0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hayirli olsun kazasiz belasiz keyifli sürüşler
Merhaba,Dün 2010 model Mercedes c180 marka bir araç aldım..Uzun süredir araştırdığım beğendiğim bir arabaydı, kısmet oldu bir tanesinin sahibi olduk.. Aracı almadan detay ekspertiz yaptırdım mercedes serviste, bir sıkıntı görümüyor. Aracı aldıktan sonra test amaçlı biraz kullandım. Benzini içmesine rağmen hakkını veriyor, genel izlenim olarak iyi ki almışım dedim.. Yalnız bir şey danışmak istiyorum..Fren yaptığınızda araç tam durduğu anda veya dururken ayağımı frenden çektiğim ilk anda kısa bir "gırç" sesi geliyor.. Aynı şekilde arac duruken direksiyonu sağa ola kırdığımda da yine benzer bir ses geliyor.. Bunun sebebi ne olabilir sizce?
Abi ses konusunda bir şey diyemeyeceğim . Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın.
üstat bahsetmiş olduğunuz sesler tam olarak nereden geliyor. "..ayağımı frenden çektiğim ilk anda kısa bir "gırç" sesi geliyor." demişsiniz. zannımca önce bu sesin hangi noktadan geldiğinin teşhisi yapılmalı. ondan sonra çözümün kolay olacağını düşünüyorum. nihayetinde 2010 model mercedes marka bir araçtan bahsediyoruz. kendi servisinde ekspertizi de sağlam çıkmış. büyük bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.hayırlı uğurlu olsun. inşallah kazasız keyifli sürüşler..
Bi deneyimimi söyliyim eğer disklerden geliyosa bir önceki bakimda balata ile diskler degişmemiş olabilir otomatik viteste balata her bakimda degisiyodu galiba yada diskler bizdede c180 vardi 2011 model 1.8 amg bakima girdi 700 euro tutmuştu bakim galiba yalan olmasin diskleri degistirmislerdi disklerde pek fazla bişey yoktu ama fren mesafesini çok degistiriyo demislerdi
700 euro mu
o ses klasik abi sorun yok 2001 den beri mercedes kullanıyoruz hepsinde vardı
Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanın. Mercedes forum yokmu internette.
Gülle güle kullan.Ufak tefekleri boşver ancak Mercedes kullanmanın en önemli kuralı bir kere ciddi bakım yaparsın ama çok uzun süre arkana dönüp bakmazsın. Yani masraf açısından aslında diğer araçlardan farkı yok.O iki defa parça değiştirir sen 1 .Benim şöyle tecrübem olmuştu.Futbol antrenörü Bahri Kaya dan c200 komressor almıştım.Aracı servise götürdüğüm zaman araç çok yakıyordu ve yağ yakma sorunu da vardır.Merngerler Kocaeli servis çıkardığı expertiz raporuna göre masrafım 2012 yılında 10.500 Euro idi.Çözüm.Sanayiden temizleme spreyi aldım ve kardeşimle birlikte boğaz kelebeğini söküp bir güzel temizledik.Yağ yakma sebebi conta dan idi ve conta değişimi yaptık.Aracın tüm sıvıları değiştirildi.Benizn,yağ ve hava filitreleri yenilendi.Toplam masraf 650 TL +30 tl sprey toplam 680 tlŞimdi işe bakın servis 10.500 Euro masraf dedi ben 680tl ödedim ve araç saat gibi çalışmaya başladı. 2012 İZMİR buluşmasında arkadaşlar buna şahit oldu.
Teşekkür ediyorum bilgiler için..Ben araçtan çok fazla anlamam ama tanıdık bir mercedes özel servisi var..Bakıma daha 4.000 km var ama ilk fırsatta götürüp bakımını yaptıracağım..tüm eksik gediği hallettikten sonra bi sonraki bakıma kadar gözümün arkada kalmayacağına eminim..