Gönderen Konu: Bor katkisi gorusleri?  (Okunma sayısı 1493 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '08
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Bor katkisi gorusleri?
« : Nisan 28, 2014, 16:34:12 »
Arkadaslar merhaba .. aracim 2008 dizel auris 105000 de arac.. aracin yag ve filtresini (mobil 1 5w-30 dusunuyorum) degistirdikten sonra bor yag katkisi mi ne varmis sanirim cevremden birkac kisinin kullandigini duydum.. bunun kullanilmasi fayda getirir mi acaba degerli goruslerinizi bekliyorum..tavsiye ederseniz eger piyasada hangi markasi guvenilirdir bunun onuda belirtirseniz sevinirim..

Toyota Club Türkiye

Bor katkisi gorusleri?
« : Nisan 28, 2014, 16:34:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Bor katkisi gorusleri?
« Yanıtla #1 : Nisan 28, 2014, 16:47:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 28, 2014, 16:51:37 »
Arkadaslar merhaba .. aracim 2008 dizel auris 105000 de arac.. aracin yag ve filtresini (mobil 1 5w-30 dusunuyorum) degistirdikten sonra bor yag katkisi mi ne varmis sanirim cevremden birkac kisinin kullandigini duydum.. bunun kullanilmasi fayda getirir mi acaba degerli goruslerinizi bekliyorum..tavsiye ederseniz eger piyasada hangi markasi guvenilirdir bunun onuda belirtirseniz sevinirim..

Bence pek bir faydası yok. Kaldı ki aracınız daha 105 binde. çok yüksek km motorlarda sesi azalttığına dair kullanıcı görüşleri var fakat performans artışı ve yakıt tüketimi azalması gibi şeyleri beklemek hayalcilik olur.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 28, 2014, 20:54:29 »
  Konu hakkında detaylı bilgiler sitemizde mevcut.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=29738.0

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42709.0

hakan bey tam konuya girecektim ki herzamanki gibi sizin uyarınızı gördüm:) ve nokta atışı ile olayı sonlandırmışsınız:))) tebrik ederim.
verdiğiniz ikinci linkteki tekin beyin ifadelerine bende katılıyorum.bor katkısı için mutlaka yağın değişimi esnasında konulmalı deniliyor ...sonrasında formlarda seste azalma olduğu falan yazıyor ama yağ değiştiğinde zaten ses azalır dimi:)) size ve tekin beye teşekkür ederim.

kaan bey sanıyorum aradığı cevabı bulmuştur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 28, 2014, 21:58:06 »
bor katkısını attıktan 2000 Km sonra yağ filtresini değiştirmek gerekiyor, yani bor katkısı filtreyi tıkıyor. bence faydasından çok zararı var. bor katkısı yerine şeffaf şişede satılan ve tamamen saydam sıvı olan ER Energy yağ katkısını bi araştırın derim. Formumuzun ustası Sadık Ustanın da (dörtnalyedekparça) senelerdir kullandığı ve tavsiye ettiği bi katkıdır.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 29, 2014, 10:07:15 »

hakan bey tam konuya girecektim ki herzamanki gibi sizin uyarınızı gördüm:) ve nokta atışı ile olayı sonlandırmışsınız:))) tebrik ederim.
verdiğiniz ikinci linkteki tekin beyin ifadelerine bende katılıyorum.bor katkısı için mutlaka yağın değişimi esnasında konulmalı deniliyor ...sonrasında formlarda seste azalma olduğu falan yazıyor ama yağ değiştiğinde zaten ses azalır dimi:)) size ve tekin beye teşekkür ederim.

kaan bey sanıyorum aradığı cevabı bulmuştur.
Ben teşekkür ederim, hep beraber yardımcı olabiliyorsak ne güzel. Bu arada ''yağ değişimi sonrası seste zaten azalma olur'' yorumunuza da katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 29, 2014, 16:56:40 »
Ben teşekkür ederim, hep beraber yardımcı olabiliyorsak ne güzel. Bu arada ''yağ değişimi sonrası seste zaten azalma olur'' yorumunuza da katılıyorum.

teşekkür ederim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '08
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 29, 2014, 17:04:29 »
Deneyip gormek lazim sanirim..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 30, 2014, 08:26:55 »
Valla 2 sene boyunca kullandik gayet memnunduk gecen seneki bakimda kullanmadim bu seferki bakimda koydum ama gercekten memnun kalmadim. Hiz yazmak ne kadar yanlis olsada olan olayi soylemek icin yaziyorum. Bor koymadan once yüksek hızdan sonrada hic soluksuz giden bir aracti su anda yüksek hızdan sonra nazlaniyor ciddi anlamda hissediyorum bunu. 2 sene boyunca koyduk dedigim zamanlarda benim ehliyetim yoktu arabanin tam anlamiyla nasil tepki verdigini hissedemiyordum babam kullaniyordu baya savundu bende dogal olarak forumda geldim savundum yanlis yaptigimi simdi anladim. Tek arti olarak gördüğüm sey yag eksiltmeyi kesmisti onun disinda birde surtunmeyi azalttigi icin motor borsuz haline gore daha gec isiniyordu. Bu kadar seye ragmen tavsiye eder miyim diye soracak olursaniz kesinlikle hayir. Motor sagligi icin performansi vs icin hayir. Arabayi tikayacaksa 5000 kmde 1lt yag ekleyip binmeyi goze alirim ki zaten 10.000de 2 ltre yag koymus oluruz 20tl x 2lt=40 tl eder bor 50 tl yine kâra gecmis oluruz. Sirf bor yuzunden ve yagin erken kararmasi yuzunden 15-20gune kadar erken bakima sokmayi dusunuyorum 6500-7000km oldu daha bakimdan cikali.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 30, 2014, 10:19:29 »
Doğru yağ kullanımı zaten motoru aşınmalara karşı en etkin şekilde koruyacaktır. Yüzbinlerce km boyunca çalışan ticari taksi motorları ki özellikle dizel motorlar buna örnektir.

Bor katkısı aracın piston gömleğinde oluşan  çizikleri mineral ile kapatabilir ancak aracın motor içerisindeki diğer aksamın ve yağ akışınının sağlıklı olması hususu ile yağın vizikositesini değiştirip değiştirmeyeceği konusunda ben şüpheliyim.