0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba, geçen yıl akşam saatlerinde sahipli bir PİTBULL köpek tarafından ayak bileğime yakın bir yerden ısırıldım. Sonrasında elbette Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne gittim. Belirli bir takvime bağlı olarak 5 tane aşıyı da yapıldım. Hem ilk gittiğim gün hem de sonraki günler için aşıyı vurulduğum her gün için katkı payı ( 5 TL) alınmış. Geçen hafta 90 TL katkı payı ödedim. Arkadaş sözde ben SGK'ya bağlı biriyim. Benim asıl sormak istediğim şu: Köpek ısırması "ACİL" bir olay değil midir? Ertesi günü sabahı mı beklemeliydim? Hadi ertesi gün nereye başvuracaktım? Bu nedenlerle SGK'ya bu olayın araştırılması için bildirimde bulundum. Henüz cevap yok. Elini nereye atsan vergi , katkı, harç, cart curt, haşırt... Lütfen bilen biri cevaplarsa sevinirim.
geçmiş olsun...acile giden hasta fazlalğı yüzünden onuda kategoriye ayırdılar,doktor sisteme acile değil diye blirtirse normal muayene ücreti alıyor.durumu 184 e sorablirsiniz. geçmiş olsun.
Kim karar veriyor Benim iki sene önce 6 yaşındaki çocuğumun kulağına gece 23:00 te nar kaçıyor, sonuç; 12 tl katkı payı, sebebi ise acil değilmiş.Bir ateş yükselmesinin de acil yazıldığını bizzat müşahade ettim aynı dönemde. Bunun mazereti yok.Sağlıkçı arkadaşlar kusura bakmasın ama bizim cebimizden çekip onların cebine aktarıyorlar. Kabullensek de kabullenmesek de durum bu maalesef.Döner sermaye dönsün.
Bizim cebimize giren birşey yok merak etmeyin.Sağlık calisanlarinin önceliği Para kazanma hirsi hiç olmadı.sabaha kadar alkolıgın psıkopatın keyfini dırdırını çekenler olarak bazı şeylere biz karar vermiyoruz.Bakanlığın yayınladığı genelge var kırmızı,sarı,yeşil alan uygulaması.Bunlarda neyin acil (kırmızı) alan yada sarı yeşil alan olduğu nu yazmışlar.Yeni genelgede herşey farklı.Sgk daha az para ödemek için bazı tedavi ve uygulamalarıda hastadan eczane yolu ile alacak.Öyle gece 3 te disim agrıyordu benim 2 senedir ağrıyor ayakkabi sıktı ağrıyor lar acili işgal ettikleri için odesınler ..Ayrıca siz hastaneye gittiğiniz de ne kadar katkı oduyorsanız saglıkcı da ödüyor.Ha ne iş yaparsınız bilmem cebimize be kadar giriyor öğrenin sağlık calisanlarini banker veya hastaneye gelen vatandaşı soymaya çalışan aç gözlü meslek grubu olarak görmeyin.12 yıllık dev.memuruyum 2 çocuk yardımı ile lisans mezunu yum 1,690 tl net maaşım var.680 tl döner sermaye dediginiz halbuki bizim istemediğimiz var, ek ödeme olarak değilde maasımıza cem edilmesini istediğimiz saçma bir uygulama var.Emekli olursam 1.690 lira üzerinden emekli olacagim.Acaba 12 yıllık polis veya öğretmen iseniz ek ders ek ödemeler le ne aldığınızı yazında durumumuza bir bakalım.