Gönderen Konu: GÜZERGAH SEÇİMİ  (Okunma sayısı 1154 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
GÜZERGAH SEÇİMİ
« : Mayıs 19, 2014, 17:06:13 »
Değerli forum üyeleri,Kısmet olursa 10 gün sonra Akçay'a gideceğim.Bu güne kadar Kayseri-Ankara-Eskişehir-Bursa-Balıkesir güzergahını kullandım.Son yıllarda bu yol kalitesi bayağı iyileştirildi,gayet memnunum.Ancak yeni yerler gezip görmek adına bu sene Kayseri-Konya-Afyon-Kütahya-Balıkesir güzergahını kullanmak istiyorum.
Yol durumu ve güzergah üzerinde gezip görebileceğim yerler hakkında sizlerin görüş ve önerilerinizi almak istiyorum.Teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

GÜZERGAH SEÇİMİ
« : Mayıs 19, 2014, 17:06:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 318 kere teşekkür etti
Ynt: GÜZERGAH SEÇİMİ
« Yanıtla #1 : Mayıs 23, 2014, 01:06:24 »
Galiba aramızda bu yolu bilen yok !!!  :olmamış:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Today Tomorrow Toyota
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 23, 2014, 01:13:34 »
Merhaba Sayın Muhittin Erkılıç.. Benim nacizane fikrim Kayseri-Konya-Afyon Yolu bence sizi sıkabilir.Özellikle Kony-Afyon arası pek öle gezerek gidilcek bi yol olduğunu sanmıyorum çünkü düz yollar ve karasallığında verdiği bi iç karartmayla yola devam edersiniz bence rotanızı biraz daha akdeniz'e kaydırarak ilerlemeniz daha mutlu edecektir sizi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 318 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 23, 2014, 01:41:48 »
Cemal bey teşekkür ederim,güzergah için süre limiti belirtmeyi unutmuşum,bu güzergahta toplam 2 gün geçirebilirim,hedef Akçay/Balıkesir ancak devamında Çanakkale- İstanbul var.Dolayısıyla  güneye indiğimde  plan,proğram alt üst olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 62500
  • Model Yılı: '13
  • 11 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 23, 2014, 10:47:10 »
Cemal bey teşekkür ederim,güzergah için süre limiti belirtmeyi unutmuşum,bu güzergahta toplam 2 gün geçirebilirim,hedef Akçay/Balıkesir ancak devamında Çanakkale- İstanbul var.Dolayısıyla  güneye indiğimde  plan,proğram alt üst olur.

Akçay' a kadar olan kısım hakkında bir yorum yapamayacağım ama Çanakkale-İstanbul güzergahında oldukça tecrübeliyim :)

Eğer yol duble olmasa da manzaralı olsun derseniz Çanakkale-Eceabat ya da Çanakkale-Kilitbahir geçişiyle başlamanızı tavsiye ederim. Lapseki-Gelibolu geçişinde Çanakkale-Lapseki arasındaki yolda manzara anlamında bir fayda alamazsınız, sadece yol duble olduğu için hız anlamında bir kazancınız olur.
Eceabat-Gelibolu arasındaki yolu çok beğenirim, bir taraf çam ornanı, diğer taraf deniz, inişli çıkışlı ve bol virajlı bir yol. bu yol üzerinde dilerseniz Eceabata çok yakın olan Abide'yi ve Şehitliği, savaş müzesini, siperleri ve 57nci Alay Şehitliğini gezebilirsiniz. Sonrasında Geliboluya uğrayıp oradaki Piri Resi müzesini gezebilirsiniz ve Bayraklı Baba türbesini ziyaret edebilirsiniz. Gelibolu küçük bir ilçe olduğu için çok fazla görülecek mekan bulunmuyor maalesef.

Gelibolu istanbul arasında da genelde kullanılan Gelibolu-Keşan-Malkara-Tekirdağ-İstanbul rotası yerine, Gelibolu-Şarköy-Tekirdağ-İstanbul hattından gelmenizi tavsiye ederim. İlk güzergahın tamamı duble yol olmasına rağmen kullanım ve manzara keyfi açısından yolu daha bozuk ve gidiş geliş olsa dahi ikinci güzergahı tavsiye ediyorum. Yol gidiş geliş ancak kullanan araç sayısı az olduğu için bir sıkıntı yaşamazsınız.
Ayrıca zaman sıkıntınız yok ise Şarköy-Tekirdağ arasındaki yolun tamamını sahil güzergahını takip ederek te alabilirsiniz.

Keyifli bir seyahat geçirmeniz dileklerimle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 318 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 23, 2014, 11:22:27 »
Özgür bey,önerileriniz için çok teşekkür ederim.