Gönderen Konu: Corolla Vs Audi  (Okunma sayısı 2197 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 9 kere teşekkür etti
Corolla Vs Audi
« : Nisan 24, 2014, 00:28:57 »
       Arkadaşlar selamlar bir konuda danışmak istedim size. Geçenlerde bi takas teklifinde bulundum. Araç 96 audi 1.8t 297 bin km de komple boyalı sline sanıyorum cunku sunrofu falan var motorunda bı sıkıntı yok diyor servisinde gösterirken yanındaydım usta enjektörle ilgili bir ikitane kod söyledi kullanıcının dediğine göre sabahları sogukken araç gaz yemiyormuş ama ısınınca düzeliyormuş. Bizim araç ise 96 corolla gli 195 binde bel altı boyalı değişen yok. Ne diyorsunuz bu konuda audi kullanan arkadaşlar varsa nelere dikkat etmeliyim acaba ? Saygılar

Toyota Club Türkiye

Corolla Vs Audi
« : Nisan 24, 2014, 00:28:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Vs Audi
« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2014, 14:47:53 »
Audi her zaman bir Audidir.Temiz ve sorunsuzsa her zaman keyif verir.1,8 motor dediğinize göre araç A6 olmalı.
Enjektor pahalidir.İyi araştırıp karar vermeniz gerekir.Ayrica sanayiye gidip aracın genel yedek parça durumunu da sorgulamanız gerek.
Dediğim gibi temiz ve sorunsuzsa neden olmasın?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2014, 14:56:12 »
sanayiyi yol bellersin sanki  ;)
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2014, 15:30:29 »
  A3 lerin de 1.8T leri vardı. Daha üstleri ise S idi ve 200Hp lerin üzerinde idi yanlış hatırlamıyorsam. 4 çekerli olanları(quattro) vardı.

O aracı bir çok yönden, çok iyi kontrol etmek gerekir bence Turbosundan, 4 çeker ise yürüyenine, şanzımanına ve motoruna kadar. Eğlencesi de iyidir, sıkıntısı da.
 Her şekilde hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2014, 15:31:11 »
audinin içine bindiniz mi ?

geçen 1 ay kadar oluyor, sanayide bizim usta a4 almış. bende hevesle bindim içine. ama bir anda aklımdaki bütün iyilikler yok oldu audi hakkında.

direksiyon soyulmuş, deri imiş ama yırtılmış, iplikleri çıkmış rezalet..
orta konsol soyulmuş. plastik üstünü yumuşak bişeyle kaplamışlar berbat olmuş çizik çizik
vites otomatik ama ne hikmetse kırılmış..
tahta döşemesi varmış vernikler atmış, kırılmış, konsoldan tahta parçası sallanıyor.
koltuklar aşınmış , çizik çizik
ön takımda bir ses var sanki deprem oluyor. ama allah var yalıtımlı araba. takur tukur etmiyoda gümbür patır ediyo.
arıza lambaları yanıyo. hava yastığı iptal abs iptal..

bide araba komple boyalıymış. siz bilirsiniz.. ama ben bunca yıllık bir audi ile uğraşmazdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2014, 15:35:34 »
Teşekkürler hocam yorumlarınız için. Araç zaten arkadaşın arabasını gösteirrken denk geldi servisde yakaladık içine binme fırsatım oldu. Arka hapörlör kapak kenarları kırılmış gözüme çarpan bu oldu geri kalan döşeme ve kılıflar temiz görünüyordu. Araç a4 1.8t (quatro değil) . Beni korkutan kilometresinin yüksek olması ve enjektör meselesi ustanın dediğine göre önem arz eden birşey değil sahibi de sadece sabah soğukken gaz yemiyor diyor aracı sorgulattım 1 adet kazası mevcut sahibi de bunu söylemişti ama miktar yazmıyor audi forumlarına da sordum ordan da yanıt bekliyorum servise göstereceğim diyeceğim ama 96 model aracı servise göstermek ne kadar doğru bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 24, 2014, 15:38:03 »
  A3 lerin de 1.8T leri vardı. Daha üstleri ise S idi ve 200Hp lerin üzerinde idi yanlış hatırlamıyorsam. 4 çekerli olanları(quattro) vardı.

O aracı bir çok yönden, çok iyi kontrol etmek gerekir bence Turbosundan, 4 çeker ise yürüyenine, şanzımanına ve motoruna kadar. Eğlencesi de iyidir, sıkıntısı da.
 Her şekilde hayırlı olsun.

Bahsettiğin ilk S3 Hakan abi 1.8T 210Hp, S serisinin hepsi Quattro zaten,ilk S3 daha önceden bizzat kullandığım çok zevkli bir araç, sorun çıkardığında da adamı kahrediyor :)

Ben olsam kendime ibret olsun diye alırdım, bazı şeyler yaşanmadan anlaşılmıyor çünkü.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 24, 2014, 15:39:46
Teşekkürler hocam yorumlarınız için. Araç zaten arkadaşın arabasını gösteirrken denk geldi servisde yakaladık içine binme fırsatım oldu. Arka hapörlör kapak kenarları kırılmış gözüme çarpan bu oldu geri kalan döşeme ve kılıflar temiz görünüyordu. Araç a4 1.8t (quatro değil) . Beni korkutan kilometresinin yüksek olması ve enjektör meselesi ustanın dediğine göre önem arz eden birşey değil sahibi de sadece sabah soğukken gaz yemiyor diyor aracı sorgulattım 1 adet kazası mevcut sahibi de bunu söylemişti ama miktar yazmıyor audi forumlarına da sordum ordan da yanıt bekliyorum servise göstereceğim diyeceğim ama 96 model aracı servise göstermek ne kadar doğru bilmiyorum.

Alırsanız aklınızda olsun parçalarını (iç trim parçaları vs. hariç) B4 Passat yada Octavia diyerek alın havadan %50 indiriminiz olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 24, 2014, 15:42:24 »
       Arkadaşlar selamlar bir konuda danışmak istedim size. Geçenlerde bi takas teklifinde bulundum. Araç 96 audi 1.8t 297 bin km de komple boyalı sline sanıyorum cunku sunrofu falan var motorunda bı sıkıntı yok diyor servisinde gösterirken yanındaydım usta enjektörle ilgili bir ikitane kod söyledi kullanıcının dediğine göre sabahları sogukken araç gaz yemiyormuş ama ısınınca düzeliyormuş. Bizim araç ise 96 corolla gli 195 binde bel altı boyalı değişen yok. Ne diyorsunuz bu konuda audi kullanan arkadaşlar varsa nelere dikkat etmeliyim acaba ? Saygılar
ne kadar üste alacaksın? az bir paraya razı olma çünkü tamircilere çok para vereceksin!!!
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 24, 2014, 15:43:00 »
Bahsettiğin ilk S3 Hakan abi 1.8T 210Hp, S serisinin hepsi Quattro zaten,ilk S3 daha önceden bizzat kullandığım çok zevkli bir araç, sorun çıkardığında da adamı kahrediyor :)

Ben olsam kendime ibret olsun diye alırdım, bazı şeyler yaşanmadan anlaşılmıyor çünkü.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 24, 2014, 15:39:46
Alırsanız aklınızda olsun parçalarını (iç trim parçaları vs. hariç) B4 Passat yada Octavia diyerek alın havadan %50 indiriminiz olur :)

Harika bir bilgi paylaşımı. Bu tip bilgiler işte forum üyelerine ya da başkalarına fayda sağlayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 24, 2014, 15:52:16 »
ne kadar üste alacaksın? az bir paraya razı olma çünkü tamircilere çok para vereceksin!!!

Üzerine 2000 tl vereceğim tamirci konusunda eğer temiz bakılmışsa bir sorun olacağını düşünmüyorum ama masraf açmaya başlarsa dediğiniz gibi ardı arkası kesilmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 24, 2014, 15:56:28 »
Üzerine 2000 tl vereceğim tamirci konusunda eğer temiz bakılmışsa bir sorun olacağını düşünmüyorum ama masraf açmaya başlarsa dediğiniz gibi ardı arkası kesilmez.
ne diyeyim böyle işleri benim oğlum yapar diye biliyordum meğerse sen daha öndeymişsin.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 24, 2014, 16:01:02
paracıklarına ve huzuruna yazık olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 24, 2014, 17:33:15 »
audi audidir ;) merso bmw audi. git göster servise 96'da olsa göster kafan rahat olur. 1.8 t deli keyif alırsın. bakımlı hiçbir araba sahibini üzmez ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 24, 2014, 17:46:38 »
o blokla yanılmıyorsam, stock motor içi çok yüksek güçlere kadar çıkıyorlardı 300+, eğer lpg de kullanılmamışsa ve abuk subuk işlemler yapılmamışsa,yani kapak açılmamışsa, motor içinden kaynaklı bir sorunu kolay görmezsin, tabi önceden nasıl kullanıldığıda önemli, tamamen canını aldılarsa arabanın , senin elinde de kalabilir. yine o dönemin 1.8t vag motorlarında, turbo hakkında ciddi kronik sorunlar yaptılar, motorlarda turbo uygulamaya başladıkları ilk zamanlar, çok tecrübeli değillerdi, TSI ve DSG ye ilk geçişleri gibi bu dönemler de sancılı oldu. sonuç olarak tutupta audi servisine sokacak halin yok, çıkaracağı masraflar belli meblağları geçmez, aksesuar ve audiye özel parçalar dışında.açıkcası biraz cesaret isteyen bir araç, alırım satarım hesabı olursa kafada, zarar ettirir.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 24, 2014, 17:47:10 »
Bence vazgecin aracin km çok fazla heycan aramaya gerek yok kendi araciniz  çok daha iyi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 24, 2014, 18:31:25 »
kimse de sormamış, satan şahıs neden audi'yi toyota ile takas etmek istiyor diye. o kilometredeki bir audi'ye illâ ki para vermek istiyorsanız 2.5 tdi almaya çalışın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 24, 2014, 18:43:01 »
Vallahi kafam karıştı :( Bundan 2-3 hafta önce 16.850 ye vermedim aracımı ama yakın zamanda Ankara iline tahinim çıkacak arabamdan bir sıkıntım yok 000 km yi gördüm daha da gidiyordu motoru diri kliması gıcır gıcır çalışmayan aksamı yok ama yarın bir gün satmak istersem bu fiyata Ankarada-Ege de gitmez diye korkuyorum.  Takas konusu adamın aklında yoktu aslında bilindik hikayeler paraya ihtiyacım var vs. gibisinden ama arkadaş okul müdürü oldugu icin sözüne itimat ettim ben de arkadasıma satarım arabayı dedi ya da sen sat peşin para alayım gibi sözler etti aslında satıp peşin para versem belki 18000 tl ye alabilirim arabasını ama bilmiyorum 3-5 gün vaktimiz var iyi bir araştırma yapmam gerekiyo.

Düzenleme: Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 24, 2014, 18:59:44 »
honda satacaksan bence izmitte sat, hindistanda buda ne ise, izmitte honda o dur.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 24, 2014, 19:07:55 »
Vallahi kafam karıştı :( Bundan 2-3 hafta önce 16.850 ye vermedim aracımı ama yakın zamanda Ankara iline tahinim çıkacak arabamdan bir sıkıntım yok 210 km yi gördüm daha da gidiyordu motoru diri kliması gıcır gıcır çalışmayan aksamı yok ama yarın bir gün satmak istersem bu fiyata Ankarada-Ege de gitmez diye korkuyorum.  Takas konusu adamın aklında yoktu aslında bilindik hikayeler paraya ihtiyacım var vs. gibisinden ama arkadaş okul müdürü oldugu icin sözüne itimat ettim ben de arkadasıma satarım arabayı dedi ya da sen sat peşin para alayım gibi sözler etti aslında satıp peşin para versem belki 18000 tl ye alabilirim arabasını ama bilmiyorum 3-5 gün vaktimiz var iyi bir araştırma yapmam gerekiyo.
toyota her an cebinde paradır, audiyi aylarca satamazsın. sen gel atilla amcanı dinle bu işten vazgeç yarın birgün dua edersin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 24, 2014, 19:46:31 »
Pişman olucaksınız konfor yol tutuşu kaporta frenler olsun çok güzel bir araç ama motor ön takım yürüyen aksam arızaları çıktıkça arabadan soğuyacaksınız. Bence almayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 24, 2014, 19:49:20 »
honda satacaksan bence izmitte sat, hindistanda buda ne ise, izmitte honda o dur.
hocam araç 96 corolla gli. Honda eski aracım profilde o kalmış keşke o olsa da satmasam :(
toyota her an cebinde paradır, audiyi aylarca satamazsın. sen gel atilla amcanı dinle bu işten vazgeç yarın birgün dua edersin.
Atilla amca haklısın toyota her an paradır aslında aracımdan bir sıkıntımda yok ama Ankarada bu fiyat etmezse diye korkuyorum 1 sene sorna değişecek olursam eğer.