Gönderen Konu: Acil Servis Katkı Payı  (Okunma sayısı 1392 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Acil Servis Katkı Payı
« : Mayıs 02, 2014, 10:41:06 »
  Arkadaşlar merhaba, geçen yıl  akşam saatlerinde sahipli bir PİTBULL köpek tarafından ayak bileğime yakın bir yerden ısırıldım. Sonrasında elbette Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne gittim. Belirli bir takvime bağlı olarak 5 tane aşıyı da yapıldım. Hem ilk gittiğim gün hem de sonraki günler için aşıyı vurulduğum her gün için katkı payı ( 5 TL) alınmış. Geçen hafta 90 TL katkı payı ödedim. Arkadaş sözde ben SGK'ya bağlı biriyim. Benim asıl sormak istediğim şu: Köpek ısırması "ACİL" bir olay değil midir? Ertesi günü sabahı mı beklemeliydim? Hadi ertesi gün nereye başvuracaktım? Bu nedenlerle SGK'ya bu olayın araştırılması için bildirimde bulundum. Henüz cevap yok. Elini nereye atsan vergi , katkı, harç, cart curt, haşırt... Lütfen bilen biri cevaplarsa sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Acil Servis Katkı Payı
« : Mayıs 02, 2014, 10:41:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Acil Servis Katkı Payı
« Yanıtla #1 : Mayıs 02, 2014, 10:49:34 »
Ülgen bey konu hakkında bilgim yok ancak inanın bu vergi ek ücretler katkılar yok 1 defa alınacak diyip yıllardır alınan diyer vergiler vs vs artık halkı bizleri sıkmaya boğmaya başladı innaın ben daralıyorum bu ülkede yaşamaktan artık , bir halkın üstüne bukadar gelinmezki ama , iilallah dedirttiler valla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 02, 2014, 11:38:11 »
Vergi vermek boynumuzun borcu ama bu kadarda olmazkiiiiii
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 02, 2014, 15:56:51 »
Hastaneler bedava deyipde milletten oy toplanıyor sonra eczanede abuk sabuk rakamlar çıkıyor. Tamamen siyasetin oyunu, cahil kesimi kandırmak başka bişi değil..

2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 02, 2014, 16:01:45 »
SGK' ya bir ton prim ödüyorsun, hastaneye işin düşünce yazılan ilaçların yarısını karşılamıyor.Artı katkı payları. Sgk'ya ödediğin primle özel sağlık sigortası yaptırsan en iyi hastanelerde bedava sağlık hizmeti alırsın. Tüm çaba emekli olmak için başka birşey değil yani.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 02, 2014, 16:25:09 »
Hastaneye ayak bastı parası yani katkı payı = 5TL dir. 3 kalem ilaç yazıldıysa +3TL sonraki her ilaç için +1 TL vede ilaçların bedelinin belli bir yüzdesi alınır eczanelerden. Hastanelerde Pansuman enjeksiyon birimine kayıt almdıysanız sizden her gelişiniz için 5 TL almışlardır. Girişinizi pansuman enjeksiyon yapsaydınız 5 TL ödemezdiniz. Normalde bildiğim kadarı ile bu pansuman enjeksiyon işleri AİLE HEKİMlerinin yapması gereken bir işlem.

Acil servise geldiğinizde de 3 kriter var sarı-yeşil -kırmızı siz bu triajdan kırmızı olarak geçmezseniz Acil servis girişinizde katkı payı olarak 5 TL ödersiniz. Oradaki hekimin değerlendirmesine bağlı.

En güzeli bunun dökümünü eczaneden almanız. Ne kadar ne için kesilmiş hangi tarihlerde kesilmiş diye.  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 02, 2014, 18:15:59 »
  Arkadaşlar merhaba, geçen yıl  akşam saatlerinde sahipli bir PİTBULL köpek tarafından ayak bileğime yakın bir yerden ısırıldım. Sonrasında elbette Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne gittim. Belirli bir takvime bağlı olarak 5 tane aşıyı da yapıldım. Hem ilk gittiğim gün hem de sonraki günler için aşıyı vurulduğum her gün için katkı payı ( 5 TL) alınmış. Geçen hafta 90 TL katkı payı ödedim. Arkadaş sözde ben SGK'ya bağlı biriyim. Benim asıl sormak istediğim şu: Köpek ısırması "ACİL" bir olay değil midir? Ertesi günü sabahı mı beklemeliydim? Hadi ertesi gün nereye başvuracaktım? Bu nedenlerle SGK'ya bu olayın araştırılması için bildirimde bulundum. Henüz cevap yok. Elini nereye atsan vergi , katkı, harç, cart curt, haşırt... Lütfen bilen biri cevaplarsa sevinirim.

geçmiş olsun...acile giden hasta fazlalğı yüzünden onuda kategoriye ayırdılar,doktor sisteme acile değil diye blirtirse normal muayene ücreti alıyor.durumu 184 e sorablirsiniz. geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 02, 2014, 19:01:22 »
geçmiş olsun...acile giden hasta fazlalğı yüzünden onuda kategoriye ayırdılar,doktor sisteme acile değil diye blirtirse normal muayene ücreti alıyor.durumu 184 e sorablirsiniz. geçmiş olsun.

abi 184 de paralı...

yada randevu alınan hat hangisiyse artık
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 02, 2014, 19:50:11 »
Trafik kazası adli olaylar travma bunlar sistemde acil olarak geçerse.Sizin gibi ayaktan gelen hastalar için tamamen kayıt yaptırdığınız bilgisayarın başındaki personelin elinde.Otomasyon personeli kırmızı olarak ısaretlerse ücret odemezsıniz.Acil kavramı maalesef ülkemizde çok bilincsizce kullanıyor.Gecenin ucunde beli agrıyanı mi disi agrıyanı mi dersin,sırtı kasınıp gelenını mi dersin çok ilginç erınmeden hastaneye gelen insanlar car.Sizde ayaktan geldiğiniz için sizeide normal degerlendirip o şekilde acil kaydınızı olusturmus
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 06, 2014, 13:48:28 »
Kim karar veriyor !!! Benim iki sene önce 6 yaşındaki çocuğumun kulağına gece 23:00 te nar kaçıyor, sonuç; 12 tl katkı payı, sebebi ise acil değilmiş.
Bir ateş yükselmesinin de acil yazıldığını bizzat müşahade ettim aynı dönemde. Bunun mazereti yok.
Sağlıkçı arkadaşlar kusura bakmasın ama bizim cebimizden çekip onların cebine aktarıyorlar. Kabullensek de kabullenmesek de durum bu maalesef.
Döner sermaye dönsün....
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 07, 2014, 02:19:47 »
Kim karar veriyor !!! Benim iki sene önce 6 yaşındaki çocuğumun kulağına gece 23:00 te nar kaçıyor, sonuç; 12 tl katkı payı, sebebi ise acil değilmiş.
Bir ateş yükselmesinin de acil yazıldığını bizzat müşahade ettim aynı dönemde. Bunun mazereti yok.
Sağlıkçı arkadaşlar kusura bakmasın ama bizim cebimizden çekip onların cebine aktarıyorlar. Kabullensek de kabullenmesek de durum bu maalesef.
Döner sermaye dönsün.
Bizim cebimize giren birşey yok merak etmeyin.Sağlık calisanlarinin önceliği Para kazanma hirsi hiç olmadı.sabaha kadar alkolıgın psıkopatın keyfini dırdırını çekenler olarak bazı şeylere biz karar vermiyoruz.Bakanlığın yayınladığı genelge var  kırmızı,sarı,yeşil alan uygulaması.Bunlarda neyin acil (kırmızı) alan yada sarı yeşil alan olduğu nu yazmışlar.Yeni genelgede herşey farklı.Sgk  daha az para ödemek için bazı tedavi ve uygulamalarıda hastadan eczane yolu ile alacak.Öyle gece 3 te disim agrıyordu benim 2 senedir ağrıyor ayakkabi sıktı ağrıyor lar acili işgal ettikleri için odesınler ..Ayrıca siz hastaneye gittiğiniz de ne kadar katkı oduyorsanız saglıkcı da ödüyor.Ha  ne iş yaparsınız bilmem cebimize be kadar giriyor öğrenin sağlık calisanlarini banker veya hastaneye gelen vatandaşı soymaya çalışan aç gözlü meslek grubu olarak görmeyin.12 yıllık dev.memuruyum 2 çocuk yardımı ile lisans mezunu yum 1,690 tl net maaşım var.680 tl döner sermaye dediginiz halbuki bizim istemediğimiz var, ek ödeme olarak değilde maasımıza cem edilmesini istediğimiz saçma bir uygulama var.Emekli olursam 1.690 lira üzerinden emekli olacagim.Acaba 12 yıllık polis veya öğretmen iseniz ek ders ek ödemeler le ne aldığınızı yazında  durumumuza bir bakalım.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 08, 2014, 22:35:19 »
Bizim cebimize giren birşey yok merak etmeyin.Sağlık calisanlarinin önceliği Para kazanma hirsi hiç olmadı.sabaha kadar alkolıgın psıkopatın keyfini dırdırını çekenler olarak bazı şeylere biz karar vermiyoruz.Bakanlığın yayınladığı genelge var  kırmızı,sarı,yeşil alan uygulaması.Bunlarda neyin acil (kırmızı) alan yada sarı yeşil alan olduğu nu yazmışlar.Yeni genelgede herşey farklı.Sgk  daha az para ödemek için bazı tedavi ve uygulamalarıda hastadan eczane yolu ile alacak.Öyle gece 3 te disim agrıyordu benim 2 senedir ağrıyor ayakkabi sıktı ağrıyor lar acili işgal ettikleri için odesınler ..Ayrıca siz hastaneye gittiğiniz de ne kadar katkı oduyorsanız saglıkcı da ödüyor.Ha  ne iş yaparsınız bilmem cebimize be kadar giriyor öğrenin sağlık calisanlarini banker veya hastaneye gelen vatandaşı soymaya çalışan aç gözlü meslek grubu olarak görmeyin.12 yıllık dev.memuruyum 2 çocuk yardımı ile lisans mezunu yum 1,690 tl net maaşım var.680 tl döner sermaye dediginiz halbuki bizim istemediğimiz var, ek ödeme olarak değilde maasımıza cem edilmesini istediğimiz saçma bir uygulama var.Emekli olursam 1.690 lira üzerinden emekli olacagim.Acaba 12 yıllık polis veya öğretmen iseniz ek ders ek ödemeler le ne aldığınızı yazında  durumumuza bir bakalım.
Öncelikle bir merak içerisinde olmadığımı ifade etmek isterim. Ben sadece durum tespiti yaptım bunu kabul etmemeniz gerçeği değiştirmez. Bu renk olaylarını, genelgeleri bol bol araştırdım, yeteri kadar bilgi sahibi de oldum. Ancak insan faktörünü kimse gözardı edemez. Gördüğümüz çok şey var. Bu arada bu alınganlık niye onu anlamadım. Benim kişilere bir sözüm yok, olamaz da. Sistem onu gerektiriyor ve benim kızgınlığım da sisteme. Yoksa size neden döner sermaye ödemesi (mecburen) yapılıyor onu da biliyorum. Haklısınız da bu konuda. Sonuç olarak kişileri değil, fikirleri tartışmaktan yanayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 08, 2014, 22:50:43 »
Gökhan Bey,

"Döner sermaye dönsün" sözünüzden neyi kastetmek istediğinizi çok iyi anlıyorum :tamam: Haklısınız ama bu konuda genelleme yapılmamalı dönen yer tüm sağlık bakanlığı çalışanları değil :) Siz anlamışsınızdır nerelere döndüğünü :)

Döner sermaye denen şey, çayın taşı ile çayın kuşunu vurmaktır bana göre. Devlet devleti soyuyor başkada birşey değil. Tabi bu dediğim sosyal güvenlik kurumlarına bağlı olanlarda hoş artık sosyal güvenlik kurumlarına bağlı olmayan da kalmadı galiba. 1 TL lik şeyi 5-10 TL ye satmaktır. Kar edilmeyen hizmeti yapmamaktır döner sermaye... Eskiden daha da beterdi bu kan emicilik vampirlik, önüne gelene röntgen çekmek, tomografi çekmek, tüm laboratuar tahlillerini yazmaktı neyseki eskisi gibi geri ödemeleri olmadığından bu işlerde azalma oldu. Devlet devleti azcık uyandırdı :)

Polisin gittiği vaka başına para alması, Hakimin baktığı dava başına para alması, mühendisin yaptığı iş başına para alması vs vs vs vs gibi işlemlerde neden sağlıktaki gibi diğer devlet dairelerinin döner sermaye olayı yok garip bir durum  :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 09, 2014, 00:34:08 »
Polis gittigi olay basina para alsaydi devlette para kalmazdi.
Ankara -  4 kaza ekibi var gunde 70 ile 200 arasi kazaya bakiyorlar.
Her polis merkezinde 2 ekip biraktilar bununda 1 tanesi daima dis gorevde 1 ekiple idare ediyor ve gunde 10 hirsizlik 2 yaralamali kaza 5 yaralamali kavga olayina bakiyor minimum.
Her karakol bolgesinde 3 devriye ekibi var  100 cevre rahatsizligi 90 supheli sahis 50 aile ici kavga 50 supheli oto 30-40 madde bagimlisi 30 evsiz sahis  sadece vs vs vs ve bu sadece bir mintika icin gecerli

nerden biliyorum bahse konu olaylara ben ekip gonderiyorum.  tek kurus ilave para alinmiyor bu isler icin.  1070 tl bordro maasi var 1150 tl vergi kaydi var mantiga bak.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 09, 2014, 18:53:09
Tuncay bey 1690 tl uzerinden emeklilik harika bi sey.  polisler 1070 + taban maas 120 ila 260 arasi yani 1190 - 1330  tl uzerinden emekli ediliyorlar.

saglik sistemi icin bir elestiri.
İnsanlar sade 09:00 ile 17:00 saatleri arasinda hastalanmiyorlar hafta sonlari 9 gunluk bayram tatilleri yilbaslari 30 agustos 23 nisan 19 mayis 1 mayis  29 ekim vs vs vs geceler aksamlari da rahatsizlanabiliyorlar.  sadece acilde hizmet vermek cok sacma. adi ustunde acil.. acil vaka.
  ben acil degilim ama rahatsizlandim mesai saatinimi bekleyecem. bayram tatilinin bitmesini mi bekleyecem.  docent - prof  kasesi var ama muayene eden asistan.
Ayni rahatsizliktan oturu hastaneye her girdiginde doner sermayeden donduruyolar adami birde yuzsuz yuzsuz parayi biz almiyoruz eczane aliyor diyorlar. he bizde yedik.

Saglikla ilgili cikan butun yasa ve yonetmelikler saglikcilarin istegi uzere cikar. istedikleri olmazsa  kim takar hipokrati......
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 09, 2014, 19:20:45 »
Sisteme bir eleştiri de benden; 1 gün nöbet 3 gün istirahat.
 2001-2004 arası 3 günde bir nöbet tutarak çalıştım. Yani 3 yılın 1 yılında nöbet tuttum. Ayrıca istirahatlerimde de çalışmak durumunda kaldığım sıklıkla oldu. Mesai, fazla mesai, resmi tatil gibi kavramlar bir şey ifade etmiyordu. Hatta o günler daha fazla çalıştığım günlerdi.
Şuan 12/24 vardiyalı çalışıyorum. Bayram seyran vs. vs. yok. Sadece yıllık izinim var. Ve bu durumdan memnunum düşünebiliyor musunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 12, 2014, 08:53:04 »
Bazı şeyler dışardan farklı gözüküyor.Arif bey bende cektigim röntgen tomografi  başına para alsaydım yada elbette durum farklıo olurdu.Elbette siz hasta olacaksınız tatilde bayramda.Ama buna mudahil olacakta uzman hekim zaten var .Olası kötü durumlarda hepsi mevcut.Ama onlarda insan nobeti olmadığı yada resmi tatillerde dinlenmek hekınlerınde hakkı.Lafa  gelince hekimler ne kadar çok kazanıyor şunu yapıyor bunu yapıyor.Kaç sene emek vermiş bir insan karşılığını alsın.Döner sermaye adı altında olmayıp diğer kurumlarda da yapılan bir sürü  ödemeler var Ek ders pusu görev tazminatı falan sa filan.Alsın lar ancak bu döner sermayeden alınan paralarin hepsi ordaki çalışanlar değil.Hastanenin bütün ihtiyaçları için kullanılıyor.Para mevzusu bitti ise personelin aylık çalışma süresi bellidir.Ya bunu 1 gün nobet tutar 3 gün gitmez yada gergin 8 saat gider telefonlara gece  mece  farketmez gider.Olayı başka yonlere cekmeyelım .Yer geldi mardınde ben 24/24 çalıştım personel eksikliğinden.Calısanlarında vatandasında mevcut olan sistemden memnun olmadığı açık ama bunu çalışanları suçlayarak yapılamaz.
Arif bey saglikta hiç birşey sağlık çalışanları isteği üzerine çıkmaz.Çıkmadı da.Çıkar personeli buna zorla uydururlar.
Içişleri sizi dinleyip ısteklerınızın hepsini yerine getirdi mi bu zamana kadar.Bu kadar dar kapsamlı bakmayalım.Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş ama içine girince durum öyle değil.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 12, 2014, 09:15:05 »
Arkadaşlar... Doktor döner sermayeden şu kadar alıyor, öğretmen ek dersten şu kadar alıyor, asker pusudan şu kadar alıyor diye niye birbirimizi yiyoruz... Alsalar da üç kuruş para; hem bunlar yaptıkları meslekte aldıkları akademik eğitimle bir yerlere gelmiş insanlar...

Asıl karşı çıkılacak, tavır koyulacak kişiler 15 milyar maaş alan milletvekilleri. Hangi hakla, hangi eğitim birikimiyle, hangi yeterlilikle bu paraları alıyorlar diye neden sormuyoruz? Sadece el kaldırıp evet demek, koltukta uyuklamak için bu para çok değil mi? Ayrıca 4 yılda jet emekli olup dolgun emekli maaşlarına ulaşmaları da cabası...

Ben iki üniversite bitirdim ve ilkokul mezunu bir milletvekilinin bana ahkâm kesmesinden rahatsız oluyorum... Sakın kalkıp ilkokul mezunlarını küçük gördüğümü söylemeyin. Benim çok sevdiğim kayınvalidem okuma yazma bile bilmez. Konu ilkokul mezunlarını küçük görmek değil, yeterli seviyede olmayan kimselerin idari makamları işgâl etmesi.

Öğretmen olduğum için şu ek ders konusuna da bir açıklık getireyim. Ek ders, okul açık olduğu zamanlarda öğretmenlere verilen görev başında olma ücretidir, derse girme ücreti değil; isminden dolayı yanlış anlamayın... Ek ders sadece okul açık olduğu zamanlarda alınır; tatil zamanlarında yoktur. Ek dersin aylık getirisi de 400-500 TL civarındadır (yani diğer meslekteki getiriler kadar değildir). Benim gibi eşi çalışmayanlar için ek ders, bütçeyi ayakta tutan bir katkıdır. Öğretmenler kiralarının bir kısmını ek ders parasıyla karşılayıp bellerini doğrultmaya çalışırlar...

Velhasıl, birbirimizi yiyip sistemin ekmeğine yağ sürmeyelim... Asıl, her ay 15 milyar alanların bu parayı hak edip etmediklerini sorgulayalım...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT