Gönderen Konu: 99 Corolla 1.3 terra yağ pompası  (Okunma sayısı 5035 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 232
  • Model Yılı: '99
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
99 Corolla 1.3 terra yağ pompası
« : Mayıs 09, 2014, 12:07:50 »
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar araçım yağ pompasından yağ kaçırıyor piyasaya baktım ysk markalı yağ pompası var fiyat 140 Tl fakat orj alın diyorlar çıkmacıda bulamadım orijinali yardım eder misiniz bulabileceğim bir yer varmı teşekkurler

Toyota Club Türkiye

99 Corolla 1.3 terra yağ pompası
« : Mayıs 09, 2014, 12:07:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: 99 Corolla 1.3 terra yağ pompası
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2014, 14:25:48 »
İlk defa Toyota da böyle bir sorun duyuyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2014, 14:51:49 »
Aksam motorun altına karton koyup denedim avuç içi kadar yağ damlamış ustaya gittiğim zamanda pompa değişecek dedi neyapsam bilemedim yağ eklemesi yapıp kullanıyorum ysk pompayıda kimse tavsiye etmedi kaldım arada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2014, 15:08:17 »
Aklım bu işi almadı.
O hidrolik direksiyon pompası olmasın?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2014, 15:43:06 »
Pompadan kaçırsa bile zamanla yağ basıncı lambasını yakması lazım, belki de lambayı yakacak kadar kaçırmıyordur ancak yağ pompa kaçırması hakikatten enteresan.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2014, 16:13:29 »
Zaten benim aklım da almıyor yağ çubuğunu çektim yarının altındaydı hemen yağ takviyesi yaptım Allahtan kontrol ettim yoksa yağ işiği felanda yanmadı yoksa motordan olucaktım :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #6 : Mayıs 09, 2014, 16:16:00 »
Zaten benim aklım da almıyor yağ çubuğunu çektim yarının altındaydı hemen yağ takviyesi yaptım Allahtan kontrol ettim yoksa yağ işiği felanda yanmadı yoksa motordan olucaktım :/

Fouma kote olan  maslak tem oto özel servis  var. Ufuk Sönmez. Ufuk Bey'e özelden mesaj atarak danışabilir pompa fiyatı da alabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 09, 2014, 16:26:12 »
Çok teşekkür ederim iyiki varsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 09, 2014, 22:49:38 »
Pompa banada sacma geldi eger pompada sorun varsa basinci saglayamadigi icin yag lambasi yakip motoru yine yersiniz. Bu isin bence pompa ile degil karterle alakali bir bir durum. Ayrica pompadan kaciriyor diyelim siz araci 3000-3500 bandina cikarttiginizda basinc daha yuksek oldugu icin disariya daha fazla atmasi lazim ve motorda yag kalmaz ortalama 50 km yolculuk sonunda. Bence karteri kontrol ettirin sivi conta isinizi cozecektir baska bir ustayada gosterin.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • http://vospar.com/
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '02
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 10, 2014, 18:41:22 »
selam  arkadaşım kesin sıkıntın ondan ise bak bi link vereyim.orjinal bu.
http://yarenotomarket.com/U72449,1111,yag-pompasi-corolla-ee111-4efe-motor-aisin.htm
bende corolla aracımla ilgili olan bir sıkıntı yüzünden çok araştırdım parçacı geniş yelpazeli ve çeşidi olan burayı buldum sağolsunlar yardımcıda oluyorlar.tanıdığım felan değildir yanlış anlamayın zaten foruma yeni üye oldum sayılır arabamın sıkıntısından dolayı araştırmalara gırmem sonucu bulmustum burayı.
:) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '98
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 10, 2014, 19:30:01 »
Merhaba, bende de aynı sorun var, aracım 98 Carina otomatik, yağ pompasından çok az miktarda kaçırıyor(şimdi baktım 5000 km. olmuş  ama henüz seviye düşürecek kadar olmadı), usta pompa değişmesi lazım dedi.. Bu forumda Motor yağları ile ilgili bölümde okuduklarım sonucu 10W 40 dan 5W50 tam sentetik yağa geçişimden sonra sızıntı oluştu. Benim merak ettiğim;
  1-10W40 yağ a dönersem sızıntı kesilir mi?
  2- Bu kaçırma keçe yada conta dan olur herhalde, bunun tamiri olmuyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 11, 2014, 14:07:21 »
Hepinize çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için bu hafta içi gidicem servise neden olduğunu anlamak için yanında bekliyeceğim yapılana kadar bir çok kişi aradım eğer pompa çatlaksa değişir onun dışında keçelerin değişmesi arızayı çözer dediler net bilgiyi servisten çıkınca paylaşacağım link için çok teşekkür ederim eğer pompa lazım olursa ordan temin edeceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #12 : Mayıs 12, 2014, 10:25:30 »
Merhaba, bende de aynı sorun var, aracım 98 Carina otomatik, yağ pompasından çok az miktarda kaçırıyor(şimdi baktım 5000 km. olmuş  ama henüz seviye düşürecek kadar olmadı), usta pompa değişmesi lazım dedi.. Bu forumda Motor yağları ile ilgili bölümde okuduklarım sonucu 10W 40 dan 5W50 tam sentetik yağa geçişimden sonra sızıntı oluştu. Benim merak ettiğim;
  1-10W40 yağ a dönersem sızıntı kesilir mi?
  2- Bu kaçırma keçe yada conta dan olur herhalde, bunun tamiri olmuyor mu?

5w-50, 10w-40 a göre biraz daha kalın yağdır, kaçırmanın yağdan olacağına ihtimal vermem. Keçe ya da contadan olabilir, öyleyse o iş halledilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '98
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 12, 2014, 12:21:39 »
Teşekkürler, zamanla kesilebilir diyen de oldu, biraz izleyip bakmak istiyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 16, 2014, 10:34:42 »
Arkadaşlar dün sabah 8,30 ustamla  mesai'me başladım ilk önce yağ pompası söküldü aracın ve temizlemesini bizzat ben yaptım tüm detaylarına varana kadar macun temizlendi parlatıldı yağın sebep olduğu alt kısım balata spreyi ve benzinle silindi yağdan arındırıldı yağ contaları en kalitelisinden alındı ve yüksek kalite ısıya dayanıklı silikonla kenar kısımları dolduruldu ve yerine konuldu sökülen civatalara dağil dip kısımlarına silikon yedirildi ve tekrar toplandı suan bir yap sızması görünmüyor  :alkis:  :alkis:  :alkis:
işimiz ortama 4 saat sürdü ve araca başlamışken boğar kelebek temziliği yapalım dedik keşke yapmaz olaydık  :nija: boğazdaki pislikler lekeler giderildi  balata spreyi ve micro fber bezle bizzat kendim sildim sonra takım işlemi yapıldı birde ne görelim motor 2bin devirde çalışmaya başladı devri düşürdük tekleye tekleye çalıştı ne yaptıysak normale dönderemedik sonra tanıdığım toyota çıkmacısı bir arkadaşım vardı  onun yanına gittim zor bela o söktü parçaları bir sıkıntı olmadığını söyledi ve motor fazla oksijen alıyor sapıttı dedi aracı  ortalama 1 saat kadar çalışır vaziyette bıraktık ve başladık beklemeye devir 2binden yavaş yavaş düşmeye başladı ve 1 saat sonunda 950 gibi otomatikmen düştü  :tamam: :tamam: :tamam: böyle birşey kimsenin başına geldimi bilmiyorum ama şuan motor saat gibi çalışıyor sesini sevdiğim  :alkis: :alkis: sürçü lisan ettiysem affola deneyimlerimi paylaşmak istedim iyi günler   :tamam: :tamam: :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #15 : Mayıs 16, 2014, 10:38:39 »
Arkadaşlar dün sabah 8,30 ustamla  mesai'me başladım ilk önce yağ pompası söküldü aracın ve temizlemesini bizzat ben yaptım tüm detaylarına varana kadar macun temizlendi parlatıldı yağın sebep olduğu alt kısım balata spreyi ve benzinle silindi yağdan arındırıldı yağ contaları en kalitelisinden alındı ve yüksek kalite ısıya dayanıklı silikonla kenar kısımları dolduruldu ve yerine konuldu sökülen civatalara dağil dip kısımlarına silikon yedirildi ve tekrar toplandı suan bir yap sızması görünmüyor  :alkis:  :alkis:  :alkis:
işimiz ortama 4 saat sürdü ve araca başlamışken boğar kelebek temziliği yapalım dedik keşke yapmaz olaydık  :nija: boğazdaki pislikler lekeler giderildi  balata spreyi ve micro fber bezle bizzat kendim sildim sonra takım işlemi yapıldı birde ne görelim motor 2bin devirde çalışmaya başladı devri düşürdük tekleye tekleye çalıştı ne yaptıysak normale dönderemedik sonra tanıdığım toyota çıkmacısı bir arkadaşım vardı  onun yanına gittim zor bela o söktü parçaları bir sıkıntı olmadığını söyledi ve motor fazla oksijen alıyor sapıttı dedi aracı  ortalama 1 saat kadar çalışır vaziyette bıraktık ve başladık beklemeye devir 2binden yavaş yavaş düşmeye başladı ve 1 saat sonunda 950 gibi otomatikmen düştü  :tamam: :tamam: :tamam: böyle birşey kimsenin başına geldimi bilmiyorum ama şuan motor saat gibi çalışıyor sesini sevdiğim  :alkis: :alkis: sürçü lisan ettiysem affola deneyimlerimi paylaşmak istedim iyi günler   :tamam: :tamam: :tamam:

Sorununuzun çözüldüğüne sevindim, boğaz kelebeği temizliğinden sonra zengin karışımla çalışıp bir müddet yüksek devir olabilir ama normale dönmesi lazımdı dönmüş zaten. Keşke maf sensörünüde bir baktırsaydınız  eliniz değmişken o da kirlenmiş olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 16, 2014, 11:14:48 »
Maf sensorude sokulup temizlendi onu yazmayı unutmuşum suan hiç bir sorun çok şükür  :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #17 : Mayıs 16, 2014, 11:15:37 »
Maf sensorude sokulup temizlendi onu yazmayı unutmuşum suan hiç bir sorun çok şükür  :alkis: :alkis:

o zaman :tamam: