Gönderen Konu: 2001 corolla hava filitresi  (Okunma sayısı 2454 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
2001 corolla hava filitresi
« : Ekim 12, 2008, 21:53:43 »
2001 model corolla aracıma spor hava filitresi tattırsam olurmu acaca.vvt.i motor olduğundan ve bazı şeyleri okudum.kafam biraz karıştı açıkcası.bide spor bujiler nasıl olur.bilgilendirirseniz sevinirim

Toyota Club Türkiye

2001 corolla hava filitresi
« : Ekim 12, 2008, 21:53:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 2001 corolla hava filitresi
« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2008, 12:49:55 »
hiç bi zararı yok....kiti al tak 15-20 dk sürüyo...
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 13, 2008, 13:03:20 »
açık hava filitresini kullanmanızda muhakkak sakıncalar sözkonusudur ancak kafaya takmaya değmez ;)

mesala açık hava filitresi daha geçirgen olduğu için daha fazla toz emilimi gerçekleştirecektir.dolayısıyla yağınız daha erken kirlenir,gömlekte çiziklere neden olabilir.
hava akışmetresinede zararı konusunda birşeyler okumuştum.8-9 senedir araçlarımızda kullanıyorum.gözle görülür bir zarar farketmedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 23, 2008, 13:08:34 »
Açık hava filtresi motor kaputunun içinde hapsolan sıcak havayı emip motora gönderir. Bu da yanma esnasında ortaya çıkan Nox (Azot oksit) miktarının artmasına ve motorda güç kaybına sebeb olur. Kışın çok farketmese de yazın belirgin bir şekilde performans kaybı gözlemleyebilirsin (özellikle yokuşlarda). Var olan kutu içi hava filtresi motor kompartumanının ön taraflarından havayı çektiği için dışarıdaki nisbeten soğuk havayı alır. Size tavsiyem açık hava filtresi yerine, bu bu kutu içi standart hava filtresini performanslı modeli ile değiştirmenizdir. K&N'de bildiğim kadarı ile bunlara uyan performans filtresi var.
Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Kasım 01, 2008, 12:53:29 »
arkadaşlar benim anlamadığım bir konu var...ben mevcut hava filterisini çıkartıp hava filtresi taktığım zaman acık vs araba çalışmıo ne alaka :S sordum boruyla uzatmama gerekjiomuş:S
klein aber mein..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Supra
« Yanıtla #5 : Kasım 11, 2008, 18:42:11 »
arkadaşlar benim anlamadığım bir konu var...ben mevcut hava filterisini çıkartıp hava filtresi taktığım zaman acık vs araba çalışmıo ne alaka :S sordum boruyla uzatmama gerekjiomuş:S

akışmetreden kaynaklanıyodur muhtemelen... filtreyi akışmetreden sonra taktığınızdada aynı sorunla karşılaşıyomusunuz?
Don't dream your live... DRİVE İT!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 03, 2008, 14:30:29 »
açık hava filitresini kullanmanızda muhakkak sakıncalar sözkonusudur ancak kafaya takmaya değmez ;)

mesala açık hava filitresi daha geçirgen olduğu için daha fazla toz emilimi gerçekleştirecektir.dolayısıyla yağınız daha erken kirlenir,gömlekte çiziklere neden olabilir.
hava akışmetresinede zararı konusunda birşeyler okumuştum.8-9 senedir araçlarımızda kullanıyorum.gözle görülür bir zarar farketmedim.
ıcıne gecırdıgı toz mıktarı gecırgenlıgı fıltrenın kalıtesıne gore degısır.bız senelerde farklı araclarda farklı markalar kullandık.K&N ve Pıpercross en kalıtelısı aklınızda bulunsun
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Aralık 04, 2008, 12:38:15 »
akışmetreden kaynaklanıyodur muhtemelen... filtreyi akışmetreden sonra taktığınızdada aynı sorunla karşılaşıyomusunuz?

şimdi akış metre nedir anlamam  da:) filtreyi söktüm açık hava filtresini taktım araba gaz almıo yani hani anahtarı cevirirsin sonra  biraz ses ten snra araba çalışır ya işte o ses gelio ama araba çalışmıo.tak hemen kendini stop ediyor ama daha sonra hemen ardından orjinal hava filtresini taksam çalışıyor :S anlatabaildim umarım:)
klein aber mein..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 04, 2008, 22:56:48 »
 hava filtresi üst kapağının üstündeki hava akış ölçerin soketini çıkarıyosan ondan çalışmaz araba. bu sensörün soketi her zaman takılı olmalıdır ayrıca eğer performans hava filtresi takacaksan da yukarıda da arkadaşların söylediği gibi bu sensörü filtreden hemen sonra motor hava giriş hortumuna bi yere takman gerek...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid