Gönderen Konu: Yeni araç, yeni sorular..  (Okunma sayısı 2551 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
Yeni araç, yeni sorular..
« : Mayıs 10, 2014, 09:24:18 »
Merhaba,

Dün 2010 model Mercedes c180 marka bir araç aldım..Uzun süredir araştırdığım beğendiğim bir arabaydı, kısmet oldu bir tanesinin sahibi olduk.. Aracı almadan detay ekspertiz yaptırdım mercedes serviste, bir sıkıntı görümüyor. Aracı aldıktan sonra test amaçlı biraz kullandım. Benzini içmesine rağmen hakkını veriyor, genel izlenim olarak iyi ki almışım dedim.. Yalnız bir şey danışmak istiyorum..

Fren yaptığınızda araç tam durduğu anda veya dururken ayağımı frenden çektiğim ilk anda kısa bir "gırç" sesi geliyor.. Aynı şekilde arac duruken direksiyonu sağa ola kırdığımda da yine benzer bir ses geliyor.. Bunun sebebi ne olabilir sizce?
2017 C-HR Hybrid Diamond

Toyota Club Türkiye

Yeni araç, yeni sorular..
« : Mayıs 10, 2014, 09:24:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni araç, yeni sorular..
« Yanıtla #1 : Mayıs 10, 2014, 09:35:54 »
Hayirli olsun kazasiz belasiz keyifli sürüşler :) 
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 10, 2014, 10:17:42 »
Hayirli olsun kazasiz belasiz keyifli sürüşler :)

Teşekkürler.. Allah herkese gönlündeki aracı almayı nasip etsin..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 10, 2014, 10:52:03 »
Abi ses konusunda bir şey diyemeyeceğim . Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 10, 2014, 10:59:19 »
Merhaba,

Dün 2010 model Mercedes c180 marka bir araç aldım..Uzun süredir araştırdığım beğendiğim bir arabaydı, kısmet oldu bir tanesinin sahibi olduk.. Aracı almadan detay ekspertiz yaptırdım mercedes serviste, bir sıkıntı görümüyor. Aracı aldıktan sonra test amaçlı biraz kullandım. Benzini içmesine rağmen hakkını veriyor, genel izlenim olarak iyi ki almışım dedim.. Yalnız bir şey danışmak istiyorum..

Fren yaptığınızda araç tam durduğu anda veya dururken ayağımı frenden çektiğim ilk anda kısa bir "gırç" sesi geliyor.. Aynı şekilde arac duruken direksiyonu sağa ola kırdığımda da yine benzer bir ses geliyor.. Bunun sebebi ne olabilir sizce?

üstat bahsetmiş olduğunuz sesler tam olarak nereden geliyor. "..ayağımı frenden çektiğim ilk anda kısa bir "gırç" sesi geliyor." demişsiniz. zannımca önce bu sesin hangi noktadan geldiğinin teşhisi yapılmalı. ondan sonra çözümün kolay olacağını düşünüyorum. nihayetinde 2010 model mercedes marka bir araçtan bahsediyoruz. kendi servisinde ekspertizi de sağlam çıkmış. büyük bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
hayırlı uğurlu olsun. inşallah kazasız keyifli sürüşler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 10, 2014, 11:03:22 »
Abi ses konusunda bir şey diyemeyeceğim . Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın.

Teşekkür ederim Mahmut.. Sanırım fren diskleri ve balatalar kaynaklı sorun.. değişmesi gerek diye düşünüyorum ama korkuyorum güzel masraf çıkıcak diye:) belki farklı bişeydir diye tecrübeleri arkadaşlardan fikir almak için sordum..

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 10, 2014, 11:04:52
üstat bahsetmiş olduğunuz sesler tam olarak nereden geliyor. "..ayağımı frenden çektiğim ilk anda kısa bir "gırç" sesi geliyor." demişsiniz. zannımca önce bu sesin hangi noktadan geldiğinin teşhisi yapılmalı. ondan sonra çözümün kolay olacağını düşünüyorum. nihayetinde 2010 model mercedes marka bir araçtan bahsediyoruz. kendi servisinde ekspertizi de sağlam çıkmış. büyük bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
hayırlı uğurlu olsun. inşallah kazasız keyifli sürüşler..

teşekkürler.. dediğim gibi balatalardan geliyor ses..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 10, 2014, 11:19:08 »
Bi deneyimimi söyliyim eğer disklerden geliyosa bir önceki bakimda balata ile diskler degişmemiş olabilir otomatik viteste balata her bakimda degisiyodu galiba yada diskler bizdede c180 vardi 2011 model 1.8 amg bakima girdi 700 euro tutmuştu bakim galiba yalan olmasin diskleri degistirmislerdi disklerde pek fazla bişey yoktu ama fren mesafesini çok degistiriyo demislerdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 10, 2014, 13:24:22 »
Bi deneyimimi söyliyim eğer disklerden geliyosa bir önceki bakimda balata ile diskler degişmemiş olabilir otomatik viteste balata her bakimda degisiyodu galiba yada diskler bizdede c180 vardi 2011 model 1.8 amg bakima girdi 700 euro tutmuştu bakim galiba yalan olmasin diskleri degistirmislerdi disklerde pek fazla bişey yoktu ama fren mesafesini çok degistiriyo demislerdi

700 euro mu  :blink:
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 10, 2014, 13:43:16 »
700 euro mu  :blink:
yanliş olabilir euro da olmayabilir baya geçti üzerinden hatirlamiyorum burda sallamak gibi olmasin şimdi ama baya iyi para alıyorlar.

Dil kullanımına dikkat  :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 10, 2014, 15:11:58 »
daha 4 yıllık araç , ne olabilir ki ?

bir tamirhaneye çekin, 4 tekeri balata spreyi ile temizletin :)  biz şimdi ne bilelim buradan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 10, 2014, 16:43:38 »
bakımlar euro üstünden sabit değildir sanırım. eskiden euro şimdiki kadar yüksek değildi 1500 tl civarı bir şey tuttuysa doğaldır, diskler balatalar değişmiş bakımda. periyodik bakım da dahilse mercedes için gayet iyi bir ücret. aslan beslemek kolay değil.

bu arada hayırlı olsun aracınız. ben de manuel şanzımanlılarına bakıyorum ara sıra. 1.8 lt motorlu olanlar için iyi deniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 10, 2014, 16:59:59 »
o ses klasik abi sorun yok 2001 den beri mercedes kullanıyoruz hepsinde vardı :)
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 10, 2014, 17:27:55 »
o ses klasik abi sorun yok 2001 den beri mercedes kullanıyoruz hepsinde vardı :)

yok Enes ya normal bi ses değil.. neyse bakımda zaten ortaya çıkar.. bi bakımı yaptırayım,sonra yorumlarımı yazıcam araç hk..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 10, 2014, 20:40:24 »
benimkinde de genelde sabahları ilk kullanırken geri geri giderken fark etmiştim balataları söküp temizleyip taktılar tekrar düzeldi.
her bakımda balatayı değiştirmiyorlardır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 10, 2014, 20:46:45 »
Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanın.  :tamam:

Mercedes forum yokmu internette. :D

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 11, 2014, 00:12:44 »
Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanın.  :tamam:

Mercedes forum yokmu internette. :D

Var da burası kadar aktif değiller.. misal bu konuyu sabah açtım, en az 10 cevap var.. oraya açtığım soruya 2 gün hic cevap verilmediği oluyor..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 11, 2014, 11:22:22 »
Memlekette kırkından ellisindem sonra Mercedes sahibi olunduğundan kullanıcı sayısı az olması normal aktif kullanıcı  ;)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 11, 2014, 11:43:47 »
Gülle güle kullan.Ufak tefekleri boşver ancak Mercedes kullanmanın en önemli kuralı bir kere ciddi bakım yaparsın ama çok uzun süre arkana dönüp bakmazsın. Yani masraf açısından aslında diğer araçlardan farkı yok.O iki defa parça değiştirir sen 1 .

Benim şöyle tecrübem olmuştu.Futbol antrenörü Bahri Kaya dan c200 komressor almıştım.Aracı servise götürdüğüm zaman araç çok yakıyordu ve yağ yakma sorunu da vardır.Merngerler Kocaeli servis çıkardığı expertiz raporuna göre masrafım 2012 yılında 10.500 Euro idi.
Çözüm.
Sanayiden temizleme spreyi aldım ve kardeşimle birlikte boğaz kelebeğini söküp bir güzel temizledik.Yağ yakma sebebi conta dan idi ve conta değişimi yaptık.Aracın tüm sıvıları değiştirildi.Benizn,yağ ve hava filitreleri yenilendi.Toplam masraf 650 TL +30 tl sprey  toplam 680 tl

Şimdi işe bakın servis 10.500 Euro masraf dedi ben 680tl ödedim ve araç saat gibi çalışmaya başladı. 2012 İZMİR buluşmasında arkadaşlar buna şahit oldu.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 11, 2014, 12:36:43 »
Gülle güle kullan.Ufak tefekleri boşver ancak Mercedes kullanmanın en önemli kuralı bir kere ciddi bakım yaparsın ama çok uzun süre arkana dönüp bakmazsın. Yani masraf açısından aslında diğer araçlardan farkı yok.O iki defa parça değiştirir sen 1 .

Benim şöyle tecrübem olmuştu.Futbol antrenörü Bahri Kaya dan c200 komressor almıştım.Aracı servise götürdüğüm zaman araç çok yakıyordu ve yağ yakma sorunu da vardır.Merngerler Kocaeli servis çıkardığı expertiz raporuna göre masrafım 2012 yılında 10.500 Euro idi.
Çözüm.
Sanayiden temizleme spreyi aldım ve kardeşimle birlikte boğaz kelebeğini söküp bir güzel temizledik.Yağ yakma sebebi conta dan idi ve conta değişimi yaptık.Aracın tüm sıvıları değiştirildi.Benizn,yağ ve hava filitreleri yenilendi.Toplam masraf 650 TL +30 tl sprey  toplam 680 tl

Şimdi işe bakın servis 10.500 Euro masraf dedi ben 680tl ödedim ve araç saat gibi çalışmaya başladı. 2012 İZMİR buluşmasında arkadaşlar buna şahit oldu.

Teşekkür ediyorum bilgiler için..Ben araçtan çok fazla anlamam ama tanıdık bir mercedes özel servisi var..Bakıma daha 4.000 km var ama ilk fırsatta götürüp bakımını yaptıracağım..tüm eksik gediği hallettikten sonra bi sonraki bakıma kadar gözümün arkada kalmayacağına eminim..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 11, 2014, 12:55:57 »
Teşekkür ediyorum bilgiler için..Ben araçtan çok fazla anlamam ama tanıdık bir mercedes özel servisi var..Bakıma daha 4.000 km var ama ilk fırsatta götürüp bakımını yaptıracağım..tüm eksik gediği hallettikten sonra bi sonraki bakıma kadar gözümün arkada kalmayacağına eminim..

En iyisi dediğiniz gibi. Özel serviste kafanızdaki sorulara cevap bulursunuz. Zaten serviste tanıdıkmış yardımcı olacaklardır zaten.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.