Gönderen Konu: MMT vitesin geri kaydırması normal mi ?  (Okunma sayısı 1362 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '14
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
MMT vitesin geri kaydırması normal mi ?
« : Nisan 28, 2014, 23:23:26 »
Arkadaşlar benim 2011 corolla ve arkadaşımın 2012 auris  yarı otomatik ( ikiside dizel ) hafif rampalarda bile geri kaydırma yapıyor. Yarı otomatik araçlarda bu durum normal midir ?

Toyota Club Türkiye

MMT vitesin geri kaydırması normal mi ?
« : Nisan 28, 2014, 23:23:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: MMT vitesin geri kaydırması normal mi ?
« Yanıtla #1 : Nisan 28, 2014, 23:40:31 »
yöneticimiz veya diğer arkadaşlar konuları bulacaklardır, ben hatırlayamadım şimdi.. mmt sistemde böyle sorunlar daha öncede yazıldı.

ama sistemi kullanmayı öğrenmek gerek. çünkü toyota bile el freni ile kaldırın diyor..
diğer sorun ise mekanik bir sistemin tam olarak kavrama noktasını bilememesi. debriyaj tükendikçe kavrama zayıflıyor..

son çıkan mmt sistemlerde yazılımsal olarak ayarlar değişmiş. artık frenden ayağı kaldırdığınızda kavrama yapıyor.. bir ihtimalle servise bu sorunu dilegetirirseniz bişeyler yapacaklardır.. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 28, 2014, 23:46:21 »
normaldir.  benimkide öyle kayma yapıyor. ama şu şekilde tam frene basmadan araç hala vitesteyken bazen kayma yapmıyorda.:) ama frene tam basılı  3sn tuttuğunda  vites boşa girdiği için az bişe freni bıraktığında vitese geçiyor tam bu sırada kayma yapıyor az bişe:) kaymaması için frene tam basın hafifçe kaldırın kavrama noktasını bulun hemen gaz verin:) yada el freni ile kalkın. ama bu normal gibi bende. diğer passat aracımızdada dsg de aynı durum mevcut. :) bu yüzden sorun etmiyorum ben

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 29, 2014, 03:22:40 »
aracın kayması mmt nin yapısı gereği gayet doğal.. aracında herhangi bir sorun yok. eğimi az olan yerlerde kaymasını engellemek için ayağını frenden hafif çekip ve tekrar basıp, ecu yu yanıltarak kavrama noktasına getirip bir nebze kaymasını engelleyebilirsin. yada, ayağının daha seri hareket ettireceksin. eğimi çok olan yerlerde ise de mecburen el freni ile kalkış yapacaksın. spor pedal takımı kullandığım için eğimi az olan yerlerde aracı kaydırmadan hareket ettirebiliyorum..
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '14
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 30, 2014, 12:30:01 »
Tüm bilgi veren arkadaşlara teşekkürler. İçim rahatladı bende ciddi bir sorun var zannediyorum. meğersem yokmuş :)