Gönderen Konu: Radyatör kapağı sorunu acill  (Okunma sayısı 8909 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
Radyatör kapağı sorunu acill
« : Mayıs 08, 2014, 18:12:22 »
arkadaşlar elimde 5 tane radyatör kapağı var aracım 93 xl 1,6 karbüratörlü model su atıyor bunun orjinal derecesini bilen var mı?  1,1   0,9   0,7   

Toyota Club Türkiye

Radyatör kapağı sorunu acill
« : Mayıs 08, 2014, 18:12:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: Radyatör kapağı sorunu acill
« Yanıtla #1 : Mayıs 08, 2014, 22:16:53 »
arkadaşlar elimde 5 tane radyatör kapağı var aracım 93 xl 1,6 karbüratörlü model su atıyor bunun orjinal derecesini bilen var mı?  1,1   0,9   0,7
Benim araçtada su atma vardı yeni aldığımda kapaktan diye yeni kapak aldım 0.9 yazıyordu oda fayda etmedi eski kapağın contasını koyup yeni kapağı kapattım bu seferde kalorifer vanasının ordan su atınca contanın yanık olduğunu anladım biraz çalıştıktan sonra radyatör kapağını açınca su atıyormu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2014, 22:36:03 »
Benim araçta 1.3 bende 1.1 bar lık vat ben memnunum.  HKT marka japon parça bu....
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2014, 10:26:44 »
Benim araçtada su atma vardı yeni aldığımda kapaktan diye yeni kapak aldım 0.9 yazıyordu oda fayda etmedi eski kapağın contasını koyup yeni kapağı kapattım bu seferde kalorifer vanasının ordan su atınca contanın yanık olduğunu anladım biraz çalıştıktan sonra radyatör kapağını açınca su atıyormu?

contada sıkıntı yok çok şükür kapağı kapatınca radyatörün yarısına kadar suyu atıyor sonra genleşme kabındaki suyu çekiyor soğutma sistemine ait herşeyi değiştirdim daha önce de konu açmıştım Tekin abi biraz yardımcı oldu ama bi fayda sağlamadı radyatör, 5 farklı termostat hepsinin derecesi farklı , fan müşürü hararet müşürü hepsi değişti çözüm yok

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 09, 2014, 10:31:58
Benim araçta 1.3 bende 1.1 bar lık vat ben memnunum.  HKT marka japon parça bu....

teşekkürler müjdat bey 1.6 da herhalde 1.1 dir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2014, 14:10:07 »
Conta yanıksa neylesin kapak .Kaçak kompresör nerden çıkacak

güzel tekerleme oldu heeee :D
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2014, 20:32:14 »
İnşallah contadan değildir conta çivi ucu kadarda darbeli olsa bile kompresyona biner ben conta söküldüğünde baktım kenarında hafif yanık vardı kapakçı kapakta bişey yok  yüksek hararet görmemiş dedi eğilme falan yok diye taşlanmadı nippon marka conta takıldı 2.5 yıldır en ufak bi problem yaşamadım araç yüksek hararet yaptığı zaman conta darbe görmese bile silindir kapak cıvataları çelik olmasına rağmen sünebilir  ben aracı soğukken 5 dakika çalıştırıyordum radyatör kapağını açınca suyu tazyikli şekilde dışarı atıyordu su ekliyordum yedek bidonla beraber radyatörde su bayağı azalıyordu