0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar selamSizlerle yaşadığım şeyleri paylaşacağım. Geçenlerde park halindeki aracımın (2008 auris) sol aynasına çarpıp kaçmışlar. bir şekilde çarpana ulaştım. Merhametli davranıp tutanak tuttum. İki araçta axa sigortalı. Aracı tanıdığım özel servise götürdüm. Ustam bana yan sanayi ayna gönderebileceklerini söyledi. Dün ayna geldi ve yan sanayi tabiki aradım axa sigortayı ağzıma geleni saydım. 6 adet araç var hepside axa sigortalı ve kaskolu hemde çevremdekileride axa sigortadan çıkartacağımı söyledim. Umarım ses kaydını dinleyen yetkililere ulaşır mesaj. Sonuç olarak ayna takıldı ve 60 km den sonra rüzgar sesi yapıyor. Usta da önceden uyarmıştı.Sonuç olarak ne yapmam gerekir bir çözüm bulabilir miyim? Öneriniz ve tecrübeniz varsa sevinirim. Herkese iyi günler....
Aracın kırılan aynası orjinal ama axa sigorta bize yan sanayi onların deyimiyle eşdeğer ayna gönderdi. Buna itiraz ettim ama devletin buna izin verdiğini söylediler.
Karşı taraf tutanak tutmussunuz.Adam hatasını kabul etmiş.Keşke siz kasko dan yaptırsaydunız.Sonra kaskonuz karşı tarafın sıgortasından rücu ederdi.Benimde belediye otobüsü sol ayna mi kirdi.Kaskodan servise yaptırdım.Sonra onlar diğer taraftan almalar.Sigorta firmaları maliyeti düşürmek için bu şekilde muadil parçalar kullanıyor.Siz birde karşı tarafın sigortası yaptırmış.Yapacak birşey yok gibi
Arkadaşlar birşey soracağım.Zorunlu Trafik Sigortasında kaskodaki gibi kaza vb durumlarda indirim yada vb yaptırımlar oluyormu? Eskiden fiks sabit bir fiyat vardı. Şu anda durum nedir?
şimdi merak ettiğim bir nokta oldu, siz aracınızı alıp da özel servis yerine yetkili servise götürseniz( sanırım götürülüyor ) yetkili servis yan sanayi takmazdı sanırım, orjinal takardı galiba ?