0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dün toyota türkiye müşteri hizmetlerini aradım.gece eve 4 te geldiğim için bugün yazmak istedim.herneyse arama sebebim 2 tane idi.bi tanesi daha önce bi konuda bahsettiğim teyp sorunuydu ( http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=58593.0 ).müşteri hizmetleri bana en yakın olan yetkili servisi söyleyebildi sadece.bütün internette bu sorunun kronik olduğu yazılmış, hatta teybini değiştirenlerde olmuş yazılım la tamiratını sağlayanda.ama bizim süper türkye toyota böyle bişeyden haberlerinin dahi olmadğını söyledi ve bu bilgiyi yetkili servislerden alabileceğimi söyledi.daha sonra ise sadece bilgi amaçlı orjinal teyp çıkış gücünü sordum.kitapçıkta olmadığını söyledim.cevap olarak ise bu bilgi teknik bilgi oldğu için yetkili servislerden bilgi alacağımı söylediler, müşteri hizmetlerinin sadece arıza için olduğunu söylediler.dedm az önce aradğım sebep neydi.ona da beyfendi burası toyota türkiye müşteri hizmetleri.burda bu bilgiler bulunmuyor malesef dediklernden sonra beni dellendirip " lan ben ne için arıyorum.salak salak cevap vermeyin benim arabam kia mı yoksa hyundai mi " diye sorunca tekrardan en yakın servisi söylediler.böyle müşteri hizmetlerini allah nasıl biliyosa öyle yapsın.ama es kaza babamı kafaya alabilrsem bu corolla son toyotam olacak.bu kadar terbiyesiz bi firma görmedim ben !
Müşteri hizmeti dediğiniz yer bir nevi çağrı merkezidir...Herhangi bir şekilde teknik bilgi sağlamaları, veya sorununuzu anlattığınızda size fikir vermeleri ancak karşınızdaki kişinin konuya olan kişisel ilgisiyle mümkün olabilir...Hangi markaya giderseniz gidin, bu durum farklı olmayacaktır...
o departmanın adı üstünde.MÜŞTERİ hizmetleri.yani ben müşteri oldğum için bir nevi bana hizmet etmek zorundalar.ayrıca ilk arıza sorumu bilmemesine pek bişey demiyorum ama normalde katalog içinde yazması gereken bilgiyi önündeki bilgisayarın içindeki verilerden bulamıyorsa o kişi istifa etmeli.o bilgiyi firma vermiyorsa o firma batmalı.şahsi görüşüm.çalıştığım iş yerinde bana gelen müşteri bu bilgisayarın RAM i kaç yada ekran çözünürlüğü nedir diye sorduğunda ben onu asus yada sony yada hp nin ana merkezlerine yada yetkili servislerine yönlendirecek isem bana yazıklar olsun.kaldıki ben toyota türkiyeye teybin yapıldğı meteryali ve ana işlemcinin yarı iletkenlik özelliğini sormadım.lütfen savunmanızı mantıklı buldğunuz noktalarda yapınız.dünya devi diye geçinen toyota bu kadarını müşteriye verebilmeli(zaten kendi hataları bu sorunlar).
hocam şimdi toyotayı sevdiğimiden savunduğumdan değil ama araç komplike bir ürün bunu siz daha iyi biliyorsunuz. bence şöyle yapın honda ne bileyim skoda yada sallıyorum işte peugeot ç.merkezlerini arayın ve atıyorum civic 2013 otomatik aracın teyip çıkış gücünü sorun bence hiç biri bunu bilemez bu teknik meseledir.anladığım kadarıyla bilgisayar işiyle ilgileniyorsunuz söyle düşününün ekran kartı satıyorsunuz: mesela biri size gelip dese ki nvidia g force atıyorum gs5000 ekran kartının işlemcisi nerede üretiliyor ya da ne bileyim işlemci kaç nanosaniyede verileri iletebiliyor gibi soru olarak düşünün
Müşteri hizmetleri siz 'müşterisi' şiniz diye istediğiniz herşeyi yapmak zorundamı, oradaki 'hizmet' kelimesinin tanımı bellidir, fazlasını istemek kimsenin hakkı değildir...Müşteri hizmetlerinin görev tanımında teknik bilgi sağlamak yoktur, olmamalı da zaten...Yetkili servis ile böyle bir sorun yaşasanız, ortada olmaması gereken bir durum olduğu söylenebilirdi, ancak müşteri hizmetleri söz konusu olunca, ben burada Toyota müşteri hizmetlerini sonuna kadar haklı buldum...Bu yaptığım şeyin adı savunma değildir, zira olayın taraflarından biri değilim.Saygılar...
Kilimcinin kör oğlu arasın Toyota'nın teknik verilerini detaylarını sorsun, telefondaki müşteri hizmetleri de adı hizmet olduğu için mutlaka cevap versin, vermiyorsa istifa etsin yansın gitsin, toyota da en kötü firma??
Mustafa bey toyotanın müşteri hizmetlerini asla savunmam ne kadar kötü olduğunu bizzat yaşayarak öğrendim . Ama eğri oturup doğru konuşursak bir müşteri hizmetleri görevlisinin sizin sorularınıza vakıf olmaması çokta anormal bir durum değil . Sizin neden bu kadar tepki verdiğinizi de anlayamadım neticede bu soruların cevaplarını servise bizzat giderek alabilirsiniz .
http://www.toyota.com.tr/Turkey-Local/Musteri_Iliskileri/Musteri_Iliskileri.tmex"Haftanın 7 günü hizmet veren Toyota İletişim Merkezi (0212 354 0 354) aracılığıyla, Toyota tarafından satılan tüm ürünlerin özelliklerinden Toyota Bayileri'ne kadar her türlü bilgiye ulaşabilir, talep, görüş ve önerilerinizi bize iletebilirsiniz."Toyotanın Sözünden Alıntıdır Bence bilmiyorsa bilen bir yere Teknik Depatmana yönlendirmesi gerekirdi.