Gönderen Konu: Efsanemle ilgili birkaç problem  (Okunma sayısı 1171 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '94
  • 1 kere teşekkür etti
Efsanemle ilgili birkaç problem
« : Nisan 28, 2014, 16:26:09 »

Arkadaşlar çok önceden belirttiğim gibi aracım 1.3 xl ve sırasıyla sorunlarım

1) Yakın bir zamanda aracıma 3 çuval yükledim ve aracım bi kasiste sağlam bir sürtme yaşadı o günden beri aracım 1000-2000 devir arası çok sinir bozucu bi cızırtı çıkartıyor (sanki tenekeyle egzoza vuruyorlar gibi)
ve aracı krikoyla kaldırdım sesin egzozdan değil daha önlerden geldiğini farkettim sanki triger kayışlarının olduğu bölümden geliyor gibiydi (bu arada aracım 225.xxx kmde,yaklaşık 25 bindir bende önceki akibetini bilmiyorum). Sizce sorun triger mi?

2) Bir diğer sorunumsa birgün kalkıyorum ve arabamın sol aynasının camı yerinde yok,burada sordum soruşturdum sadece iç aynayı bulamıyorum. Komple ayna değişmekte biraz cep yakıcı sizce çıkma parçaya yönelmeli miyim? veya orjinal sıfır ürün için kime güvenmeli ve alış veriş yapmalıyım?

3) Bu bambaşka ve büyük bir durum,babamın bana bir anda sinirlenmesi ve ön camın merkezine kocaman bir örümcek ağı yapması :D tabi işin mizahı kısmını geçelim camımda kocaman bir çatlak var bundan kesinlikle kurtulmam lazım muane yapacağım ve büyük ihtimalle geçmeyecek bundada çıkma mı sıfır parça mı fiyat ve alınacak firma konusunda önerilerinizi bekliyorum.
1992 Tofaş Şahin 1.6 / 34 LVT 30 (SOLD)
1994 Toyota Corolla 1.3 XL / 34 UHK 81

Toyota Club Türkiye

Efsanemle ilgili birkaç problem
« : Nisan 28, 2014, 16:26:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Efsanemle ilgili birkaç problem
« Yanıtla #1 : Nisan 28, 2014, 16:42:21 »
  Öncelikle egzoz spiraline, egzoz bağlantılarına ve sonrasında motor kulaklarına bakılabilir bence.

Sadece cam bulabilirsiniz bence.

Ön cam ve gerekli ise contası ile beraber, sıfır ve kaliteli olanı ile değişmeli. Isı geçirgenliği(Uv falan) düşük bir camın faydası olur bence. Yani atermik olmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 28, 2014, 16:47:49 »
  Öncelikle egzoz spiraline, egzoz bağlantılarına ve sonrasında motor kulaklarına bakılabilir bence.

Sadece cam bulabilirsiniz bence.

Ön cam ve gerekli ise contası ile beraber, sıfır ve kaliteli olanı ile değişmeli. Isı geçirgenliği(Uv falan) düşük bir camın faydası olur bence. Yani atermik olmalı.

Yeniden araştırmalara devam edeceğim eğer bu konularla ilgili gözünüze çarpan bir ilan,bir site vs vs denk geldiğinde buradan paylaşırsanız memnun olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 28, 2014, 16:52:17 »
  Dış dikiz aynasının sadece camını oto aksesuarcılarda bulabilirsin.

Motor kulaklarından özellikle şanzıman tarafındaki kulak kontrol edilebilir ama bence öncelikle egzoz ve bağlantıları kontrol edilmeli.

Cam değişiminin iyi yapılması önemli etrafında su vs kalmayacak ve kaportaya zarar vermeyecek şekilde. Dediğim gibi cam kalitesi de konfor vs açısından önemli bence.

Başka bilgisi olan arkadaşlar da yardımcı olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 28, 2014, 23:13:45 »
Aracın bi lifte kaldırıp baksanız daha sağlıklı olur vitese  takıp kontrol edilebilir  ses hakkında bi fikrim yok ayna camı kesen yerler var hazır olarak bilmiyorum orjinalse cam bulmaya bakın aynanın altında orjinalse  ichikoh Toyota yazar   arkadaşım arabasına kestirmişti benim sağ orijinal sol taraf önce değişmiş yolculuk halinde yukarı aşağı oynuyordu parçacıya sordum çıkma orijinal bulabilirsen al dedi bulamadım 1 ay önce sıfır aldım 60  tl ayar kolu bi acayip içerden takılan kapak tam yerine oturmuyor camda biraz  kaliteli olmasını tercih edin bazı camlar plastik gibi mat bi değişik oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 29, 2014, 08:46:52 »
Aracın bi lifte kaldırıp baksanız daha sağlıklı olur vitese  takıp kontrol edilebilir  ses hakkında bi fikrim yok ayna camı kesen yerler var hazır olarak bilmiyorum orjinalse cam bulmaya bakın aynanın altında orjinalse  ichikoh Toyota yazar   arkadaşım arabasına kestirmişti benim sağ orijinal sol taraf önce değişmiş yolculuk halinde yukarı aşağı oynuyordu parçacıya sordum çıkma orijinal bulabilirsen al dedi bulamadım 1 ay önce sıfır aldım 60  tl ayar kolu bi acayip içerden takılan kapak tam yerine oturmuyor camda biraz  kaliteli olmasını tercih edin bazı camlar plastik gibi mat bi değişik oluyor

Anladim abi kesme bicme isi oluyorsa ben sormaya baslayim bugun cok tesekkurler yardimlariniz icin konuyla ilgili yeni resim ve ses muhabbetini aksam videolu paylasmayi planliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 02, 2014, 22:55:53 »
Kıymetli abilerim iki sorunumu halletmiş bulunmaktayım

Egzozdan gelen sesin kayışlarla hiçbir alakası yok tamamiyle egzoz spiralinden gelen bir sesti halloldu şükür efsanem eski sesine kavustu

Ayna işine gelincede aynam orjinal olduğu için orjinal parça peşine düştüm çıkmacılar 100 dedi parcacılarda sıfırına 110 dediler neyse aldım baktım elime abi dedim bu orjinalse gel beni mıncıkla falan adam bakıyo aval aval dedim abi ismini unuttum böyle bir şey yazıyo bırak onu bi toyota bile yazmıyo bu nasıl orjin dedim adam tayvandan geldi orjine en yakın mal dedi neyse abi  görüşürüz dedim çıktım ordan dedim en dandik aynayı alıp kendi aynama takayım işte sonuçlar son olarak cam kaldı oda maddiyat Allahın izniyle..

Bu arada adamın 110 dediğini sanayide ölü diri 45 e aldım

Bu da eski aynamın bencil çözümü

Sonuç;

Araç leş kusura bakmayın :D