0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
145 mm strok.Yani enaz 3000 V6 dan bahsediyoruz.Dediginiz ölçüde ise açı yaklaşık 0.81 derece olur.Sonuçta strok 180 derecelik krank hareketin sonucu oluyor.Ancak bu tam degil sonuçta dogrusal ve dairesel hareketler birleşiyor.
Yorum için teşekkür ederim.Motor v8, litre hesabı yapmadım ama bore:101,5 diye hatırlıyorum.1500 rpm de 560 kw şaft gücü var.145 mm stroğu 180 krank derecesinde süpürüyorsak, 1 mm strok yaklaşık 1,24 krank derecesine tekabül etmesi gerekir.Doğru mu?
pinpon maçı izler gibi oldum wuhuuuuuuuuuuu
145mm / 180o = 0,81oBen böyle buldum.
Yaşadığım bir sorun ve bu sorunun çözümünde meslektaş desteğine ihtiyacım oldu.Ama plâda tenisinde fena sayılmam
mm yi dereceye oranladığımızda 1 derece için süpürülen mm yi buluruz. Doğru muyuz sizce de?
Yaşadığım bir sorun ve bu sorunun çözümünde meslektaş desteğine ihtiyacım oldu.Ama plâda tenisinde fena sayılmam Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Mayıs 01, 2014, 10:21:08Plaj bana uymaz çünkü hiç oynamadım.Ama masa tenise varım. açı ile ilgili bişey diyemem ama masada her türlü rakip olurum abilerime
Plaj bana uymaz çünkü hiç oynamadım.Ama masa tenise varım.
Kurs boyunu (145) bu kurs için gereken açıya (180) bölersek = kurs'un her 145'te 1'i için gereken açı çıkar.Ancak buradaki sorun kurs'un her mm'sinde krank'ın açısı doğru orantılı değildir.ÜÖN ve AÖN yakın noktalarda kurs hızlı açı yavaş iken.Krank mili ÜSN ile AÖN nın tam arasında iken kurs hızı ile açı çok kısa bir süreliğine eşittir.ÜÖN=üst ölü noktaAÖN=alt ölü nokta
şu pdf i inceleyebilirsiniz. belki işe yarar bişey vardır.http://www.mmo.org.tr/resimler/dosya_ekler/ef0b4eba35ab2d6_ek.pdf?dergi=65
açı ile ilgili bişey diyemem ama masada her türlü rakip olurum abilerime