Gönderen Konu: PEUGEOT 308 TÜKETİM REKORU  (Okunma sayısı 6184 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
Ynt: PEUGEOT 308 TÜKETİM REKORU
« Yanıtla #20 : Nisan 26, 2014, 17:23:32 »
açıkçası 1,2 130 beygir kulağa hoş geliyor ama gerçek hayatta ne kadarını kullanıyoruz ki bu beygirlerin. mesela benim arabam 132 beygir 12,000 km oldu. sadece bir kere kullandım o da meraktan:) bence fındık motor olayı biraz abartılıyor. kaldı ki Toyota 2015 yılı itibariyle hidrojen yakıt sistemine geçiyor. bu konuda Amerika sitelerinde bizim Toyota'dan 1,6 dizel beklediğimiz gibi bir heyecan var.

Bu konu sadece şahsi fikrim.. Toyota Renault Hyundai Peugeot gibi alman markası olmayan araçlara sürekli ikinci sınıf muamelesi yapılıyor.. sadece üzülüyorum bu kadar büyük firmalar araba konusunda bildiği bir iki satırdan öteye geçmeyen kişiler tarafından karalanıyor. keşke o firmalar milyarlarca dolar parayı argeye harcayacağına otomotiv konusunda bu kadar radikal sözler sarf eden kişileri mühendis olarak alsalar

Gerçek hayatta ne kadar mı kullanıyoruz ?,  mesela şöyle düz yolda 120 ile giderken güçsüz araç anlık 7 Lt yakıt tüketirken güçlü araç 6 Lt tüketir, güçsüz araçla yokuş çıkarken yol bilgisayarında anlık tüketimin 20 lere fırladığını görürsünüz ama güçlü araçta 12 Lt lerde dolaşır anlık sollamalarda soğuk terler dökmezsiniz vs yani gerçek hayatta oldukça fazla lazım oluyor güçlü motor
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 26, 2014, 17:23:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 26, 2014, 17:26:15 »
Bir dönem Citroen C3 airhybrid vardı.

Oda TRye sanırım satılmadı akibeti ne oldu bilen var mı?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 26, 2014, 17:55:01 »
wv bence gereksiz pahalı özellikle boş araçlara dünya para istiyorlar almak için çok zengin olmam lazım yoksa wv mi  :zombi: :zombi: :zombi: :zombi: :yika:
ben alırken aurisden 2500 tl daha ucuzdu, aksesuar olarakta, fazlam var. gt86 ile kıyaslarsam, yarı fiyatı, bende çok zengin olursam toyota alacağım, aynı mantalite böyle çıkıyor bu sefer.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 26, 2014, 23:14:19 »
Allah allah. Adamlar motor yapmis. Toyotanin yapmadigi belkide yapamadigi yapmaya cesaret etmedigi motoru yapmislar. Yakit tuketimi her aracta boyle olur diyen arkadaslar gercekten buna inaniyorsaniz baska soze hacet yok.
Peugeot laf ediyorsunuz ancak yahudi mercedesidir pug. Kofnfor donanim vs hepsi vardir. Motor sanzimana fransizlar kadar calisanda yoktur. 
Vw hala antipati duyanlar var. Vw audininde sahibi arabada ne lastik ne ic trim sesi var once bindiginiz ( bindigimiz) araclar vw kaliteli olmaliki laf edebilelim. Ayroca donanimsiz arac satmada toyotada meshurdur. Cam dugmesine isik koymak yerine adamlar full auto camdan bile kismislar ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 26, 2014, 23:31:10 »
Allah allah. Adamlar motor yapmis. Toyotanin yapmadigi belkide yapamadigi yapmaya cesaret etmedigi motoru yapmislar. Yakit tuketimi her aracta boyle olur diyen arkadaslar gercekten buna inaniyorsaniz baska soze hacet yok.
Peugeot laf ediyorsunuz ancak yahudi mercedesidir pug. Kofnfor donanim vs hepsi vardir. Motor sanzimana fransizlar kadar calisanda yoktur. 
Vw hala antipati duyanlar var. Vw audininde sahibi arabada ne lastik ne ic trim sesi var once bindiginiz ( bindigimiz) araclar vw kaliteli olmaliki laf edebilelim. Ayroca donanimsiz arac satmada toyotada meshurdur. Cam dugmesine isik koymak yerine adamlar full auto camdan bile kismislar ;)
wv audininde sahibi doğrudur protonda lotusu aldı ne yapalım satıp proton mu alalım ayrıca fıatın hangi markaları aldığını araştırmamışsınız her şey almakla bitmiyor malesef  ;)
iç trim ve tok kapı sesiyle kalite ölçeceksek sorunlu dsg ilk serilerde patlayan tsı fsı motorlara da kör olmak lazım  |-\
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 26, 2014, 23:44:00 »

Yazımı dikkatli okursanız her arabada böyle olur diye bir şey yazmıyor.
Ayrıca testi biraz daha dikkatli okursanız 1810 kmyi 32 saatte yapmış ki bu 56 Km/h gibi bir ortalamaya isabet ediyor.
Benim 1,8 A/T Avensis bile düz yolda ve boş 55 Km/h hız ile giderken 4,5 Lt/100 Km ortalamalara düşüyor.

Benim demek istedigim her arabanın labaratuar şartları ile günlük şartları çok farklıdır.

Bu test herşeyin MAX olumlu oldugu bir şartlar altında yapılmış, aynı şekilde test yapılan farklı araç ile karşılaştırma yapılmalı yoksa yanıltıcı olacaktır. Elma ile elma, armut ile armut karşılaştırılmalı.

Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 27, 2014, 00:22:36 »
mazda honda toyota nissan hyundai suziki kia --- volkwagen mercedes audi bmw chawrolet opel ford

işime hangisi gelirse onu alırım. istediğim aracıda istediğim gibi eleştiririm.   günümüz şartlarında hem alırken hem kullanırken hem satarken  hem uzun vadede benim işime gelen toyota olduğu için TOYOTA yı tercih ettim.

opel corsa ve astra yı incelemk için gittiğim bayide yarım saat kendi başıma takıldım ve cep telefonu ile oynayan bi şahsa araç alacaktım kiminle görüşüyüm dedim hangi araca baktınız dedi astra veya corsa düşünüyorum deyince adam broşürü ve fiyat listesini önüme attı ve işte burdan bakın dedi.  bende : ben onları zaten inceledim muhatap olacak ADAM lazım bana dedim ve çıktım.

meşhur vw için gittim polo dsg alacam dedim.    polo deyince baayanın suratı bi düştü. ardından parasını peşin alırız istediğiniz renge garanti vermeyiz aracı teslim ederken liste fiyatı ne ise  ödediğiniz paradaki farkı alırız 3-4 ay sonra da aracınızı alırsınız dedi.  bende kefil lazım mı dedim yok lazım değil dedi.  yok yok ben 3 tane memur kefil bulupta geliyim dedim.

hala oğlunun 2008 citroen c4  park halinde iken eski kasa fort transit seyyar satıcı ön tamponu düşürdü.  servisini aradık aracı getirin bakalım dediler.  plastik kelepçelerle tamponu tutturup servise gittik 5-7 bin tl masrafı var dediler dumur olduk çıktık. tanıdık reno servisi vardı tamponun tırnaklarının olduğu yerden içerden aracı lifte kaldırıp 8-9 vida attı ve tamponu eskisinden daha sağlam yaptı. 
  neymiş efendim citroen araçlar cok elektronikmiş bu eloktronik tesisatta en uygun görlen tampon bölgesine monte edilmiş. hangi akla hizmetse. en ufak temasta cortlayan tampona tesisat kurmak başka kimsenin aklına gelmedi herhalde.

herkesin anlatacak onlarca hikayesi vardır.  biri bana araç alacam deyince ben hemen toyota al demem. dizel mi benzinlimi derim. lpg takılacakmı derim otomatikmi manuelmi derim konformu ekonomimi derim.

benim kriterlerime hangi marka cevap verirse gider ondan araba alırım.

çok samimi arkadaşımın ( kanka diyolar galiba )  2012 seat leon u 17.000 km de dsg değiştirdi. 1 ay burnundan getirdi. tanıdık servisçi buldukta anca değişim gerçekleştirdiler.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 27, 2014, 00:30:54 »
Baştan sona kadar okumadim ama Ahmet guveye ve Alper binbire katılıyorum diyebilirim. Cepten girdim alinti felan da yapamadim ama şunu atlamissiniz.

Pejo bu rekoru pistte yapmış ve çok sacma bi hizda. Bu araba en az 900 kg olmasi lazim. Böyle bi araci şehir icinde trafikte kullanin bakalim klima açık hava soğuk yine  ayni değeri yakalarsa markanin eski sorunlu geçmişine bakmadan bende borç harç alirim. Ama pist diyo adam açıkça yani çöl gibi dümdüz bi arazide muhtemelen jokey gibi hafif pilotlar sabit cc de gittiler. Pejo bunu 508 dizelle de denemişti. Istanbul dan  çıkıp Çeşme üzerinden Antalya yaptilar. Ozaman bu pejo videosu altina bi surut yorum yapildi. Hic bi yetkili cikipda itiraz edemedi. Cunki adamlar otobanda bile 70i görmedi. Kim bu gün 70 bin verdiği arabayla otobanda 70 le yakit ekonomisi yapar ?

Bu testler bi itibar yarışı gibidir ciddiye alip o markanın çok az yakan motor yaptığı anlamina gelmez.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 27, 2014, 00:36:51 »
Araba Peugeot değilde X markası olsaydı başka yorumlar görürdük gibi geliyor bana :D Şu ön yargılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Nisan 27, 2014, 00:47:33 »
kendi aracım için:  2013 yaris fun cvt

plastik kaplamaları çabuk çiziliyor. sağ ön taraftan 2500 devir civarında cır cır diye inceden bi ses geliyor. arka cam açma-kapama manuel, araç anahtarı tornavida gibi, göğüs dizaynı 1970 lerden kalma yüksek devirlerde her ne kadar güzel performans sağlasa da yakıt belirgin artıyor. freni çok hassas  istediğim ilave donanımı alamıyorum.
    bu söylemleri ben de dahil nerdeyse herkes kullanıyor. bunun neresinde fanatiklik.  hele dizel kullanıcıları toyotayı zaten yerden yere vuruyor.
   toyota için şanzıman daha 20.000 olmadan patladı. sürekli arıza ışığı yanıyor. elektrik sisteminde çöemedikleri bir arıza var, ecu su bozulmuş yazılımla yada yenisiyle düzeltilmesi lazımmış, gibi kullanıcının ocağına incir ağacı dikecek türden şikayetleri pek duymuyoruz. dizellerdeki yağ yakma sorunu dışında bilinen yoğun bi arızası yok.
  tamam mazdanında hondanın da arızası yok ama distiribütörü servisi yok. olanlarda maddi açıdan üzüyor. vw müşterisine değişik değişik evraklar imzalattırıyor.  vs vs vs ...
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 27, 2014, 01:09:36 »
ağzıyla kuş tutsa yine almam. üretim mantıkları belli.. mühendislik belli..

bütün arabalar artık tek banttan çıkıyor. fransız otoları bundan çok faydalanıyorlar. seri üretim araçlar.. fransız 5 yılda bir değiştiriyor nede olsa.. biz tofaşa 30 yıldır biniyoruz..

sorunsuzluk için japon markaları hep geriden gelir. yeni işe girmezler. mazda hala tork konvertörlü şanzıman kullanıyor. şöyle bi düşün bakalım dsg mi eski nesil mi ?  sağlamlık istiyorsan , denenmişi var.. bir tane yeni dizel motor yüzünden toyotanın başına gelenlere bak..
halbuki madem ortada dijital saatin duruyor. uy ona.. sağlamını yap. eski olsun ama markanı bozma..

mercedes bir otomobil üretirdi, dünyanın her yerinde test ederdi. daha son kullanıcıya gelmeden hatalar giderilmiş olurdu. şuanda ne mercedesde ne başka bir markada böyle bişey yok. test merkezinde dobloyuda test ediyolar..  japonlar yürürde kaliteli ve uzun ömürlü malzeme kullanıyorlar. almanlar işçilik olmasın diye araba üretiyorlar. fransızlarda ise durum tam tersi. dışı alırken gözünüzü boyuyor ama 5 yıl sonra satma derdine düşüyorsunuz.. hep aynıydı bundan sonrada fransızdan başka bişey beklemiyorum..

yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır demişler :) aynen öyle..

hep tartışıp duruyoruz bunları ama benim kullanımıma toyota mazda gibi markalar uyuyor. 10 yıl sonrada dağılmamış araç istiyorum.
sende para vardır. değişme imkanın vardır.. ozaman ne toyota alacaksın ? vosvos bile alma, bas parayı araban arıza yapmadan değiştir arasıra.. bukadar basit

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 27, 2014, 01:16:35 »
bence herkes kendine bir savunma yazısı belirlesin. belirli başlı firmaların ürettiği araçlarla ilgili başlıkların altına doğrudan yapıştırsın. böyle çok yoruluyoruz. her seferinde aynı şeyleri yazmak yerine vakitten tasarruf edilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Nisan 27, 2014, 01:28:28 »
tarih tekerrürden ibarettir!

bi şekilde vakit geçiriyoruz. hergün yaptıklarımız da birbirinin aynı değil mi. nefes alıyoruz geri veriyoruz yemek yiyoruz su içiyoruz işlenmiş bi şekilde geri atıyoruz. uyuyoruz uyanıyoruz işe gidiyoruz evrakları dosyalıyoruz getir götür masayı düzenle paspas yap çöpü topla telefonları cevapla amirlerine sinirlen yapılan işi eleştir haksızlıklara karşı bir off çek.....

3-5 gün sonra benzer bir konuda benzer cevaplarda tekrar yazışmak üzere görüşürüz.

:) :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 27, 2014, 02:06:53 »
Vallaha iki tarafta haklı, ama tartışmakta keyifli oluyor.

Ben birde şu açıdan bakıyorum, japonlar garantici bir politika izliyor, toyota ilk dizeli yanılmıyorsam 2004te soktu türkiyeye binek araçlarla beraber, bunu gerçekleştirmek için de eurodizel yakıtın gelmesini bekledi. Beklemeyen firmaların bir çoğu kalitesiz yakıt yüzünden, daha bin kmlere gelmeden subap eritti, bir dönem renault servisleri dolup taşmıştı clio lar ile. Honda da aynı şekilde civic te dizel motor kullanmak için, geçtiğimiz yıla kadar direndi.
Şimdi atmosferikte direnmelerinin nedenini de, ben kullanıcı portföyüne bağlıyorum. Almanları gözlemliyorlar, ne zaman onlar sıkıntılarını tamamen çözecek, bence o zaman aşırı beslemeli araçlar üretip satmaya başlayacaklar. Almanlar teknolojiyi fazla hızlı tüketiyorlar. Japonlar 10-15 yılda bir atak yapıp, gittiği yere kadar idare etmesini bekliyorlar. Buda japonların ne kadar zeki olduğunu gösterir, türkiye ye bu yetiyor yıllardır. Fazlasını vermeye ihtiyaçları yok.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 27, 2014, 19:07:55 »
Kelepir şahin ha :D :rofl: