0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hayırlı forumlar arkadaşlar. Geçenlerde 180 km yol gittim arabayı bir iki dakika beklettikten sonra stop edip 20 dakika kadar sonra tekrar geldim. Çalıştırdım 300 400 metre sonra hafif yokuş aşağı bir yolda normal fren yaparken kazıntı gibi bir sürtme sesi geldi bir plastik aksam lastiğe sürtüyor olabilir mi diye düşündüm baktım ama bir şey göremedim. 20 dakika sonra tekrar denedim ses gelmedi öylece yola çıktım ve frende herhangi bir tutmamazlıkta yok. Dün gece de arabayı çalıştırdım aynı şey motor soğukken gene geldi ama tekrar gelmedi. Az önce tekrar denedim hatta indim dinledim arka lastiklerden daha doğrusu arka sol lastikten geliyor gibi. Vites boştayken hafif fren ile giderken geliyor çok düşük hızlarda geliyor. Baskı Balata, Fren Diskleri, Kaliper sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ? Araç 2007 model 1.4 d4d terra düz vites 95 binde balatalar değişmedi hala kavramasında çok bir sıkıntı yok 1 ay kadar önce yağ değişimini yapan usta fren ve balataların durumunun şuan için iyi olduğunu söylemişti.
balatalarını kontrol ettir, büyük ihtimalle bitmiş demir demire sürtüyor.
Disk tornalanacak balata degisecek