Gönderen Konu: 2000 ve Üstü Liraya Cep Telefonu almak...  (Okunma sayısı 3252 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
2000 ve Üstü Liraya Cep Telefonu almak...
« : Nisan 25, 2014, 08:53:38 »
Teknoseyirde çok güzel bir konu işlenmiş, buraya da konuyu açmak istedim izleyince. Malum artık "görece" düzgün bir telefon fiyatı 2000 lira civarı; hatta üstünde oluyor. İçinde bulunduğumuz Sistem bu tarz alacalı bulacalı oyuncakları önümüze serip sonrasında bizi köleleştiriyor aslında, olmayan paramızı harcatıp borçlandırıyor. Sözde kredi kartı kullanımı engellenmeye çalışılıyor ama bunun yerini mikro krediler alıyor ve sonuç değişmiyor, borçlu, pazartesi sendromu ile cebelleşen, genelde mutsuz, iş-ev-ev-iş insanları haline geliyor.

Biz böyle harcadıkça zenginleri daha zengin yapmayı başarıyoruz, malum onların ürettiği cihazları olmayan paramızla alıp borçlanıyor ve biz daha da fakirleşiyoruz ama cebimizde 2000 liralık telefon oluyor...

http://youtu.be/kCTaHgI1-co

"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Toyota Club Türkiye

2000 ve Üstü Liraya Cep Telefonu almak...
« : Nisan 25, 2014, 08:53:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
Ynt: 2000 ve Üstü Liraya Cep Telefonu almak...
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2014, 09:00:30 »
Parası olup alanlar neyse de, asgari ücrete çalışıp da cebinde iphone olanlara çok şaşırıyorum.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2014, 09:03:09 »
2000 tl telefonu olup kontoru olmayanlar :).

Cebimde 300 tl lik telefon var, rahatım düşse de canım yanmıyor :) .

Tabi zevk meselesi .
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2014, 09:29:37 »
2000 tl telefonu olup kontoru olmayanlar :) .

Cebimde 300 tl lik telefon var, rahatım düşse de canım yanmıyor :) .

Tabi zevk meselesi .

Zevk meselesinden öte; mantık meselesi biraz...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2014, 09:35:55 »
2bin tl veya daha üstü verip telefonunda tl olmayan insanlar var telefonum olsunda gerisi önemli değil gibi bir mantik olabilir mi  normal akili bir telefon alip bütçesine göre hareket etmeden yaşayan insan çok var  benim telefonum not2 1.600 tl para verdim bu bile dokundu turkcelldim aveaya geçtim turkcellin fiyatlari çok yüksek oldugundan dolayi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 25, 2014, 10:22:33 »
Arkadaşlar, yorumlarınıza katılmakla birlikte nacizane fikirlerimi eklemek isterim.

Öncelikle konu göründüğü kadar sığ değil, aksine derinliklerinde bir çok sosyal/ekonomik/kültürel ve psikolojik sebepleri barındıran bir konudur ve salt olarak bir telefon meselesi hiç değildir.
Bununla ilgili belki bir tez hazırlanabilir ancak burada söyleyebileceğim şu: Cep telefonu kullanımında dünyada 2., avrupada 1. olmamız, cep telefonu kullanma yaşının ülkemizde 10 yaşına kadar inmiş olması, telefon değiştirme devir hızımızın 14 ay olması (yani ortalama her 14 ayda bir telefon değişitiriyoruz, tabii ki en güncel ve en pahalı olanıyla) ve birçok insanın hayatı boyunca hiç kullanmayacağı özelliklere bütçelerini zorlayarak para yatırmaları, günümüz kapitalist dünyasının 3.dünya ülkelerinde uyguladıkları politikaların başarılı bir sonucudur ve bu öğütme mekanizması tüm hızıyla devam etmektedir.

Bundan başka bir diğer önemli faktör, özellikle özgüven sorunu yaşayan ve toplumda kendine bir yer edinmek isteyen insanların bunu bir araç olarak kullanmak istemeleri. En iyi ve en pahalı telefona sahip olmanın kendisine bir toplulukta (işyerinde, okulda, bir arkadaş ortamında) itibar kazandıracağı ve ilgi göreceği fikri maalesef özellikle lise ve üniversite öğrencilerinde, düşük gelir gurubu kişilerde gözlemlenmiştir.

Tüketim toplumu olmaktan bir an evvel kurtulmamız gerektiği hususunu, bütün ülke vatandaşlarının idrak etmesini, bunun eğitim sistemimizin temel öğretilerinden birisi olmasını temenni ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2014, 10:56:41 »
evet teknoseyir diğer teknoloji kanallarından farkını ortaya koydu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2014, 15:42:59 »
Arkadaşlar, yorumlarınıza katılmakla birlikte nacizane fikirlerimi eklemek isterim.

Öncelikle konu göründüğü kadar sığ değil, aksine derinliklerinde bir çok sosyal/ekonomik/kültürel ve psikolojik sebepleri barındıran bir konudur ve salt olarak bir telefon meselesi hiç değildir.
Bununla ilgili belki bir tez hazırlanabilir ancak burada söyleyebileceğim şu: Cep telefonu kullanımında dünyada 2., avrupada 1. olmamız, cep telefonu kullanma yaşının ülkemizde 10 yaşına kadar inmiş olması, telefon değiştirme devir hızımızın 14 ay olması (yani ortalama her 14 ayda bir telefon değişitiriyoruz, tabii ki en güncel ve en pahalı olanıyla) ve birçok insanın hayatı boyunca hiç kullanmayacağı özelliklere bütçelerini zorlayarak para yatırmaları, günümüz kapitalist dünyasının 3.dünya ülkelerinde uyguladıkları politikaların başarılı bir sonucudur ve bu öğütme mekanizması tüm hızıyla devam etmektedir.

Bundan başka bir diğer önemli faktör, özellikle özgüven sorunu yaşayan ve toplumda kendine bir yer edinmek isteyen insanların bunu bir araç olarak kullanmak istemeleri. En iyi ve en pahalı telefona sahip olmanın kendisine bir toplulukta (işyerinde, okulda, bir arkadaş ortamında) itibar kazandıracağı ve ilgi göreceği fikri maalesef özellikle lise ve üniversite öğrencilerinde, düşük gelir gurubu kişilerde gözlemlenmiştir.

Tüketim toplumu olmaktan bir an evvel kurtulmamız gerektiği hususunu, bütün ülke vatandaşlarının idrak etmesini, bunun eğitim sistemimizin temel öğretilerinden birisi olmasını temenni ediyorum.

Elinize sağlık  :tamam:

Sadece telefonlar için geçerli olmayan bir yazı  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 13, 2014, 18:00:43 »
Benim anlamlandıramadığım 2000 TL ve üstü verdiğimiz cihazın acaba % kaçını kullanabildiğimiz.
Fayda maliyet olayında her şeyde olduğu gibi yine sınıfta kalırız.Mesaj atmak,konuşma gibi gerekli ihtiyaçların dışında o cihazların %50 sini kullanabilecek birini tanımıyorum.Düşmüşüz nefsin peşine havamızdan geçilmiyor maşallah
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 13, 2014, 18:58:18 »
2000 lira üzeri telefon almayı düşünenler için 26 eylülde malum markanın 6. serisi satışa çıkacak alma fikri olanlar için itina ile fiyatı belirtilir..

saygılarımla..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 13, 2014, 23:31:54 »
bakmayın milletin elindeki iphone note 2 s3 s5 bilmem ne serilerine çoğu çakma olup çin pazarında 300 400 tl 'lik telefonlar :)
ben hayatımda eşime aldım 1400 tl'ye oda lg g2 içime oturdu ancak özel günde alındığı için sesimiz çıkmıyor.
kendim vodafone'den gittim telefon alacağım dedim oradaki çocuk huawei asceng g610 model telefonu önerdi. tarifeme ek geliyor ve eşimin telefonundan kamerası ve ekran parlaklığı haricinde bir eksiğini bulamadım. hatta şarjım daha uzun gidiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 13, 2014, 23:44:15 »
bende bahsedilen eylemi gerçekleştirmiş olmama rağmen, hiç mantıklı gelmiyor banada, bu denli paralar verilip telefon alınması, ama bu cep telefonlarına özellik eklendikçe, hayatımızın merkezine öyle oturttuk ki, diğer şeylerle gerçekten vakit geçirmiyoruz, çok yakın zaman önce, ps3, ipod touch, psp mi sattım. Çünkü son 1 yılda onları neredeyse hiç kullanmadığımı farkettim. Eğer diğerlerinden kopamayıp, mp3 player, tablet, laptop, fotoğraf makinesi kullanıyor isek, cep telefonuna çok para vermek gerçekten ziyan, ama cep telefonuyla beraber hayatımızdan bir çok şey çıkarabiliyorsak, belki az da olsa bir mantığı olabilir. Bende hayatta vermem derdim ama, bir anlık kararla vermiş bulundum :)
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 14, 2014, 00:26:19 »
2 bin lira verip telefonunda tl olmiyanlar var birde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 14, 2014, 00:35:34 »
2 bin lira verip telefonunda tl olmiyanlar var birde
adamlar napsın, kontör olaydı yüklerlerdi, şimdi tl ye döndü , pahalıya geliyor :),

faturalı daha beter , bana her ay 60 lira kitliyorlar, bi punduna uydurup, sözde 25tl sabit konuşmaya üyeyiz
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 14, 2014, 00:42:04 »
Çok boş paralar veriliyor maalesef, :(
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 14, 2014, 00:47:02 »
adamlar napsın, kontör olaydı yüklerlerdi, şimdi tl ye döndü , pahalıya geliyor :),

faturalı daha beter , bana her ay 60 lira kitliyorlar, bi punduna uydurup, sözde 25tl sabit konuşmaya üyeyiz
Yahu iphone 5 aliyor adam konuscak dakikasi yok bende note2 var sonuna kadar hakkini veriyorum kullaniyorum her ozeligini

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 14, 2014, 01:08:55 »
Zamanında paraya kıyıp s3 aldım ikinci el :D romlayinca da mis gibi oldu özellikleri de bana fazlasıyla yetiyor. Donanımsal olarak bozulmaz düşüp kirilmazsa birlikteyiz uzun sure. Laptop dışında elektroniğe büyük paralar yatırmak bana akıl kârı gelmiyor.
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 14, 2014, 01:32:11 »
Ne alırsanız alın ama Windows Phone almayın şimdilik :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 14, 2014, 20:02:59 »
Bahsi gecen telefonlar 300-400$ ama Turkiyeye girince 1000$ a dayaniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 29, 2014, 19:23:29 »
Aslında bu durumun bir çok yönü var. Hadi parası olup da alana bir şey demiyorum. Ama biz öyle bir toplum haline geldik ki sidik yarıştıran bir toplum haline geldik. Filanca Iphone 5 almış. Ulan benim ondan ne eksiğim var deyip ben de gider Iphone 6 alırım. İşte bu düşünceyle telefon alan çok. Birbirimizi çekemez karnı ağrıyan bir toplumuz...  İçinde TL yüklü değildir ama 2000 Tl lik telefonu vardır. Yani buna abiyane tabirle " Ayranı yok içmeye tahteravanla gider zıçmaya... :) " denir.Gösteriş meraklısı bir toplumuz biz... Örneğin alışveriş merkezlerine oturup bir içki alıp akşama kadar içeriz. Mübarek bitmek bilmez o içki... Öte yandan 2000 tl değerindeki telefonumuzu masanın üstüne koyarız ki gelen geçen ya da gelenler zengin olduğumuzu zannetsin...

Bu işin sonu yok ki bugun 6'sı yarın 7'sı... diye gider bu iş... Kazanan kim? Kapitalist toplumdaki tüccarlar...! Bu iş aynı araba almaya benzer... ;) Bugün aldığınız araçta donanımsal olarak epey oyuncak vardır. Yarın o aracın ya da filanca markanın yok koltuk ısıtması, yok katlanabilen aynası, yok 10 hava yastığı... diye gider bu iş....! Ya bu milletin eski araçlarının koltuklarında ısıtma yokken gotunu neyle ısıtıyordu? Ya elimizle aynaları büktüğümüz zamanları ne çabuk unuttuk?

Ya ben hep söylerim... Bizde bu gösteriş meraklılığı olduktan sonra çekememe duygusu, hazımsızlık ve de teknolojinin sonsuzluğu varken BİTMEZ BU SEVDA.... ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )