0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
T27 kasanın ağırlığı nedir yazarmısınız. T25 kasada 32 lastik basıncı ve mihelın V sınıfı prmasy ile gayet konforlu. Aracı satın aldığımız zaman benzinciye çektik arabada iri kıyım 4 kişiydik. Kapı direğine yapışık etikete baktık uzun yol dolu araba 35 hava bas diyordu. bastık uzun yol geldik 10 saat felan. Ertesi gün şehir içinde aman Allahım bu ne dedim. Buna böyle binemem ben derken 35 hava aklıma geldi. Hemen lastikçiye gidip 32 hava yaptık. Şimdi gayet iyi. Hatta 30 bile deneyeceğim de lastik çok mayışıyor. Jant çukurlarda sürter de janttan yırtılan tekerden olurum diye korkuyorum.
Arabayı aldığımda süspansiyondan gelen sesler yüzünden problem var zannedip lifte kaldırıp arabayı kontrol ettirmiştim.Ön takım ve süspansiyon kontrol edildi ve probleme rastlanmadı.Bu seride bu seslerin olduğunu arkadaş söylemilti inanmamıştım.T25 aracımı özler oldum.Bu araçta görünüm ve altıncı vitesden dolayı yüksek hızlardaki motor sesinin daha az olması avantaj diğer yönlerden T25 bence daha iyi.
O seslerin tamamının kaliper pimlerinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bizim ülkemize göre tasarlanmamış o kısım.
Tevfik hocam,Sizin diğer konuyada baktım, kaliperlerle alakalı kısıma ama anlayamadım sorun ne? Bu kaliper denen şey diğer arabalarda yok mu?
Tevfik hocam, kayar sistem kaliperlerde zaten o pimlerin sıkışık olması imkansız. Başka türlü hareket ettiriyorlardır. Yukarıdaki videolardaki gibi değil mi bizim avensislerdeki kaliperler? Bu arada oradaki ERİC USTA gress değil silikon sürün diyor.
Pimlerin sıkışık olması imkansız değil. Ben benim eski arabamın pimini bile paslanmış gördüm. Zor çıkartıp temizleyip yağlamıştık. Körüğü eskiyince içine su giriyor ve paslanıp şıkışıyor.Hareketi frene bastığımızda pistonların hareket etmesinden kaynaklanıyor. Fren gücü değişimine göre kaliper sabit kalmamalı gerektiğinde kayabilmeli. Sıkışık pim videoları da vardır mutlaka.
Sıkışık pimlerde sadece bir balata basar diğer balata hareket edemiyeceği için gelip diske sürtmez. En azından izlediğim videolardaki mekanik görüntüye göre o şekilde olması lazım. Bizdeki yani sizdeki kullanılan pimlerin bir fotosu varmıdır , kaliperlerin fotosuda varsa kafama iyice oturacak ta
Yok Ali bey nerde konforlu clio falan. Ben clio da kullandım Albea da Siena da hatta yeni linea da kullandım. Çukura girince araba ne kadar küçükse o kadar sarsılıyor dong ediyor komple araba ama mekanik vuruntu takırtı gelmiyor tabii arızalı parça yoksa. Avensis T25 passat 2010 model BMW 95 model 320 de kullandım. bu araçlar çukura girince komple hoparlör gibi dong edip sarsılmıyor. Sadece ilgili teker çukura girip çıkıyor. BMW de kaliper sesi hiç duymadım. passat da var. avensis de de var.