0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Frene fazla şiddette basıyorsanız yokuş kalkış destek sistemi devreye giriyor olabilir mi?
Tam tersine, frene yavaşça basar, ayağımı da yavaşça çekerim (genellikle)... Aslında bu "garrç" tarzındaki ses ilk birkaç gün yoktu, daha sonra başladı. Islık tarzı ses ise 2 gündür var; 2 gün önce şiddetli bir yağmura yakalandım ve bir su birikintisinden geçtim (su birikintisi hayli derindi ve 5-6 metre uzunluğundaydı)... Belki de balatalarda paslanma olmuştur (tabi bu sadece bir acemi olan şahsımın tahmini)...
Kafanıza takmayın, araç size siz araca frenler balataya balatalar frene ağaçlar ormana alışır gider
Benim anlatmak istedigim kalkıştan önce durur vaziyetteki frene fazla kuvvet ile basma.Zaten destek devreye giriyorsa ekranda kayma lambası ile sizi uyarır.
Eğer bu ses destek sisteminden ise daha freni bırakmadan hareket etmeye çalışıyorsunuz.
benim araç manuel olduğu için öyle bir şansım yok(gerçi bendeki ses de öyle rahatsız edici yüksek bir ses değil) ama konuyu açan Zühtü Bey'in otomatikmiş o yüzden olabilir.
Taze Auris aracımdan (an itibariyle 12 günlük) fren yapma esnasında iki tür ses geliyor:2. Sürüş esnasında frene bastığımda ise ıslık sesi tarzında bir ses geliyor.
Benim araçtada benzer bir sorun var.Özellikle 2 tarafıda kapalı olan yolda giderken, sanki arka taraftan bir sürtme sesi geliyor. Düşük hızda duyuluyor bu ses, yüksek hızda sesi duyamıyorum. Yani bariz bir metal sürtme sesi gibi? Arka fren diski yeni tornalandı, arka balatalar yeni değişti. Ses gitmedi hala devam ediyor? Kaliper dediğiniz şey ne oluyor acaba, ne yapmak gerek? Ondan mı oluyor acaba?SaygılarımlaAli Haydar.