Gönderen Konu: ses yalıtımına gerek varmı?  (Okunma sayısı 1729 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '19
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
ses yalıtımına gerek varmı?
« : Mayıs 14, 2014, 22:37:52 »
Yeni corollamı salı teslim alacam inşallah. Ses yalıtımını çok merak ediyorum. Eski aracım ince yanak lastikli i20ydi malum araç içi gürültüyü tahmin edebilirsiniz. Arkadaşımda yeni focus var ve bana inanılmaz sessiz geldi , corollada beni aynı derecede tatmin edermi? Yalıtım konusunda davlumbazlara yapılan uygulamalar var forum içinde.  Bu konuda önerisi olan çok katkısı olacak uygulamalar varmı?
Unknown!!!

Toyota Club Türkiye

ses yalıtımına gerek varmı?
« : Mayıs 14, 2014, 22:37:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: ses yalıtımına gerek varmı?
« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2014, 23:36:31 »
Focus 3'teki kadar sessiz bir kabin beklemeyin bence...
Motor sesi daha az bile olabilir, ancak rüzgar sesi olacaktır...
Ayrıca corollanın üzerinde gelen lastikler de oldukça gürültülü, imkan varsa daha sessiz bir lastik almak lazım...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2014, 23:48:55 »
dizel otomatik corollayı test ederken manuel olarak kullanayım dedim motor o kadar sessizdiki devir kadranına bakarak vites değiştirmek zorunda kalmıştım. motor olarak sessiz. fakat dış sesler konusunda aynı şeyleri söyliyemeyeceğim belli hızlardan sonra bariz olarak rüzgarı arabanın içinde duyuyorsunuz uzun yolculuklarda yoruyor, üzerindeki lastiklerinde katkısıyla yol seside arabanın içine giriyor, hatta otomatik te düşük hızlardaki vites geçişlerini bile duyabiliyorsunuz çoğu zaman, ne yazikki yalıtımı beklentilerin oldukça altında. Bir süre sonra arabada yapacağım ilk uygulama yalıtım olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '19
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 15, 2014, 08:05:12 »
orjinalde hangi lastikle geliyorki?? çok kötü bir lastiklemi geliyor?? Ben şu conti Premium 5 i bi araştırayım. teşekkürler
Unknown!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 62500
  • 11 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2014, 09:29:31 »
orjinalde hangi lastikle geliyorki?? çok kötü bir lastiklemi geliyor?? Ben şu conti Premium 5 i bi araştırayım. teşekkürler

Ben 2013 Ekim ayında aldığımda Bridgestone ER300 Turanza ile gelmişti, o dönem tüm araçlarda aynı lastik vardı. Şu anda gelen araçlardaki lastik aynı olmayabilir.

Turanza nispeten sert hamurlu bir lastik olduğu için konfor ve ses yönünden göreceli olarak zayıftır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2014, 14:54:04 »
bizdede er 300 var.bence değişmeyecektir.anlaşma yapılmıştır ona göre devam eder.arka koltukta seyahat ederseniz sesi anlıyorsunuz.babama ben öyle yaptım "arkası gürültülü yav" dedi :) çamurluk davlumbazı almadan alta ve çamurluklara pütür attırmayı planlıyorum.sonra davlumbazları takmadan bitüselfle kaplayacağım.sonra sessiz olacak gibi. continental premium contact 5 düşünüyorumda maddiyata bağlı.ama bence zor elimizdekilerle idare edicem.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 15, 2014, 23:25:22 »
ER300 b330 evo gibi lastikler genel itibari ile yüksek gürültülü lastikler 2 sene idare edersiniz fakat sonra çıldırırsınız. Davlumbaz olayı toyotanın  yaptığı büyük ayıplar arasında benim açımdan.

Toyota sarar eskişehir bayisinde orda çalışan biriyle konuştum onda da yeni corolla varmış çok yoğun zifte girdim arabayı temizlettim ama davlumbazlar işe yaradı dedi şimdi gram ses kalmadı bedava yalıtım yaptım dedi baya gülmüştük ona.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)