Gönderen Konu: ALTINOLUK-AKÇAY-AYVALIK'a ilkbahar gezisi  (Okunma sayısı 3299 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
ALTINOLUK-AKÇAY-AYVALIK'a ilkbahar gezisi
« : Mayıs 18, 2014, 23:57:40 »
Gezilerimizden, yollarda karşılaştıklarımızdan fotoğraf ve videolar yazısını görünce geçen hafta yaptığımız EGE tarafı turunun fotoğraflarını koymak istedim.

Güzergah, araç ve harcanan yakıt hakkında bilgi vermek gerekirse;

Gidiş; BANDIRMA-BİGA-ÇAN-BAYRAMİÇ-EZİNE-AYVACIK-ALTINOLUK-AKÇAY-EDREMİT-BURHANİYE-AYVALIK
Dönüş; AYVALIK-BURHANİYE-EDREMİT-ZEYTİNLİ KÖYÜ-BALIKESİR-BANDIRMA

Araç TOYOTA COROLLA 1.6 2004 Otomatik vites

Pazartesi sabahı 6.00'da yola çıkıldı, Salı akşamı 19.00 gibi eve varıldı.

Araçta üç yetişkin ve 50 KG kadar bagaj vardı.
Toplam yapılan yol 688 KM.
Araç Benzin/LPG.
Toplam yakıtan yakıt 148,00 TL LPG.
Km başı tüketim; 21.5 KRŞ.

ÇANAKKALE-İZMİR Karayolu.
Bu yoğunluktaki yolun durumu bu arkadaşlar. Bir kamyonun arkasına takılırsanız öyle yol alıyorsunuz.

Babamın uzun zamandan beri EGE turu hayali vardı. Açar Youtube'u, Kaz Dağları'ndaki kahvaltı yerlerine bakar dururdu.
Ona istinaden, bu kahvaltı yerinde durduk ve şans eseri onun Youtube'da baktığı yerlerden biriymiş. Manzara fotoğraflarla anlatılacak düzeyde değil, ben sizlere "Öyleydi, şöyleydi, böyleydi" desem o manzaraya hakaret olur, kesinlikle gidip görmeliniz. Aşağıdaki yol kısmı Küçükkuyu.

Diğer masalarda sadece çay içip kalkanlar vardı. Biz özellikle kahvaltı için durduğumuz için garibimize gitti doğrusu.
Zeytinin, salçanın, tereyağının ve özellikle zeytinyağının tadına doyduğumuz bir kahvaltı sofrası. Sofra, gayet mütevazi fakat lezzet muazzamdı.

Arkamızdaki masa 2 kişilik kahvaltı tabağına 20,00 TL ödeyip kalktı ve biz hesabı isteyince 3 kişiye 50,00 TL hesap çıkarıldı. İtiraz etsen, "Bak onlar 20,00 TL verdi" desen tat kaçacak, "Neyse o'dur" dedim ve 50,00 TL'yi bıraktım adamın eline.
Yolda giderken, içimden  "Kahvaltıya değil, manzaraya para verdik" desem de kandıramadım kendimi, acıttı.  :D
Baba, 28 yıllık uzun yol şoförü olduğundan dolayı F/P oranını gayet iyi tutturan biri olduğu için, ben de bu zamana kadar onun yancısı olduğumdan fiyat fazla geldi nedense...  Bilirsiniz, kamyoncu lokantalarında istisnai yemekler yersiniz ve şaşırtıcı derecede ucuz olur.

ÇANAKKALE-İZMİR Yolu.

Karşı tarafta gözüken adalar ise Yunan Adaları. Bir ara Türk radyo kanallarından çok, Yunan radyo kanalları çekiyordu.

İlk denize yaklaştığımız yer ALTINOLUK oldu. Buralara 7 yıl evvel gelmiştim ve muazzam gelişme olmuş gibi geldi.
Ha bu gelişme iyi midir derseniz; o güzelim salaş tatil beldeleri, çakma BODRUM minyatürü olmuş derecede. 
O güzelim AKÇAY'ın doğal insanları gitmiş. Fakat iyi bir haber; zeytinyağı halen daha doğal.

ALTINOLUK'tan AKÇAY'a geçtik ve babamın 20 yıldır görüşmediği eski bir dostunla görüşme fırsatı oldu. Yaklaşık 4 saat geçirdik AKÇAY'da ve maalesef fotoğraf çekmek aklıma gelmedi.
EDREMİT-AYVALIK arasından bir fotoğraf.

Otomatik şanzıman'ın avantajı diyelim. 2000 dev/dak'ta 80 km/h hız yapılıyor. 3000 dev/dak'ta ise 120 km/h hız yapılıyor. Manuellerde 3000 dev/dak'ta genelde 100 km/h hıza ulaşılıyor.

Haritada CUNDA ADASI'nı gören varsa, AYVALIK'tan nasıl o adaya yol yapmışlar diye düşünebilir. En azından ben görene kadar öyle düşünüyordum.
Bir karayoluyla, adaya geçebiliyorsunuz. 

TÜRKİYE'nin ilk boğaz köprüsüymüş.  :huh:

CUNDA ADASI'ndan AYVALIK'a bakış.

Doğrusu CUNDA ADASI'nda çok şeyler bulamadık ya da nereyi gezeceğimizi bilmediğimizden adada yaklaşık 30 DK durduktan sonra AYVALIK'a geçtik.

AYVALIK'ta biraz gezindikten sonra "AYVALIK'a gelmişken balık yemeden gitmek olmaz" dedi babam ve oturduk meydandaki Laz Ali abimizin mekanına.

Balıklar gayet lezizdi. Balığın yanında kola söyledim ve biliyorsunuz genelde mekanlarda kapalı teneke kutuda kola gelir ve kolanızı siz açarsınız. En azından racon böyledir..
Fakat Ali abimiz işi çözmüş olacak ki, Coca Cola bardağına koymuş Le'Cola'yı ve Coca Cola diye ittirdi. Neyse ki balık tatmin etmişti.

AYVALIK Meydan'dan manzaralar.

AYVALIK'ı turlarken "Şeytan Sofrası nere ola ki ?" diye içimden söylenip duruyordum. SARIMSAKLI Plajı tarafındaki otelimize doğru yol almışken, Şeytan Sofrası tabelasını gördük ve başladık dağa çıkmaya. Şeytan Sofrası'nın tepesine vardığımız gibi elinde makbuz olan bir haraç kesen direkt yapışıp "5 TELE" dedi. El mahkum verdik 10 DK'lık manzarayı görmek için.

Şu manzarayı gördüğümde gerçekten değermiş...

Fotoğraflarda gözüken çardaklarda 1 bira 10,00 TL'ymiş. O manzara karşısında sabaha kadar oturmak isterdim doğrusu.  :ptm:

Ve otelimize geldik. Yaklaşık 300 KM'nin verdiği bitkinlik, "Gelmişken her yeri gezip göreyim" mantığıyla birleşince yorgunluk muazzamdı.

Üstteki fotoğraftan sonra otelimizde akşam yemeğimizi yedik ve Sarımsaklı Plajı'nı dolaştık. Ardından COROLLA "Yauuv, o kadar yol geldik, ikişer tek atmayacak mısın ?" dedi ve "Aferin len" diyerekten birlikte otelin yoluna kurulduk. İçecek olduğun zaman bahane çok.  :D

Şu fotoğrafları çektiğim sırada 90'ların Pop şarkıları çalmaya başladı radyoda birden... Zerrin Özer - Paşa Gönlüm / Ayşegül Aldinç - Alimallah.  :parti:

Üstteki fotoğraftan sonra otele giriş yaptım ve resepsiyonist abimiz meslektaş olduğu için sabah nasıl kalkacağımı hiç düşünmeden birbirimize meslek anılarımızı anlattık ve koyu bir muhabbete daldık.   :ptm:

Sabahı Sarımsaklı Plajı.

Dönüşte AKÇAY - ZEYTİNLİ KÖYÜ'ne gelerek 6 KG zeytinyağı ve doğal koyun yoğurdu ve ıhlamurlu bal aldık.
Membahına gelmişken, boş dönmek olmaz.

___

Böyle güzel bir geziydi, sizinle de paylaşmak istedim arkadaşlar. Aralıklarla birlikte toplam 3,5 saatte bitirdim, umarım beğenmişsinizdir.
1.6 VVT-i

Toyota Club Türkiye

ALTINOLUK-AKÇAY-AYVALIK'a ilkbahar gezisi
« : Mayıs 18, 2014, 23:57:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: ALTINOLUK-AKÇAY-AYVALIK'a ilkbahar gezisi
« Yanıtla #1 : Mayıs 19, 2014, 00:05:28 »
İlk 16 fotograf 2011 yılında yaşadığım yerlere ait
İlk fotografın olduğu yerlerde TIR arkasında 10-15 km hızda kilomtetrelerce az takip yapmadım.Nusratlı rampaları hem dik hem de bir gidiş bir geliş şeklindeydi.
Eşimle arkadaşlığımız döneminde kahvaltı yaptığınız mekana özellikle cay icmeye gitmiştik (2012 Ramazan ayı oncesi)
Ve o kahvaltı mekanından sonraki ilk virajda eski arabam Leon'un fotograflarını çekmiştim.
Heeeeyyyy gidi günler hey...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 19, 2014, 01:32:01 »
Elinize saglık yazınız ve fotograflar cok guzel olmuş.
Iyi eğlenmişse benziyorsunuz.

Balıkesir'de üniversite okumuştum. Bir yaz arkadaşlarla arac kiralayip benzer bir gezinti yapmıştık. Altinoluk, Akçay, Edremit vs. Cok guzel yerler. Bu güzergahta kaçan bir iki yer dikkatimi çekti.
1. Hasan boğuldu denilen mekan
2. Burhaniye ören

Internetten araştırırsanız cok
Guzel yerler olduğunu görüp hak vereceğinizi düşünüyorum. Görmek kısmet olur umarım

Böyle bir turu esimle yapmayı bende hayal ediyorum. Bu yaza değilde seneye kısmet olursa diyelim.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 19, 2014, 02:20:17 »
ben de şuanda balıkesirde tıp okuyorum son komite sınavımdan sonra aynı güzergahı ayvalık istikametine doğru ben de kullanıcam bakalım biz neler görücez :D
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 19, 2014, 02:38:48 »
ben de şuanda balıkesirde tıp okuyorum son komite sınavımdan sonra aynı güzergahı ayvalık istikametine doğru ben de kullanıcam bakalım biz neler görücez :D

Okul nasıl ama. Sanki yer yok gitmişler 30 dk mesafeye koymuşlar. Ömrüm çürüdü 2 sene o yolu tepe tepe :D Yataş koçbaydamı kalıyosun yoksa okulun yurdundamı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 19, 2014, 02:40:13 »
Elinize saglık yazınız ve fotograflar cok guzel olmuş.
Iyi eğlenmişse benziyorsunuz.

Balıkesir'de üniversite okumuştum. Bir yaz arkadaşlarla arac kiralayip benzer bir gezinti yapmıştık. Altinoluk, Akçay, Edremit vs. Cok guzel yerler. Bu güzergahta kaçan bir iki yer dikkatimi çekti.
1. Hasan boğuldu denilen mekan
2. Burhaniye ören

Internetten araştırırsanız cok
Guzel yerler olduğunu görüp hak vereceğinizi düşünüyorum. Görmek kısmet olur umarım

Böyle bir turu esimle yapmayı bende hayal ediyorum. Bu yaza değilde seneye kısmet olursa diyelim.
Merhabalar Yusuf hocam.

Asıl ben teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için.

Zeytinli Köyü'ne gelmişken "Hasan Boğuldu'ya çıkalım mı ?" desek de, sonradan tatil esnasında unutulan benim mesaim geldi akla.
Zira saat akşam üzeriydi ve ben gece 00.00'da vardiya devralacaktım, biraz da olsa dinlenmem gerekliydi.

İnşallah bir dahaki sefere onu gerçekleştireceğiz.

Sizlerle beraber ben de tekrar fotoğraflara bakıyorum şu an otelde.
Çalışma psikolojisi midir bilinmez ama 90'lı yılların şarkılarıyla tekrar o anları yaşayıp, tekrar gitmek istiyorum.

Hatta öyle kaptırdım ki, müşteri gelse "Noldu lan dışarıda mı kaldın ?" diyeceğim.  :rofl:

KÜÇÜKKÜYÜ-AYVACIK arasına dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Gerisi problemsiz fakat ÇANAKKALE - İNTEPE Mevkii'ne dikkat etmenizde fayda var. Kendinizi manzaraya kaptırıp keskin virajlar gözünüzde basitleşebilir.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 19, 2014, 04:04:25 »
çok küçüktüm buralara gittiğimde ben.hepsinde ayrı ayrı anılarım var.. :) hala çok iyi hatırlıyormuşum gerçekten fotoların sayesinde gözümde tekrar canlandı..hele sarımsaklıda..ilk ev tutmuştuk oraya gidince ama çok sıcak gelmişti ve klima yoktu paranın bir kısmını yaktık ve pansiyona yerleştik pansiyondada klima yoktu ve annem gece fenalaşmıştı  :) tansiyon malum..ordada parayı yaktık biraz ve otele gittik..o zamanlar çok sıkılmıştım orda ben :) ayvalıkda o deniz kenarında tabikide bir tost yemiştim  :) altınoluk akçay kısmı lunaparklara küstüğüm yerdir benim  :D hepsinde anılarım var yani ellerine kollarına saglık böle bir paylaşım olmasına çok sevindim..tabi arabayada maşallah el deymiş bir motor ama maşallah nazar degmesin keyifli bir yolculuk oldugunu düşünüyorum o araçla özellikle ısındıktan sonra lastikler..
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 19, 2014, 08:56:12 »
Süper fotoğraflar, elinize sağlık. Birde o kahvaltı fotosunu görmeseydim iyiydi, bakalım bu saatte yiyecek ne bulacağım gemide:), yemek farz oldu artık.
Bizim memleketin taşı toprağı altın, kıymetini bilmek lazım.
Bu arada gidiş-geliş yollarda, vites küçültüp sollama yapmanın keyfi paha biçilemez.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 19, 2014, 10:34:00 »
küçükkuyu'daki o işletmenin amacı zaten gelip geçeni manzara eşliğinde yolmak. orada bir tek zeytinyağı almak için duruyoruz. zaten yaz mevsiminde duran araçların çoğu yabancı plâkalıdır, dikkat ederseniz. türk insanı biraz çakal olduğundan olayı hemen sezer. yine de her şey para demek değil tabi ki, maksat peder beyin gönlü olsun. benzer bir otelde de biz kalmıştık 2 yıl önce, siz güzel vakitte gitmişsiniz. özellikle şeytan sofrası'na çıkmak yazın çok büyük bir işkence. tek içimde kalan, ayvalık'ta balıkçı lokantalarının olduğu sahilde balık tutamamak. inşallah onu da gerçekleştiririm bir gün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 19, 2014, 13:10:16 »
Yüksel bey,fotoğraf ve izlenimlerinizi aktardığınız için çok teşekkür ederim.yaklaşık 22 yıldır yazları Akçaydayım.1989 yılında bir vesile  ile yapı  kooperatifine  üye olup Akçay ile tanıştım.3 yıl sonra evim teslim edildi, o günden itibaren sizin gezdiğiniz bölge benim ikinci ikametim oldu.yörenin havası,suyu,tarihi ve turistik yönü,körfezin bakirliği ve dinginliği beni mest etti.her yıl yaklaşık 4 ay kalıyorum,ancak her yıl gittiğimde sanki ilk defa gidiyormuş gibi heyecanlanıyorum.Yöreyi ve insanlarını çok seviyorum.fakat her geçen gün kalabalık ve şehirleşme eski cazibesini aratmakta.
Bu vesile ile, o yöreyi 10 gün öncesinden yeniden hatırlattığın ve hayalimde yaşattığın için tekrar teşekkür ederim.Kısmet olursa 10 gün sonra hareket ediyorum,ta ki, Eylül sonuna kadar.tabii ki sözümüz sağlığa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 20, 2014, 03:41:19 »
çok küçüktüm buralara gittiğimde ben.hepsinde ayrı ayrı anılarım var.. :) hala çok iyi hatırlıyormuşum gerçekten fotoların sayesinde gözümde tekrar canlandı..hele sarımsaklıda..ilk ev tutmuştuk oraya gidince ama çok sıcak gelmişti ve klima yoktu paranın bir kısmını yaktık ve pansiyona yerleştik pansiyondada klima yoktu ve annem gece fenalaşmıştı  :) tansiyon malum..ordada parayı yaktık biraz ve otele gittik..o zamanlar çok sıkılmıştım orda ben :) ayvalıkda o deniz kenarında tabikide bir tost yemiştim  :) altınoluk akçay kısmı lunaparklara küstüğüm yerdir benim  :D hepsinde anılarım var yani ellerine kollarına saglık böle bir paylaşım olmasına çok sevindim..tabi arabayada maşallah el deymiş bir motor ama maşallah nazar degmesin keyifli bir yolculuk oldugunu düşünüyorum o araçla özellikle ısındıktan sonra lastikler..
Yaşanacak yerler üstad.

Ben küçük şehirde doğmuş büyümüş bir insan olarak, bana şehir değiştirmek çok radikal bir karar gibi geliyor. İşin aslı hiç ama hiç cesaret edemiyorum.
Aile büyüklerine sorarsan, dünden razılar o taraflara yerleşmeye.

_____
Ah "Ayvalık tostu" dedin, aklıma geldi. Ben de tost yemeden döndüm yahu !  :D

_____

Araca gelirsek...
Çok şükür E12 beni performansıyla ve yakıtıyla oldukça şaşırtıyor.
Ne yazardı R9'ların arka camında; "YAŞANACAK OTOMOBİLLER". E12 de öyle !  :rofl:

_____

Süper fotoğraflar, elinize sağlık. Birde o kahvaltı fotosunu görmeseydim iyiydi, bakalım bu saatte yiyecek ne bulacağım gemide:), yemek farz oldu artık.
Bizim memleketin taşı toprağı altın, kıymetini bilmek lazım.
Bu arada gidiş-geliş yollarda, vites küçültüp sollama yapmanın keyfi paha biçilemez.
"Bizim memleketin taşı toprağı altın, kıymetini bilmek lazım" Kesinlikle ALPER hocam.
Bunu siz, bizlerden daha iyi tatbik ediyorsunuz.

Ama işte memleketin her yeri altın da, insanı değil. Her fırsatta gazlamaya çalışanları gördükçe, bir dahakine bagaja mangalı koyup, kıyıda köşede  3 öğün mangal yapacağım.  :trinity:

küçükkuyu'daki o işletmenin amacı zaten gelip geçeni manzara eşliğinde yolmak. orada bir tek zeytinyağı almak için duruyoruz. zaten yaz mevsiminde duran araçların çoğu yabancı plâkalıdır, dikkat ederseniz. türk insanı biraz çakal olduğundan olayı hemen sezer. yine de her şey para demek değil tabi ki, maksat peder beyin gönlü olsun. benzer bir otelde de biz kalmıştık 2 yıl önce, siz güzel vakitte gitmişsiniz. özellikle şeytan sofrası'na çıkmak yazın çok büyük bir işkence. tek içimde kalan, ayvalık'ta balıkçı lokantalarının olduğu sahilde balık tutamamak. inşallah onu da gerçekleştiririm bir gün.

Benim gibi düşünenleri görmek ne güzel, siz de uyanmışsınız o mekanın amacını HAKAN hocam.
Ben o çakallığı görünce, zeytinyağı manyağı olan biri olarak bastım kontağa yürüdüm. Hevesim kaçtı ki..
Ben senin gazlamaya çalıştığın 20,00 TL için gözlerim yanasıya kadar çalışacağım, sen bir cümlenle beni 20,00 TL düdükleyeceksin...

_____

İşin ilginç yanı Şeytan Sofrası'nı da yazın tavsiye ettiler.
Biz zaten kalabalığa kalmayalım, sezon açılmadan gidelim dedik, yazın kalabalıkta hiç çekilmezdi oralar.

_____

İçinizde kalanlara gelirsek...
İçinizde kalmasın bir şey hocam.
Burcumdan(yay) mıdır bilinmez, kafa eser mesai bitimi BANDIRMA'dan kalkıp BURSA-ULUDAĞ Yolu'nda rakı içmeye gideriz. İlkbahar geldi diye seviniriz,  iş arkadaşıyla izin alıp baharı kutlamaya 1.000 KM İZMİR-KUŞADASI-DİDİM seyahatine gideriz.

Yaşlarımız geç olmadan bir şeyler yapmak lazım, kafa estiği zaman hiç düşünmeyin.

Yüksel bey,fotoğraf ve izlenimlerinizi aktardığınız için çok teşekkür ederim.yaklaşık 22 yıldır yazları Akçaydayım.1989 yılında bir vesile  ile yapı  kooperatifine  üye olup Akçay ile tanıştım.3 yıl sonra evim teslim edildi, o günden itibaren sizin gezdiğiniz bölge benim ikinci ikametim oldu.yörenin havası,suyu,tarihi ve turistik yönü,körfezin bakirliği ve dinginliği beni mest etti.her yıl yaklaşık 4 ay kalıyorum,ancak her yıl gittiğimde sanki ilk defa gidiyormuş gibi heyecanlanıyorum.Yöreyi ve insanlarını çok seviyorum.fakat her geçen gün kalabalık ve şehirleşme eski cazibesini aratmakta.
Bu vesile ile, o yöreyi 10 gün öncesinden yeniden hatırlattığın ve hayalimde yaşattığın için tekrar teşekkür ederim.Kısmet olursa 10 gün sonra hareket ediyorum,ta ki, Eylül sonuna kadar.tabii ki sözümüz sağlığa.
Muhittin Bey merhabalar.

Sizini gibi oraların eski halini bilenleri görmek ne güzel.

Askeri kampın arka tarafında 20 yıl önce AKÇAY'a yerleşen ve köftecilik yapan İbrahim amcamız var. Biz de "hem onu ziyaret edelim, hem de sonbaharda yerleşme planlarımızı netleştirelim" diyerekten uğradık AKÇAY'a.
Yörenin güzelliği gerçekten büyülüyor. İbrahim amcamızın yanında, yaklaşık 10 yıl önce oraya yerleşen bir çalışanı var.
Çalışanı "10 yıl önce İSTANBUL'da nefes darlığından dolayı komaya girdim. Komadan çıktığım gibi AKÇAY'a yerleştim ve o günden beri herhangi bir nefes sorunu yaşamıyorum" demişti.
 Günümüzün o metropolleri insanın içini içten içe bitirirken,  temennim bu cennet yok olmasın.

HAZİRAN veya en geç TEMMUZ'da tekrar gelme planlarımız var. Müsait olduğunuz vakit umarım tanışırız.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 20, 2014, 06:22:29 »
Akçay'ın içerisinde araçla bir yere gitmek resmen çileye dönüştü.Gittiğim gibi arabayı parka çekiyorum.Bisiklet benim kurtarıcım.Hem spor,hem de çileye son.Geldiğinizde tanışmayı bende arzu ederim,serde misafirperverlik var.Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 20, 2014, 06:37:30 »
Kucuk yerleri severim ben ozellikle koceli yalova havasi daha temiz olsun deniliyorsa Kuşadası balikesir..ozellikle memleketim edirne tabikide(köken bulgaristan)..cok dua ediyorum yolumu bu taraflara dusursun diye Allaha kısmet bakalım. .ama yolun düşerse bir ankaraya falan muhakkak haberim olsun. .midesine düşkün bir angarali olarak bir kirazin kahvaltisinive ona yakin olan masabasi ocakbasi lokantasını artik gunumuzde cok kalmiyan sokak mağazacılık anlayışını ve buyuk şehirlerde bulamadigin ürünleri bulabiliyor olmanı ve o ruzgarini hic unutmicam oranin :D
E12 ye gelince nazardeymesin gercekten yeniden yapılmış bir motor icin bence cok iyi..ama sedan kullanmanın keyfide ayrı gercekten sahsi düşüncem olarak.temiz kullanirsan daha cok şaşıracaksınız  :)
2002 corolla sol vvt-i