0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LPG enjektör borularının uzunlugu ne kadar?LPG rail basıncı kaç bar?Manifold delikleri enjektörlerden çok uzakta mı delinmiş?
Herkese selamlar,2007 model Yaris 1.3 motor aracım var. ve geçen ay Quattro Garage'da Atiker Microfast OBD kit taktırdım. Sağolsunlar öncesinde bilgi alma konusunda Gürsel Bey, ve montaj aşamasında Bekir Bey ve Emrah usta çok ilgililerdi. 1000 km bakımını da yaptırdım ve ayarlarda hiç bir sorun yok. Her şey mükemmel.Fakat benzindeyken gaz pedalına tepki süresi çok iyiyken, Lpgde bu süre 0.5-1 sn kadar geç oluyor. Bu durum özellikle yokuşlarda dururken arkadaki araca çarpmamak için beni zorluyor. Bu durumla ilgili Bekir Bey, VVTI motorun benzine çok iyi adapte olmasından ötürü lpgde düşük devirlerde ayak uydurmakta zorlandığı, lpgde de bir miktar yanma gecikmesinin olabileceği yorumunda bulundu. Pimpirikli biri olarak lpgli Toyotacılara da bu konu hakkında sormak istiyorum. Çünkü araştırdığımda diğer markalara ait araçlarda da lpgde gaza geç tepki alındığı ile ilgili yorumlar mevcut. Ne diyorsunuz, buna alışacak mıyım, yoksa bir çözümü var mıdır? Edit: Bu arada bilgi almak isteyenler için belirteyim. Şehir dışında 90 km/sa sakin kullanımda km.de 18 kuruş,Daha önce benzinde şehir içinde 35-45 kuruş, şehirdışında 27-30 kuruş yakmaktaydım.
Hava Akış sensörüne bir baktırın derim...