Gönderen Konu: Trafik sigortası magduru :)  (Okunma sayısı 2137 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
Trafik sigortası magduru :)
« : Mayıs 01, 2014, 12:56:06 »
Arkadaşlar selam

Sizlerle yaşadığım şeyleri paylaşacağım. Geçenlerde park halindeki aracımın (2008 auris) sol aynasına çarpıp kaçmışlar. bir şekilde çarpana ulaştım. Merhametli davranıp tutanak tuttum. İki araçta axa sigortalı. Aracı tanıdığım özel servise götürdüm. Ustam bana yan sanayi ayna gönderebileceklerini söyledi. Dün ayna geldi ve yan sanayi tabiki :) aradım axa sigortayı ağzıma geleni saydım. 6 adet araç var hepside axa sigortalı ve kaskolu hemde çevremdekileride axa sigortadan çıkartacağımı söyledim. Umarım ses kaydını dinleyen yetkililere ulaşır mesaj. Sonuç olarak ayna takıldı ve 60 km den sonra rüzgar sesi yapıyor. Usta da önceden uyarmıştı.
Sonuç olarak ne yapmam gerekir bir çözüm bulabilir miyim? Öneriniz ve tecrübeniz varsa sevinirim.
Herkese iyi günler....

Toyota Club Türkiye

« : Mayıs 01, 2014, 12:56:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Mayıs 01, 2014, 15:32:23 »
Arkadasım axa ile cok uğraştı. Arkadan çarpan arac axa sigorta. Arka tampon ve Geri görüş kamerası kırılmıştı, axa aracın orijinalinde kamera yok diye odemeyecegini söyledi. Bizim arkadas sürekli axa yi arayarak, mail atarak şikayetlerde bulundu ve sonunda kamera da takıldı. Ama cok uğraşmıştı.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafik sigortası magduru :)
« Yanıtla #2 : Mayıs 01, 2014, 16:20:18 »
Arkadaşlar selam

Sizlerle yaşadığım şeyleri paylaşacağım. Geçenlerde park halindeki aracımın (2008 auris) sol aynasına çarpıp kaçmışlar. bir şekilde çarpana ulaştım. Merhametli davranıp tutanak tuttum. İki araçta axa sigortalı. Aracı tanıdığım özel servise götürdüm. Ustam bana yan sanayi ayna gönderebileceklerini söyledi. Dün ayna geldi ve yan sanayi tabiki :) aradım axa sigortayı ağzıma geleni saydım. 6 adet araç var hepside axa sigortalı ve kaskolu hemde çevremdekileride axa sigortadan çıkartacağımı söyledim. Umarım ses kaydını dinleyen yetkililere ulaşır mesaj. Sonuç olarak ayna takıldı ve 60 km den sonra rüzgar sesi yapıyor. Usta da önceden uyarmıştı.
Sonuç olarak ne yapmam gerekir bir çözüm bulabilir miyim? Öneriniz ve tecrübeniz varsa sevinirim.
Herkese iyi günler....

Ben olayı tam anlayamadım.  Axa ya kizmanizin sebebi nedir ?  Orijinal ayna taktirmak istiyordunuz ama axa mı yan sanayi ayna takmaya zorladı ? Ustam yan sanayi ayna gonderebiliriz dedi diye söylediniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Mayıs 02, 2014, 16:50:09 »
Aracın kırılan  aynası orjinal ama axa sigorta bize yan sanayi onların deyimiyle eşdeğer ayna gönderdi. Buna itiraz ettim ama devletin buna izin verdiğini söylediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 02, 2014, 16:53:17 »
Aracın kırılan  aynası orjinal ama axa sigorta bize yan sanayi onların deyimiyle eşdeğer ayna gönderdi. Buna itiraz ettim ama devletin buna izin verdiğini söylediler.

Poliçenizde orjinal parça kullanma bilgisi varsa orjinal almak zorundalar itiraz edin,  yoksa muadil parça kullanabiliyorlar.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Mayıs 02, 2014, 17:19:11 »
Muadil diye gelen ayna mükemmel rüzgar sesi yapıyor 60 km/saat hızdan sonra. Radyo sesi 20 den sonra kesebiliyor. Eksperle görüştüm. Resimi çekin tekrar mail atalım bakalım ne cevap verecekler dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 02, 2014, 18:12:14 »

bende osman bey gibi olayı algılayamadım ama bu yorumunuz netleştirdir...sigorta poliçesinde yanlış hatırlamıyor isem orjinal değişmesi gerekn orjinal parça ise onu orjinal ile dğeiştirmek zorunluluğu olması lazım poliçeye bakın ilgili maddeyi bulun tüketici hakem heyetine başvurun derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 02, 2014, 20:32:19 »

Şimdi anlaşıldı.  Poliçeyi iyi incelemek gerek. Doğru olan orijinali ile değiştirmeleri. Çoğu zaman böyle uygulamalara gidiyorlar.  Benim tamponuma da biri yandan çarptı.  Değiştirmek yerine onarıma gidildi. Ayna ve camurluk da değişiyor orijinali ile.ben de henüz aracimi almadım. Neticede önemli olan müşteri memnuniyeti olmalı.  Begenmezsem yapılan çalışmayı yeniden yapmalarını söyleyeceğim. Kabul etmezlerse farklı firmayla çalışırım poliçe bitiminde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 02, 2014, 22:18:36 »
poliçenizde ne yazıyorsa onu gönderirler.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 02, 2014, 22:52:38 »
Ben yazılanlardan hiç birşey anlayamadım kusura bakmayın. Kaskodan bahsetmiyoruz dimi? Karşıdaki adamın zorunlu trafik sigortasının mecbur, olarak karşıladığı bir durum değil mi bu? Masrafı neyse karşılaması gerekmiyor mu?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Mayıs 04, 2014, 13:34:18 »
Trafik sigortasından bahsediyoruz. Karşı tarafın trafik sigortası karşılaması lazım ama bana orjinal ayna yerine yan sanayi ayna gönderdiler..

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 04, 2014, 13:34:57
Kendi poliçeme baktım ama yedek parça ile ilgili bir madde göremedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 04, 2014, 18:52:07 »
Karşı taraf tutanak tutmussunuz.Adam hatasını kabul etmiş.Keşke siz kasko dan yaptırsaydunız.Sonra kaskonuz karşı tarafın sıgortasından rücu  ederdi.Benimde belediye otobüsü sol ayna mi kirdi.Kaskodan servise yaptırdım.Sonra onlar diğer taraftan almalar.Sigorta firmaları maliyeti düşürmek için bu şekilde muadil parçalar kullanıyor.Siz birde karşı tarafın sigortası yaptırmış.Yapacak birşey yok gibi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 04, 2014, 19:58:46 »
Karşı taraf tutanak tutmussunuz.Adam hatasını kabul etmiş.Keşke siz kasko dan yaptırsaydunız.Sonra kaskonuz karşı tarafın sıgortasından rücu  ederdi.Benimde belediye otobüsü sol ayna mi kirdi.Kaskodan servise yaptırdım.Sonra onlar diğer taraftan almalar.Sigorta firmaları maliyeti düşürmek için bu şekilde muadil parçalar kullanıyor.Siz birde karşı tarafın sigortası yaptırmış.Yapacak birşey yok gibi

Katılıyorum,  siz kendi zorunlu trafik sigortanızda  poliçenize orjinal ürün maddesini ekletseniz/koysanız  size  faydası  yokki. Çünkü  bir kazaya  karıştığınızda  sizin masrafınızı karşı tarafın sigortası  karşılıyor. Onun poliçesi  önemli.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 04, 2014, 20:01:43 »
Arkadaşlar birşey soracağım.

Zorunlu Trafik Sigortasında kaskodaki gibi kaza vb durumlarda indirim yada vb yaptırımlar oluyormu? Eskiden fiks sabit bir fiyat vardı. Şu anda durum nedir?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 04, 2014, 20:13:36 »
Arkadaşlar birşey soracağım.

Zorunlu Trafik Sigortasında kaskodaki gibi kaza vb durumlarda indirim yada vb yaptırımlar oluyormu? Eskiden fiks sabit bir fiyat vardı. Şu anda durum nedir?

Kesin bir  fiyat  yok,  firmadan firmaya  değişiyor.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 06, 2014, 16:56:00 »
yetkili servisde işlem yapılmış olsaydı muadil olmazdı diye düşünüyorum...

genelde poliçede hasar halinde orjinal yada uygun görmesi durumunda sigorta şirketince eşdeğer/muadil parça gönderilir gibi ibare yazıyordur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 16, 2014, 17:04:20 »
şimdi merak ettiğim bir nokta oldu, siz aracınızı alıp da özel servis yerine yetkili servise götürseniz( sanırım götürülüyor ) yetkili servis yan sanayi takmazdı sanırım, orjinal takardı galiba ?
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 16, 2014, 17:14:28 »
şimdi merak ettiğim bir nokta oldu, siz aracınızı alıp da özel servis yerine yetkili servise götürseniz( sanırım götürülüyor ) yetkili servis yan sanayi takmazdı sanırım, orjinal takardı galiba ?

Bunla ilgili de bir madde de var. "yetkili servis veya uygun görülecek bir özel serviste" diye.. özetle herşey kasko poliçe detaylarında bitiyor. Tabi burda karşı tarafın trafik sigortasından karşılandığı için durum farklı olabilir :huh:
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 16, 2014, 17:16:15 »

Poliçelerde  eğer yetkili servis ibaresi yoksa veya bu husus muallaksa hatta kesin olarak olsa bile  sigorta şirketi daha az para ödemek için anlaşmalı özel servislere yaptırmak istiyor. Eğer poliçede yetkili servis ve orjinal parça kullanılır deniliyorsa sigorta şirketine bu hususta baskı yapmak gerekiyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.