Gönderen Konu: Cila Araca Zarar Verir Mi ?  (Okunma sayısı 19949 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • CorollAşk'tır..!!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '10
  • 23 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Cila Araca Zarar Verir Mi ?
« : Nisan 30, 2014, 23:42:17 »
arkadaşlar iyi akşamlar öncelikle. geçen gün alışveriş merkezinden http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?productId=otm094026&categoryId=20035736&sku=OTM094026&gclid=CIepjpCIib4CFWzHtAodwzkA6g
bu cilayı aldım. Turtle Wax Teflon Sıvı Cila(PTFE katkılı) . ben o cilayı alırken de yanıma biri geldi. o da araç aksesuarlarına bakıyordu ve bana döndü dedi ki:Abi o cilaları araca sürmeyin zarar verir. parlatır ama bir müddet. sonra gider. boyaya da zarar verir. sanayide sentetik cilalar var 5-10 tl gibi bi fiyat. onlardan alın dedi. kafamı kurcaladı. ama ben yine de aldım. cilanın özelliklerini okuduğumda dünyanın 1 numaralı cilası olduğunu öğrendim. ve ben önceki corollama da bu cilanın bir alt modelinden sürmüştüm ve çok memnum kaldım
Sizce de bu cilalar zarar vermez dimi ?
bu konuda bir bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim :)
şimdiden teşekkürler  :) :)
2010 Toyota Corolla 1.4 D-4D Elegant <3

Toyota Club Türkiye

Cila Araca Zarar Verir Mi ?
« : Nisan 30, 2014, 23:42:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Cila Araca Zarar Verir Mi ?
« Yanıtla #1 : Nisan 30, 2014, 23:48:59 »
Bahsettigin plus ptfe yi 1 yildir kullaniyorum memnunum. Piyasadaki ucuz cilalardan uzak durun derim. Turtle wax plus ptfe yi 6ayda bir uygulayin.sizinle kousan kimse ya bilmiyor ya da size yanlis bilgi vermis.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • CorollAşk'tır..!!
  • 23 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 30, 2014, 23:52:28 »
Bahsettigin plus ptfe yi 1 yildir kullaniyorum memnunum. Piyasadaki ucuz cilalardan uzak durun derim. Turtle wax plus ptfe yi 6ayda bir uygulayin.sizinle kousan kimse ya bilmiyor ya da size yanlis bilgi vermis.
teşekkürler Aytaç abi :) ya bende bu cilanın çok iyi olduğunu biliyordum zaten ama öyle duyunca şaşırdım açıkçası. bide kendisi boya ustasıymış ???::: :) !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 01, 2014, 01:17:04 »
Boya ustasının dediklerine kahkahalarla güldüm vallahi. 5-10 liraya sentetik cila ha? :D:D

Tekrar görürseniz o nalbant arkadaşa çok selam söyleyin.:)

Elinizdeki tw teflonu gönül rahatlığıyla aracınıza sürebilirsiniz, boyanıza hiç bir şey yapmaz... Bittiğinde alternatif markaları da araştırın, birçok kaliteli ürün rahatlıkla bulunabiliyor artık ülkemizde. Tabi 5-10 liraya değil :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • CorollAşk'tır..!!
  • 23 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 01, 2014, 11:27:38 »
 :lol:
Boya ustasının dediklerine kahkahalarla güldüm vallahi. 5-10 liraya sentetik cila ha? :D:D

Tekrar görürseniz o nalbant arkadaşa çok selam söyleyin.:)

Elinizdeki tw teflonu gönül rahatlığıyla aracınıza sürebilirsiniz, boyanıza hiç bir şey yapmaz... Bittiğinde alternatif markaları da araştırın, birçok kaliteli ürün rahatlıkla bulunabiliyor artık ülkemizde. Tabi 5-10 liraya değil :)
evet ya bende cok sasirdim acikcasi  :) tw teflonu aracima uygulayacagim. uyguladigimda da sizinle paylasirim. tesekkurler  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 01, 2014, 11:45:05 »
o marka teflon cilayı bende kaliteli olsun diye aldım. cilayo yeni yaptım. çok güzel parlattı memnun kaldım.

ama şunu söyleyim, bu cila içinde pasta var sanki. yani bir miktar aşındırıcı özelliği var. boyanın üzerinde ne varsa söküyor.
uzun süre uygulanırsa boya üstündeki katları sökebilir. belki bu yüzden söylenmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 01, 2014, 12:15:42 »
Teflonlu olduğu için galiba pasta ile cila karişikti yanliş hatirlamiyosam ama sentetik ciladan da bi halt olmaz alirken görevli bundan al dedi çok iyi vb şeyler sòyledi aldim bi halta yaramadi sentetikler bişeye benzemiyor
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 01, 2014, 13:11:22 »
O bahsettiğiniz aşındırıcı değil de temizleyici maddelerdir. Bir çok wax imalatçısı ürünlerin içine temizleyici kimyasal maddeler de katarlar.

Waxın araca iyice tutunması için alttaki yüzeyin wax sürülmeden önce çok iyi hazırlanmış olması gerekmekte. Ancak bu şekilde max. parlaklık ve uzun ömür elde edilebilir.

Ayrıca elle wax sürerken aracın boyasını aşındırmak pek mümkün değil. Makina ile polisajla ancak mümkün olur.

Waxtan max. verim alabilmek için mümkünse kaportadaki yüzeysel kusurları ve çizikleri giderin. Wax sürmeden önce de aracı çok iyi yıkayarak varsa ipa ile silin. Bu sayede temiz ve yağsız bir yüzey elde edersiniz. Ardından süreceğiniz wax daha çok gösterir kendini.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Celica
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 310000
  • Model Yılı: <'90
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 01, 2014, 14:18:15 »
cila boyaya zarar vermez :DUR: yüzyinde bir katman oluşturarak boyayı korumaya yardımcı olur ancak aracı yıkadığınız köpük bunu katmanı zamanla kaldırır cilanın kalitesine ve aracı yıkama sıklığınıza göre değişir 1ay 3 ay gibi ciladan sonra yağmur yağdığında fark edebilirsiniz yağmur taneleri topak topak birikir araç yüzeyinde ben yaklaşık ayda bir uygulamaya çalışıyorum ancak plastik parçalara uygulamayın solmasına neden olabilir :tamam:
Toyata Celica ST162 Gen1 3S-GE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • CorollAşk'tır..!!
  • 23 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 01, 2014, 17:40:27 »
o marka teflon cilayı bende kaliteli olsun diye aldım. cilayo yeni yaptım. çok güzel parlattı memnun kaldım.

ama şunu söyleyim, bu cila içinde pasta var sanki. yani bir miktar aşındırıcı özelliği var. boyanın üzerinde ne varsa söküyor.
uzun süre uygulanırsa boya üstündeki katları sökebilir. belki bu yüzden söylenmiştir.
tesekkurler. soylediklerinizi dikkate alacagim :)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 01, 2014, 17:41:30
Teflonlu olduğu için galiba pasta ile cila karişikti yanliş hatirlamiyosam ama sentetik ciladan da bi halt olmaz alirken görevli bundan al dedi çok iyi vb şeyler sòyledi aldim bi halta yaramadi sentetikler bişeye benzemiyor
teflonu bende temizleyici madde olarak biliyorum ama /?

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 01, 2014, 17:44:16
O bahsettiğiniz aşındırıcı değil de temizleyici maddelerdir. Bir çok wax imalatçısı ürünlerin içine temizleyici kimyasal maddeler de katarlar.

Waxın araca iyice tutunması için alttaki yüzeyin wax sürülmeden önce çok iyi hazırlanmış olması gerekmekte. Ancak bu şekilde max. parlaklık ve uzun ömür elde edilebilir.

Ayrıca elle wax sürerken aracın boyasını aşındırmak pek mümkün değil. Makina ile polisajla ancak mümkün olur.

Waxtan max. verim alabilmek için mümkünse kaportadaki yüzeysel kusurları ve çizikleri giderin. Wax sürmeden önce de aracı çok iyi yıkayarak varsa ipa ile silin. Bu sayede temiz ve yağsız bir yüzey elde edersiniz. Ardından süreceğiniz wax daha çok gösterir kendini.

tesekkurler.soylediklerinizi dikkate alacagim  :) teflonu bende temizleyici madde olarak biliyordum zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 01, 2014, 20:13:48 »
Sentetik cila 1 tl bile etmez sürüp harcadiginiz vakte emeginize  yazik olur amerikan mali demislerdi sentetik almayin kimse almasin hatta uzak durun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 01, 2014, 22:16:34 »
Baya güldüm yahu hikayende bi gariplik var dostum; sen 18 yaşindasın sana biri gelip "ABİ o cila vs vs" diyor ve o kişi boya ustası?

Hadi diyelim ki erken yaşta çirakliga basladı ne kadar erken başladıda usta oldu? Hadi bunda sineye çekelim ustacık olmuş diyelim adam turtle wax î kötülüyor yau ustaya bak :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 01, 2014, 22:54:20 »
Turtle waxin yesil kutulusu var ben bir verim alamadim  iyidir kötüdür demiyorum ama aresonx kadar hiç bir ciladan memnun kalmadim meguars hariç onu hiç kullanmadim , arkadaşa abi diyen kuçuk yasta nfs oynayan ilk okullular olabilir belki :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 02, 2014, 09:06:03 »

Bu ürünün içerisinde temizleyici vax var, pasta yok. Bende 0 aracıma uyguladım pasta yok diye. Polish olan ürünlerde pasta var. Yeni arabalarda pastaya ihtiyaç duyulmaz sadece cila yeterlidir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 02, 2014, 09:24:16 »
Genel olarak bir ürün uygulayacaksanız aracınıza aşındırıcılığını araştırıp uygulayın, Aytaç beyin de dediği gibi yeni ve çok çizik bulunmayan araçlara pasta gerekmez. Eğer çizik yok etmek veya eskimiş boya canlandırmak isterseniz pasta gerekir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler