Gönderen Konu: beyaz far ampülü // xenon far  (Okunma sayısı 3616 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
beyaz far ampülü // xenon far
« : Mayıs 02, 2014, 22:51:58 »
corollamızın farını beyaz yapmak istiyoruz ancak bazı sıkıntılar var
xenon farlarda yağmurda görüşü azaltıyor ve uzun yolda gözü yorup baş ağrısı yapıyor diyorlar bende beyaz ampül taktırayım dedim
acaba onlardada böyle sıkıntı olur mu yani performansı sarı (orjinal) ampülden kötümüdür
internetteki satıcılar %110 gibi extra bir aydınlatmadan bahsediyor?
sizce ne yapmalıyım?
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Toyota Club Türkiye

beyaz far ampülü // xenon far
« : Mayıs 02, 2014, 22:51:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota corolla2008
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür etti
Ynt: beyaz far ampülü // xenon far
« Yanıtla #1 : Mayıs 02, 2014, 23:29:38 »
xenon dan daha kötü olacağı kesin ben kullanmadım kullanan arkadaşlarım vardı dışardan güzel ama arabanın içinde soluk duruyo orjinal ampullerin yerini kesinlikle tutmaz eğer beyaz olsun istiyosanız xenon taktırın beyaz ampul önermiyorum şahsen, benim aracım corolla class sis farı yok yakın zamanda sis farı taktıracağım dediğiniz ampullerden koyacağım ama benim amacım görüntü olsun diye...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • :)
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '11
  • 22 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2014, 11:49:11 »
Geçen Cumartesi kısa farları Philips marka beyaz ampullerle değiştirdim. Sonuç beklediğimden güzel, aydınlatması gayet başarılı. 70 tl.ye aldım. Daha uygun fiyata olanlar da var ancak aydınlatmaları genelde yetersiz. Bu konuda philips ve osram'ın ampulleri başarılı. Bunun yanında gündüz ledleri yaptırdım ve parklarıda led yaptım toplamda 150 tl.ye beyaz görünüme kavuştum. İlk izlenimlerim gayet şık duruyor. Gece aydınlatması da gayet tatminkar eskisinden fark göremedim ışık şiddeti konusunda. Philips kısa ampulleri tavsiye ederim. Xenon farları sakın denemeyin çünkü mercek yok bizim farlarda. Trafikte yalnız değiliz, karşımızdan geleni de düşünmemiz gerekir kendimizden önce... Saygılar...
------- E & S & K -------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 08, 2014, 12:11:04 »
Geçen Cumartesi kısa farları Philips marka beyaz ampullerle değiştirdim. Sonuç beklediğimden güzel, aydınlatması gayet başarılı. 70 tl.ye aldım. Daha uygun fiyata olanlar da var ancak aydınlatmaları genelde yetersiz. Bu konuda philips ve osram'ın ampulleri başarılı. Bunun yanında gündüz ledleri yaptırdım ve parklarıda led yaptım toplamda 150 tl.ye beyaz görünüme kavuştum. İlk izlenimlerim gayet şık duruyor. Gece aydınlatması da gayet tatminkar eskisinden fark göremedim ışık şiddeti konusunda. Philips kısa ampulleri tavsiye ederim. Xenon farları sakın denemeyin çünkü mercek yok bizim farlarda. Trafikte yalnız değiliz, karşımızdan geleni de düşünmemiz gerekir kendimizden önce... Saygılar...

:alkis:  :alkis:  :alkis:  :alkis:  :alkis:  :alkis:  :alkis:  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 08, 2014, 12:46:54 »
beyaz ve xenon ampuller normal havada pek sıkıntılı değil ancak sis,kar ve yağışlı havalarda ciddi sıkıntılar yaşatıyor sarı far ampulleri en iyisi ancak görüntü olarak beyaz tabiki yeni trend maalesef,sadece dıştan görüntü.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2014, 06:49:52 »
ankaranın son 2haftadır yagan yagmurunda osram nıghtbreaker plus h7 kullanıyorum sislerimde unlimited hb4.emre abi ne taktırdı tam bilmiyorum ama beyaz olarak geçen ampullerin çogu tam beyaz degil bunu söliyebilirim.%100-%110-%90 daha fazla ışık diye geçer ve %20-%30beyaz olarak adlandırılır yanlış bilmiyorsam.dolayısıyla bu havalarda görüntünüz genede nettir.12senelik osram ampullerimi degiştirdim bunları taktım akşam yagmurlu hava performansından memnunum açıkcası.çokda kötü degil.çünkü içinde %100 olarak geçen güçlendirilmiş sarı ışık var.ama normal havalarda keyfine dencek yok.bunlar benim bildiklerim yanlış biliyorsam k.bakmayın düzeltirim hemen

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 09, 2014, 06:56:02
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=58109.0

bu konuda farlarımın ilk taktırdıgım ve dün itibariyleki halini görebilirsiniz.sadece sisleri açtım son halinde sag farımda bir sıkıntı var buhu.oyüzden onları çekmedim.buhunun sebebi yeni ampuller degildir altını çiziyorum bunun.zaten var olan bir sorundu.2012 corolla ile karşılaştırmasıda yapılmıştır.xenon olayına gelince kesinlikle xenon aramıyorum.ilk amacımız yolumuzu dahada aydınlatmak ve bunu kimseye zarar vermeden yapmak.işi maliyetine dökücek olursakda bana 120tl ye patladı toplamda(hb4 çok az bulunuyor çünkü pahalı oyüzden)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 09, 2014, 15:10:02 »
Ogüncüm aldığım ampuller Philips Diamond Vision HB4 marka. Dün Ankaranın hafif yağmurunda farlarda pek sıkıntı yaşamadım ama yoğun sağanakta test etmedim. İlk izlenimlerim gayet olumlu. Tam beyaz ışık vermiyor, ancak aydınlatma mesafesi eskisi ile aynı geldi bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 09, 2014, 15:25:42 »
5000k olarak geçiyor emre abi hb4lerin ve

Karşıdan gelen sürücüyü rahatsız etmeden daha net bir görüş imkanı sağlar.
Normal piyasa ampullerine göre %100 daha fazla ışık miktarına ve 5 kat daha uzun ömürlüdür.
PHILIPS’in tüm ürünlerinde olduğu gibi bu ürün de UV-Block Quartz camdan üretilmiştir.
UV ışınlarını kestiği için far aynasına zarar vermemekte ve ampül camının suyla teması halinde
dahi çalışmasına devam etmektedir. Bu özellik sadece PHILIPS otomotiv far
ampüllerinde bulunmaktadır.
Cisimlerin formunu bozarak ışımayı düşüren ultraviyole ışınlarından etkilenmeyen termal
şoklara dayanıklı, far camı kırıldığında ampule gelen su damlalarının ampulü patlatmasını
engelleyen PLASMA QUARTZ camdan imal edilmiştir.

özellikleride bunlar olarak gösteriyor herkes bilsin diye paylaştım.şöle diyim benim araçta üstünden çıkan orjinal osramlardan sonra yeni nıghtbreakerları takınca bariz farkı  ben gördüm malum 12sene.ama normalde bu farkı hissettirmesi lazım daha uzun görüş mesafesi daha güçlü net görebilmek için takıyoruz.bide zaten aracınızdaki ampullerde daha tazeliğini yitirmeden degiştirdiğiniz çok mesafe farkı gözünüze çarpmamış olabilir emre abi.ama dediğin gibi yagmur havada da çok etkilemiyor yani
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 09, 2014, 15:33:00 »
5000k olarak geçiyor emre abi hb4lerin ve

Karşıdan gelen sürücüyü rahatsız etmeden daha net bir görüş imkanı sağlar.
Normal piyasa ampullerine göre %100 daha fazla ışık miktarına ve 5 kat daha uzun ömürlüdür.
PHILIPS’in tüm ürünlerinde olduğu gibi bu ürün de UV-Block Quartz camdan üretilmiştir.
UV ışınlarını kestiği için far aynasına zarar vermemekte ve ampül camının suyla teması halinde
dahi çalışmasına devam etmektedir. Bu özellik sadece PHILIPS otomotiv far
ampüllerinde bulunmaktadır.
Cisimlerin formunu bozarak ışımayı düşüren ultraviyole ışınlarından etkilenmeyen termal
şoklara dayanıklı, far camı kırıldığında ampule gelen su damlalarının ampulü patlatmasını
engelleyen PLASMA QUARTZ camdan imal edilmiştir.

özellikleride bunlar olarak gösteriyor herkes bilsin diye paylaştım.şöle diyim benim araçta üstünden çıkan orjinal osramlardan sonra yeni nıghtbreakerları takınca bariz farkı  ben gördüm malum 12sene.ama normalde bu farkı hissettirmesi lazım daha uzun görüş mesafesi daha güçlü net görebilmek için takıyoruz.bide zaten aracınızdaki ampullerde daha tazeliğini yitirmeden degiştirdiğiniz çok mesafe farkı gözünüze çarpmamış olabilir emre abi.ama dediğin gibi yagmur havada da çok etkilemiyor yani

İlk izlenimlerim güzel ama uzun vadede göreceğiz Ogün. Daha önce Mazda3 aracımda markası bilinmedik sanırım "Diamond" diye bir şeydi. Ampul girişine ciddi zarar vermişti ve aydınlatması berbattı. Daha fazla zarar vermeden orijinal ampullere geri dönüş yapmıştım. Boşuna dememişler al malın iyisini çekme kaygısını diye. Ders oldu o zaman ve Philipste karar kıldım işte  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 09, 2014, 15:35:25 »
memnun kalırsın bence abi çok beyazda degil güzelde bir sarı veriyor.güle güle kullan inşallah.sadece hep şunu okudum söliyende oldu motoru stop etmeden farkları kapatırsan daha uzun gidiyormuş.kendilerini ıspatlamış marka ikiside oyüzden pişman olcagımızı düşünmüyorum ben ve hergeçen gün ömrününde bayaga uzun olcagını düşünüyorum
2002 corolla sol vvt-i