Gönderen Konu: Gösterge paneli  (Okunma sayısı 4370 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
Gösterge paneli
« : Mayıs 05, 2014, 12:48:08 »
Merhabalar; 2012 dizel Auris kullanıcısıyım. Kontak anahtarını ilk çevirdiğimizde ikaz lambaları bir kez yanıyor, sonra teker teker sönüyorlar. Ancak şimdi dikkat ediyorum, anahtar işareti (tamircilerin kullandığı İngiliz anahtarına benzer sembol) sarı 5-6 kez yanıp söndükten sonra kayboluyor. (sönüyor) Bu normal bir durum mudur? Arabayı göstermeye gerek var mı? Bu konuda tecrübe yaşamış veya bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Gösterge paneli
« : Mayıs 05, 2014, 12:48:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: Gösterge paneli
« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2014, 18:18:48 »
Merhabalar; 2012 dizel Auris kullanıcısıyım. Kontak anahtarını ilk çevirdiğimizde ikaz lambaları bir kez yanıyor, sonra teker teker sönüyorlar. Ancak şimdi dikkat ediyorum, anahtar işareti (tamircilerin kullandığı İngiliz anahtarına benzer sembol) sarı 5-6 kez yanıp söndükten sonra kayboluyor. (sönüyor) Bu normal bir durum mudur? Arabayı göstermeye gerek var mı? Bu konuda tecrübe yaşamış veya bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

çalışırken yanarsa durum kötü ilk çalıştırmada kısa süreli yanması ya da kontak açıkken yanıp sönmesi hata değildir.
Keyifli sürüşler
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotasını keşfediyor
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 22, 2014, 10:50:32 »
Tarkan Bey,

Söylediğiniz durumu videoya alıp koyabilir misiniz?

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 22, 2014, 10:50:48
Trafik kurallarına uyalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 23, 2014, 10:13:48 »
Hocam aynı durum bende de olmuştu. Araç çalıştıktan sonra anahtar yanıp sönmeye başlamıştı. Ertesı günün de servıse gosterdım. Bakıma gırmedığı ıcın dedıler. Bakım zamanı geçtığı ıcınmış yanı? Bunun sebebıde ben servısın uçuk fıyatlar söledıklerı ıçın dışarda yaptırdım. Malum servıste bakım yapıldığı zaman beyın sıfırlandığı ıçın yakmıyor anhtar ıkazını. Yanı kafanı takacak bır durum değl. Araç sana servıs zamanının geldığını hatırlatıyor. Zaten yanan uyarı ışıkları kırmızı olmadıktan sonra korkacak bışey yoktur. Kırmızı yanan ışıktan korkacaksın. Müsaıt bır zamanda servıse gıt 2 dakkada sıfırlarlar ıçın rahat eder. :)
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.4 D-4D Comf.Extra 
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 23, 2014, 10:33:17 »
Hocam aynı durum bende de olmuştu. Araç çalıştıktan sonra anahtar yanıp sönmeye başlamıştı. Ertesı günün de servıse gosterdım. Bakıma gırmedığı ıcın dedıler. Bakım zamanı geçtığı ıcınmış yanı? Bunun sebebıde ben servısın uçuk fıyatlar söledıklerı ıçın dışarda yaptırdım. Malum servıste bakım yapıldığı zaman beyın sıfırlandığı ıçın yakmıyor anhtar ıkazını. Yanı kafanı takacak bır durum değl. Araç sana servıs zamanının geldığını hatırlatıyor. Zaten yanan uyarı ışıkları kırmızı olmadıktan sonra korkacak bışey yoktur. Kırmızı yanan ışıktan korkacaksın. Müsaıt bır zamanda servıse gıt 2 dakkada sıfırlarlar ıçın rahat eder. :)

Evet aynen ışık kırmızısya tırs turuncu ya da yeşilse salla ama çok değil  :rofl:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah