0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2000 tl telefonu olup kontoru olmayanlar .Cebimde 300 tl lik telefon var, rahatım düşse de canım yanmıyor . Tabi zevk meselesi .
Arkadaşlar, yorumlarınıza katılmakla birlikte nacizane fikirlerimi eklemek isterim.Öncelikle konu göründüğü kadar sığ değil, aksine derinliklerinde bir çok sosyal/ekonomik/kültürel ve psikolojik sebepleri barındıran bir konudur ve salt olarak bir telefon meselesi hiç değildir. Bununla ilgili belki bir tez hazırlanabilir ancak burada söyleyebileceğim şu: Cep telefonu kullanımında dünyada 2., avrupada 1. olmamız, cep telefonu kullanma yaşının ülkemizde 10 yaşına kadar inmiş olması, telefon değiştirme devir hızımızın 14 ay olması (yani ortalama her 14 ayda bir telefon değişitiriyoruz, tabii ki en güncel ve en pahalı olanıyla) ve birçok insanın hayatı boyunca hiç kullanmayacağı özelliklere bütçelerini zorlayarak para yatırmaları, günümüz kapitalist dünyasının 3.dünya ülkelerinde uyguladıkları politikaların başarılı bir sonucudur ve bu öğütme mekanizması tüm hızıyla devam etmektedir.Bundan başka bir diğer önemli faktör, özellikle özgüven sorunu yaşayan ve toplumda kendine bir yer edinmek isteyen insanların bunu bir araç olarak kullanmak istemeleri. En iyi ve en pahalı telefona sahip olmanın kendisine bir toplulukta (işyerinde, okulda, bir arkadaş ortamında) itibar kazandıracağı ve ilgi göreceği fikri maalesef özellikle lise ve üniversite öğrencilerinde, düşük gelir gurubu kişilerde gözlemlenmiştir. Tüketim toplumu olmaktan bir an evvel kurtulmamız gerektiği hususunu, bütün ülke vatandaşlarının idrak etmesini, bunun eğitim sistemimizin temel öğretilerinden birisi olmasını temenni ediyorum.
2 bin lira verip telefonunda tl olmiyanlar var birde
adamlar napsın, kontör olaydı yüklerlerdi, şimdi tl ye döndü , pahalıya geliyor , faturalı daha beter , bana her ay 60 lira kitliyorlar, bi punduna uydurup, sözde 25tl sabit konuşmaya üyeyiz