0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bir yerlere gelmek istiyorsak otomobil konusunda, ihraç edebileceğimiz teknoloji üzerinde yoğunlaşmak gerek diye düşünüyorum. elektrikli ya da yakıt hücreli araç tasarımı ve üretimine yoğunlaşmak gerek. dizel ve benzinli motor konusunda yüz yıllık tarihinde bilgi üstüne bilgi, tecrübe üstüne tecrübe eklenerek gelişmiş birçok firma var. onlarla başa çıkamayız. bu yüzden tesla gibi gelişmekte olan sistemlerde atılım yapmak gerek yoksa ancak kendi iç pazarımızda birkaç aşırı milliyetçi vatandaşımıza satarız bu motorları. yapılan iş başarı mıdır ? elbette başarıdır ama amerika'yı yeniden keşfetmek dünyada ses getirmez.
hocam elektriklia araçları bir elli yıl yollarda fazla göremeyeceğiz bence nedeni pil eknolojisi menzilin az olması ve alım maliyetlerinin fazlalığı pil teknolojisi yarın gelişsin ertesi gün herkes aracını satar elektrikliye yönelir
Özellikle askeri teknolojiler ve ulaştırma araçlarına ilgi duyan biri olarak belirtiyorum ve altını çiziyorum ki Ülkemizde her türlü motor, her türlü araç ve gereç ile her türlü mekanik aksam en üst düzeyde istenilirse imal edilir. Edilebilir demiyorum, imal edilir. Biliyorum ve bunları bizzat gördüm. Bunu yapacak mühendisimiz de var teknikerimizde, teknisyenimizde, işçimizde. Sadece milli bir politika gerekli. Devrim arabalarındaki gibi bin bir zorluklarla, her türlü engellemeler ile yapılmış ve günümüzde hala çalışan araçlarımızı sudan sebeplerle yürütmeyen, ülkemizi IMF ile borçla tanıştıran ve dışa bağımlı hale getirerek patronlarının yüzünü güldüren, ben Atatürkçüyüm diyerek, Atatürk'ü kullanarak kendilerine sütre yapmış zihniyet; Ülke ne zaman ileri atılmaya kalksa belirli sebeplerle önünü kesen, var olduğu günden bugüne kadar ki en büyük hasılatını yapmış olan malum devlet bankasının bazı ülkelerce açık bir şekilde tehdit edilerek aba altından sopa gösteren ve önünü alamayınca da türlü kumpaslarla söz konusu devlet bankasına benim bildiğim iki milyar dolar zarar ettiren, gençleri sağdan soldan diyerek siyasi görüşüne göre idam eden, başbakan ve bakanları asan bu zihniyet ülkemizden elçekmekdikçe ki inanıyorum bir gün isteselerde istemeselerde el çekecekler, o zamana kadar potansiyelimize rağmen sadece montaj yapacağız ve birileri daha da zengin olacak. Bizim üniversitelerimiz motorlar yapacaklar, üretecekler ve bunların yapılabilirliği hep kanıtlayacaklardır.
Kıymetli Hocam, o zihniyetin belirli bir tabanı hala ülkemizde var. Bir Malezya bile kendi öz varlıkları ile Proton markasını geliştirdi. Beğenilir beğenilmez bakın bugün ülkemizde dahi araçları hala kullanılmakta ve satılmakta. Ayrıca bu tip atılımlar başka atılımları tetikler. Bir İran, Samand markası yaptı, nükleer tesisleri var ve imal ediyorlar ya da imal etmeye çalışıyorlar. En azından milli bir politikaları var. Hep belirtiyorum. Milli politikalarımızın olması gerekli. Bu şart. Bu politikalar yapılmalı ve değişmemeli. Bu politikalar görüşler ötesi olmalı, siyasetler üstü olmalı. Bakınız Rusya'nın akdenize inme politikası mesela siyasetlerinin de ötesinde bir politikadır.Kurtuluş Savaşı yıllarından sonrasını bildiklerimiz doğrultusunda bir hatırlayalım. Ne haldeydik? Erkek nüfusu oldukça azalmış olmasına rağmen, eldeki imkanların çok çok kısıtlı olmasına rağmen Atatürk ne yapmıştı. Hemen milli politikalar belirlendi ve planlar doğrultusunda çalışmalara başlandı. Fabrikalar, tekstil fabrikaları, şeker fabrikaları 5-10 yıllık kalkınma planları ülke hemen atağa geçti. Muazzam gelişmeler oldu. Peki ya Atatürk'ün vefatından sonra yapılan ilk icraatlar nelerdi? Anlatmaya lüzum görmüyorum.
hocam ne yalan söyleyeyim sizce o zihniyet şu an ülkeyi yönetiyor mu hayır? Madem o zihniyet yok neden partiler üstü devlet politikamız yok? buı sadece ulu önder zamanın oldu ondan sonra da çok kısa süre devam etti sonra her parti kendi oyunu düşündü ve bu böyle günümüze kadar geldi. ben hala inanmıyorum partiler üstü bir devlet politilkamız olacağına
Hocam, insan inanırsa yapabilir. Güzel düşünülmeli ki güzellikler olsun. Ümitsizlik bu ülke insanına, insan yetiştiren hocalarımıza yakışmaz. Şayet biz geçmişimizde inanmasaydık destanlar yazamazdık.Seri üretilen %100 yerli otomobilimizin olmadığına, seri üretim motorlarımızın olmadığına üzülüyorum lakin bunları rahatlıkla yapabileceğimizi de biliyorum. İsterdim ki kendi tasarımımız ve imalatımız olan motorların stork boylarını, emisyon değerlerini, tork değerlerini konuşalım. Belki bir gün...Mesaj Birleştirildi: Mayıs 13, 2014, 10:14:23Ayrıca, ülkemizde bu zamana kadar çoğunlukla milletin içinden çıkan partiler mi vardı yoksa millete seç diye önüne konulan partiler mi vardı? Dış mihrakların elleriyle kurulmuş partiler elbette milli bir politika yürütemezler, yürütememişlerdir de. Ancak bu hep böyle olacak diye bir husus yoktur.
Ya bir planın olur yada bir başkasının planının bir parçası olursun demişler..... Hemen olacak demiyorum ama ülkemizde de parti sayısının 3 düşeceği ve ulusal çıkarların parti çıkarının önünde olacağı günlerin yaklaştığını düşünüyorum. Mesela eskiden milli görüşten ülkü hareketinden ve sosyalist guruptan kişiler birbirimizin kuyusunu kazarken şimdi ulusal sermaye ve emek ile motor üretmeye bakıyoruz. Demokrasi aranıyorsa işte burada aranmalı. Fikirler ayrılığından yola çıkılarak toplumsal faydaya yönelik sentezler oluşmalıdır.Siyasi olarak Erbakan a uzağım ama mühendis olarak ona hayranım.