Gönderen Konu: Antibakteriyel Klima temizleyici kullanımı  (Okunma sayısı 1844 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Antibakteriyel Klima temizleyici kullanımı
« : Mayıs 11, 2014, 17:56:13 »
Arkadaşlar bazen klimamdan kötü kokular geliyordu nette ararken şu üründen sipariş verdim
http://www.hepsiburada.com/liste/superhelp-super-fresh-klima-dezenfekte-spreyi-anti-bakteriel-150-ml-made-in-italy-0460150/productDetails.aspx?productId=otev0460150&categoryId=20035744

Kullanımı yazılmış ama internette bazı videolarda ön yolcu  ayak koyma yerine doğru püskürtüyor gazı devir daim girişi orada galiba. ama bu ürünün talimatında yolcu pspasına koyun ve ağzı yukarı doğru gelsin diyor.

Kullanan var mı nasıl kullanılacak arkadaşlar.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

Antibakteriyel Klima temizleyici kullanımı
« : Mayıs 11, 2014, 17:56:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: Antibakteriyel Klima temizleyici kullanımı
« Yanıtla #1 : Mayıs 11, 2014, 18:43:34 »
Gazı iç ortama salıyor ve kapalı devre sirkülasyonla havalandırma kanallarında dolaşmasını sağlıyor galiba.

Havalandırma kanallarının temizliği için atas airclim ürününü de bir incelemenizde fayda var.

Ayrıca polen filtresinin eski/nemli olması veya halı/döşemelerin de nemli olması koku yapabilir.

Başka bir alternatif olarak ozon temizliğini de araştırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 11, 2014, 18:51:16 »
Ali Bey konulardan gördüğüm kadarıyla araç bakımı konusunda titiz ve meraklısınız da.

O zaman sizi kardeş forumumuz  detailingturkey.net e de davet etmek isterim. İlginizi çekecek çok fazla şey bulacağınızdan eminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #3 : Mayıs 11, 2014, 19:21:43 »
Ali Bey konulardan gördüğüm kadarıyla araç bakımı konusunda titiz ve meraklısınız da.

O zaman sizi kardeş forumumuz  detailingturkey.net e de davet etmek isterim. İlginizi çekecek çok fazla şey bulacağınızdan eminim.

oradayım zaten ama buraya açtım konuyu acaba detailinge mi açsaydım bilemedim ::)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 11, 2014, 22:16:10 »
Bunun gibi bir kaç konu vardı Ali Hocam,

Son sıcaklık değerlerinde HI yani, fanı çalışıyırıyorsunuz son hızda, Sonra sırasıyla dışardan hava alma fonksiyonu ile tüm havalandırma seçeneklerini beşer dakka ara ile seçin sonra iç sirkülasyon modunda yine havalandırma seçeneklerini seçin ve bu şekilde bir kaç tur yapın. Hazır havalarda soğukken iyi oluyor. Konusu vardı bu şekilde bir çözüm ama konuyu bulamadım. Orada bilgili arkadaşlar paylaşmışlardı. Bu haftasonu İzmire gittim geldim kafama göre son sıcaklıkta Klimayı çalıştırmadan yukarıda dediklerimi yaptım. Baya işe yaradı bende de bu tipte bir koku denk gelmişti. İzmir dönüşü bu kokuyu bir daha hissetmedim. Kimyasal falan kullanmadım.

Ali hocam sana bir soru, diğer bilen arkadaşlarda cevap verirlerse sevinirim. Bizim araçlarda bu araç içindeki stop lambasının orası nasıl temizlenebilir ? Bezle falan? Bir bilgin varmı? ( Kusura bakma konuna başka bir konu açar gibi oldu ama, konu açmaya değmez diye düşündüm  :tamam:)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 11, 2014, 23:21:56 »
Bende kullanıyorum. Hava dolaşımını içeriden yapıyorum ve ayak bölümlerine bol bol sıkıyorum oradan çekiyor zaten klima borularından geçiyor...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mayıs 11, 2014, 23:41:29 »

http://www.hepsiburada.com/liste/superhelp-super-fresh-klima-dezenfekte-spreyi-anti-bakteriel-150-ml-made-in-italy-0460150/productDetails.aspx?productId=otev0460150&categoryId=20035744

Ali hocam linkteki yerdeki uygulama bilgileri çok karmaşık hatta biraz garip.

Hem camlar açık olacak diyor hemde camlar kapalı olacak diyor. Anlayamadım ama olması gerekn sistemin kapalı olması yani kapalı devre iç sirkülasyon yapması gerektiğinden camların kapalı olması ki dışarıya gaz çıkışı olmasın.

Ayrıca bu gibi uygulamalardan önce bana göre yeni taktırdığınız POLEN FİLTRESİNİ sökmekte fayda var. Bu kimyasaldaki şeyler polen filtresinin geçirgenliğini azaltabilir. Filtreye yapışma ihtimali yüksek.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #7 : Mayıs 12, 2014, 09:10:49 »
Ali hocam linkteki yerdeki uygulama bilgileri çok karmaşık hatta biraz garip.

Hem camlar açık olacak diyor hemde camlar kapalı olacak diyor. Anlayamadım ama olması gerekn sistemin kapalı olması yani kapalı devre iç sirkülasyon yapması gerektiğinden camların kapalı olması ki dışarıya gaz çıkışı olmasın.

Ayrıca bu gibi uygulamalardan önce bana göre yeni taktırdığınız POLEN FİLTRESİNİ sökmekte fayda var. Bu kimyasaldaki şeyler polen filtresinin geçirgenliğini azaltabilir. Filtreye yapışma ihtimali yüksek.

ben gazın filtreyi tıkayacağını sanmıyorum ama aklıma takılan klima çaık mı çalıştıracağız kapalı mı anlamadım gitti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mayıs 12, 2014, 09:43:02 »
Verdiğiniz linkteki yorumları okuyun  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 12, 2014, 09:52:44 »
bu ürünü 2 hafta önce kullandım ama memnun kalmadım. sadece 1 hafta sürüyor güzel bir koku veriyor sonra yine aynı toz kokusu gelmeye başlıyor  kısacası işe yaramadı.hepsi buradaya yorum bırakmıştım ama yayınlamamışlar kesinlikle tavsiye etmiyorum paran boşa gidiyor. daha iyi bir ürün almalısınız.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 12, 2014, 10:20:10 »

Bir arkadaşım linkteki würth'ün bu ürününü kullanmış memnun kalmış, aracım yeni diye daha henüz ihtiyacım olmadı ama belki ilgilenenler olabilir.

http://shop.wurth.com.tr/klima-temizleme-spreyi-300ml
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #11 : Mayıs 12, 2014, 10:42:59 »
Verdiğiniz linkteki yorumları okuyun  :tamam:

yorumları okudum ama sonuçta yorum herkes bir şey söylemiş önemli olan doğru kullanımı :tamam: