçerken de yapıyor mu?
hayır sadece gaza ilk dokunduğum anda.ses yok aslında sadece ilk anda vurma var.sanki poryada boşluk varda gaza basınca yüke biniyor ve vuruyor gibi.
Mesaj Birleştirildi: 20 May, 2014 11:25
Buji olabilir mi
buji olamaz
Otomatik mi araç kavramada olabiljr mi
hayır sadece gaza ilk dokunduğum anda.ses yok aslında sadece ilk anda vurma var.sanki poryada boşluk varda gaza basınca yüke biniyor ve vuruyor gibi.
Mesaj Birleştirildi: 20 May, 2014 11:25
buji olamaz
10 bin bakıma girdiniz mi?
Bu şanzıman CVT olmalı, kavraması hidrolik tork konvertörlü, vites değişimleri kasnaklı kayış olan sistemde köşeli hiçbirşey bulunmamaktadır. Sert ve ani kalkışlar yapmamaya özen gösterin. Aşırı sert kalkışlar yapıyorsanız çekiş kontrol sistemide bu tip sesler çıkartabilir.
aracınız cvt mi manuel mi birde yeni kasa corollamı yoksa bir önceki kasamı biliyorsunuz 2013 te her ikiside var detaylandırırsanız iyi olur...
Banim aracım2013 model Corolla advance multı drive s benzinli modeli aracın 40 km de vites geçişini hissediyorum ancak cok belirgin olmaması nedeni ile aldırış etmemiştim. Sizce bu sıkıntılı bir durum mu
olay biraz yalıtımla alakalı aracın yalıtımı çok iyi olmadığı için düşük seyirlerdeki vites geçişlerini duyuyorsunuz, 20.000km de 1.4d advance m/m var aynı şekilde vites geçişlerinde ses duyuyorsunuz kimi zaman yol engebeleri diye bam güm ses geliyor diye düşünüyorsunuz hatta ama olay yalıtımda. 20.000 bakıma henüz sokmadık sokunca durumu söyliycez servise ama büyük olasılıkla onlarda aynı şeyi söylicektir.
Aslında bu bir sorun değil.
Bu dediginizi çok düşük hızlarda hemen hemen hiç gaz pedalına basmaz durumda iken hissedersiniz.
Bu vuruntunun nedenide otomatik şanzımanın (CVT) tork konvertörünün lock-up sistemini devreye aldıgı anı yakalıyorsunuz.
Bu lock-up devreye girdigi anda motor devri ile şanzıman devri birbiri ile aynı hızda dönmeye başlarlar, işte o anda devir farkı varsa eşitlenmesi sırasında hafif bir vuruntu hissedersiniz.
Bu şanzımanın doğasında olan birşeydir, sorun değildir.
Aracınızın keyfini sürün.
Aslında bu bir sorun değil.
Bu dediginizi çok düşük hızlarda hemen hemen hiç gaz pedalına basmaz durumda iken hissedersiniz.
Bu vuruntunun nedenide otomatik şanzımanın (CVT) tork konvertörünün lock-up sistemini devreye aldıgı anı yakalıyorsunuz.
Bu lock-up devreye girdigi anda motor devri ile şanzıman devri birbiri ile aynı hızda dönmeye başlarlar, işte o anda devir farkı varsa eşitlenmesi sırasında hafif bir vuruntu hissedersiniz.
Bu şanzımanın doğasında olan birşeydir, sorun değildir.
Aracınızın keyfini sürün.
meraktan soruyorum, bazı araçlarda elektronik tork kontrol sistemi mevcut. marka vermiyorum. amacı, vites değişimlerinden sonra kavrama bitince meydana gelen yığılmayı ya da silkelemeyi önlemek. bu tarz bir düzenek ile aşılamaz mı bu durum ? ya da söylenildiğinden çok daha hafif bir tepki de gerek mi duyulmuyor ?
meraktan soruyorum, bazı araçlarda elektronik tork kontrol sistemi mevcut. marka vermiyorum. amacı, vites değişimlerinden sonra kavrama bitince meydana gelen yığılmayı ya da silkelemeyi önlemek. bu tarz bir düzenek ile aşılamaz mı bu durum ? ya da söylenildiğinden çok daha hafif bir tepki de gerek mi duyulmuyor ?
Sadece kalkışta bazı şartlarda hissedilen bir durum.
Aslında birazcık daha yüksek devirde lock-up kilitlese bu hiç hissedilmez.
Fakat o zamanda şehir içi yakıt tüketimi epey artar.
Çünkü lock-up devrede değil iken mekanik kayıp çok fazla oluyor.
Merhaba,
Bu vuruntu dediğiniz hafif bir tık sesi gibi mi?
Benim aracımda CVT şanzıman.Dediğiniz durumlarda bende hafif bir tık sesi duyuyorum.Sanki kavramadan çıktığında tekrar kavramaya geçerken yapıyor gibi.Kavramada iken yapmıyor.
şanzıman gaza basılmadığında boşa alıyor. düşük süratte veya dururken ayırıyor. gaza basıldığında kavramaya geçiyor. ben yeni aurisde hissetmiştim ama sorun olarak görmedim.