0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İlginçmiş. Normalde sensörler koltuğun altında, direk ağırlıkta ikaz vermeye başlaması lazım. Sırt dayanması durumunda oturma pozisyonu değişmiyorsa ağırlık merkezi değişmez. O sensörde bir sıkıntı var heralde.
Merhaba,2013 Ekim ayında aldığım aracımın sağ ön koltuğundaki emniyet kemeri uyarısıyla ilgili enteresan bir sorunum var.Aracın koltuğuna oturduğumda kemeri takmadığım bazı durumlarda sesli ve ışıklı uyarı devreye girerken bazen devreye girmiyordu. Aracı eşim kullandığı için sabahları 2 Km kadar sonra inene kadar sağ kotuğu ben işgal ediyorum. 93 kiloyum bu nedenle sensörü yanıltacak haiflikte olduğum söylenemez 15 gün önce servis giderek bu olayı anlattım, önce servis danışmanı kullandı aracı, ben sağ koltuğa oturdum ve kısa bir mesafe gittik sorun tekrarlanmadı. Bunun üzerine servis kısmından bir teknisyen geçti direksiyona. ani ve yavaş hızlanma, dur kalk, motoru durdurup yeniden çalıştırma gibi bir çok koşulda denedik ama sorunu tekrarlayamadık Sesli uyarının 20 Km sürate ulaşmadan gelmeyeceğini söylediler, ben daha yüksek süratte de yanmadığını söyledim ancak sorunu tekrarlayamadığımız için hiçbirşey elde edemedik. Tekrar ederse video kaydı yapmamı istediler ve servisten ayrıldım. servisten ayrıldıktan 1 gün sora bu durum yine tekrarladı.Servise gittiğimde elimde örnek olsun diye birkaç video çektim, bu esnada da sorunun neden bazen yaşanıp bazen yaşanmadığını buldum.Koltuğa oturduğumda eğer sırtımı tam olarak yaslarsam ön paneldeki (göstergelerin arasındaki) ikaz lambası yanmıyor ve 20 Km süreti geçince sesli uyarı devreye girmiyor. sırtımı çektiğimde ise hem sesli uyarı hem de ışıklı uyarı aktif hale geliyor. Sırtımı tam yaslıyorum derken koltuk üzerindeki oturma pozisyonumu değiştirmiyorum, yani ağırlığın merkezinde büyük bir değişim yok.Kulağa komik veya saçma geliyor olabilir ancak durum tam olarak böyle, yarın servise tekrar gidip bu şekilde anlatacağım ve göstereceğim, bakalım sonuç ne olacak
Tekrar merhaba,Araya tatil girdiği için cevap yazamadım kusura bakmayın.Burada tahmin ve yorum yapan herkes haklı çıktı aslında Koltuğun sensörü/switch'i/algılayıcısı, artık adına ne derseniz, koltuğun tam ortasında bulunuyormuş. Ben sağ koltuğa oturduğumda özellikle de sırtımda bel boşluğu bırakmamak için iyice yaslanacak şekilde yerleştiğimde saygıdeğer sensöre denk gelmediğim için beni algılamıyormuş Neden öyle bir yerleştirme pozisyonu seçtiler bilmiyorum ama durum bundan ibaret. O sensörün tek görevinin emniyet kemeri takılmadığı ikazı yapmakmış. Kaza anında havayastığının açılması ve aktif gerginin devreye girmesi gibi bir fonkiyonu olmadığı bir kez daha üzerine basarak anlattıkları için ikna oldum.
Siz halinize şükredin benim fiorino kemerler takılıyken bile ötüyor. Öyle bir sensör var ki aracı kullanırken sağ elinizi koltuğa koysanız dahi ötmeye başlıyor. böyle poşet falan koymak hayal oldu. Ama fiat'ta haklı bi kaza yapsan, allah korusun seni ölüme götürecek her türlü kalitesizlik mevcut arabada. Fiat'ta ne yapsın umudu emniyet kemerinde bulmaya çalışıyor
Çok güldü Oğuz abi Biz arkadaşlar arasında fiat'a tekerlekli tabut diyoruz
Özgür bey, yengemiz duymasın ancak bu olaydan şunu mu anlamalıyız eşiniz kullanırken çoğunlukla sırtınızı tam yaslayacak rahata eremiyorsunuz Ama serviste ustalar kullanırken tam olarak rahatca yaslanıyorsunuz
)) harikaydı yaaa:))) aklıma bir fıkra geldi hemen paylaşayım:))ford otomotiv in sahibi toyotanın kedi testi diye bir test yaptığını duyar ve japonyaya gelir.adamlar ford sahibini görünce şaşırır ve gülmeye başlarlar ..türkiye bile bu testi yaparken sizin haberiniz nasıl olmaz??)başlarlar anlatmaya: biz aracı üretiriz her türlü testten geçer en son ok vermeden önce akşam eve giderken arabanın içine bir kedi koyarız,sabah geldiğimizde kedi ölmüş ise aracın yalıtımı iyidir der ok veririz.ford şaşrırı ve türkiye ye gelir,tofaşa gider tofaşta buna gülerler ti ye alırılar:))ve anlatmaya başlarlar: " biz aracı üretiriz,her türlü testi yaparız,en son ok vermeden önce eve giderken aracın içine bir kedi koyarız,sabah geldiğimizde kedi aracın İÇİNDE ise yalıtım tamam der ok veririz:))dikkat etmek lazım:)
Fiorino konusunda söylediğinizde haklısınız zira çalıştığım şirketteki arkadaşlardan birinin kuzeni geçen sene bir kaza yaptı Fiorino ile ve kaza esnasında emniyet kemerinin kopması nedeniyle çok ağır yaralandı. Belki duymuş bile olabilirsiniz zira basına da yansıdı bu kaza. Bilirkişi kemerin kaza esnasında kopmuş olduğuna dair rapor verdi ve dava hala devam ediyor :/