Gönderen Konu: Gösterge çubuğu nasıl çıkıyor  (Okunma sayısı 3824 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • TÜRK DVD COVER SÝTESÝ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
Gösterge çubuğu nasıl çıkıyor
« : Ekim 12, 2008, 22:40:04 »
arkadaşlar aracımın gösterge içi aydınlatması için paneli söktüm ledleride yerleştirdim yanlız http://www.gittigidiyor.com/main/urun.php?id=12362524  aldığım ürünü gösterge çubuğunu çıkaramadığım için takamadım aceba çubuk nasıl çıkıyo çekerekmi vidalı felanmı okadar bakmama rağmen vida göremedim fazla zorlamadan çekmeme rağmen çekmeylede gelmedi kolay bi yolu varmı aceba
DAL RÜZGARI AFFETSEDE KIRILMIŞTIR BİR KERE

Toyota Club Türkiye

Gösterge çubuğu nasıl çıkıyor
« : Ekim 12, 2008, 22:40:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Gösterge çubuğu nasıl çıkıyor
« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2008, 01:12:47 »
gösterge cukbuklarını kendine çekerek çıkartabiliyorsun dikkat edersen sorun olmaz.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • TÜRK DVD COVER SÝTESÝ
Ynt: Gösterge çubuğu nasıl çıkıyo
« Yanıtla #2 : Ekim 13, 2008, 05:36:25 »
kırılma veya bozulma korkusuyla fazla zorlamadım biraz çektim ama gelmedi çubuklar geçmemi siz çıkardınızmı aceba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2008, 08:45:26 »
  Murat, Harun'un da söylediği gibi o çubuklar çekerek geliyor. Olmazsa yandan düz ağızlı bir tornavida ile (yanlız ucunu bez ile sararsan etrafı çizmez) boşluk yaratabilirsin. Ayrıca unutma devir ve hız ibreleri alt yapıları biribrinden farklıdır, yerlerini karıştırma geri takarken. Ayrıca geri takarken çok dibine kadar da bastırma, çok gevşekte bırakma.
 Birşey daha o ibrelerin üzerindeki boya zamanla sönebiliyor, ya da el teması ile. Bu yüzden özellikle ibrelerin boyalı kısmına çok temas etmemeye çalış, göbkelerini kullan iş yaparken mümkün olduğunca.

Not: İbreleri geri takarken Kalibrasyon yapman da gerekecek unutma. Bu yüzden ibreleri takınca hemen göstergelerin çerçevesini monte etme. İbreleri tak, aracı çalıştır (göstergeler yerinde ve fişleri takılı olsun ancak üst kapağını falan takma göstergelerin) ve boş bir yerde kısa mesafede olsa yol yap kalibrasyon için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • TÜRK DVD COVER SÝTESÝ
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2008, 10:21:04 »
çok teşekkürler peki mesela ben bu göstergeleri bozdum diyelim yenisini parçacılarda bulabilirmiyim fiyatı nekadardır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2008, 11:52:29 »
bende cok ugrastım hatta bozmayı goze alarak asıldım ıyıce gobek kısmına. bı tek benzın gostergesını ve hararet i sokebıldım:D.devır saatı hız gostergesı sokemedım.sımdı bıde tornavıda ıle denıyım bakalım.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 14, 2008, 08:42:20 »
  Her parçacıda bulmak zor. Ama tamir eden az sayıda da olsa yer mevcut. Fakat çok ters birşey yapmadıkça kolay kolay bozulmaz o. Sadece sökünce iyi bir yere koy, düşürme ve zedeleme. Çok zorlamayada gerek yok. Eğer çok zorlanıyorsa birşey yanlış yapılıyordur sonuçta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #7 : Ekim 14, 2008, 09:01:19 »
Göstergelere Dikkat Ediniz.
Firmanın ürettiği göstergeler elektronik olarak kalibre edilmektedir. Gösterge üzerindeki uyarı ışıkları, ibrelerin pozisyonları elektronik olarak ayarlanmaktadır. Yapılan kontrol sistemi tamotomatik olarak göstergenin tüm fonksiyonlarını kontrol etmektedir. Öncelikle uyarı ışıklarına gerekli gerilim verilmektedir. Kameranın topladığı görüntü, imge toplama kartı vasıtası ile bilgisayara aktarılmaktadır. Yazılımda imge bilgilerini işleyerek ışıkların yanıp yanmadığı kontrol edilmektedir.

Hız, devir, hararet ve yakıt seviyesi ibrelerine RTU üzerinden analog çıkış olarak referans gerilimler gönderilmektedir. İbrelerin görüntüleri aynı şekilde kameralar ile toplanmaktadır. Yazılım tarafından işlenen görüntüler sonrasında ibrelerin göstermesi gereken değerleri gösterip göstermediği kontrol edilir. Başka bir deyişle göstergenin kalibrasyonu kontrol edilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 14, 2008, 14:29:44 »
  Her parçacıda bulmak zor. Ama tamir eden az sayıda da olsa yer mevcut. Fakat çok ters birşey yapmadıkça kolay kolay bozulmaz o. Sadece sökünce iyi bir yere koy, düşürme ve zedeleme. Çok zorlamayada gerek yok. Eğer çok zorlanıyorsa birşey yanlış yapılıyordur sonuçta.
Teknikde zorlama yoktur:D:D:)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN