İlginiz için teşekkürler...
3 hafta önce 1997 xei aracımı tamirciye götürdüm .Ustaya akü ışığının yarım kontakta yanmadığını , ara sıra yanıp söndüğünü söyledim.3 ayda bir aracın çalışmadığını söyledim. Test için başka bir yere götürdüler 30 dk sonra cihazın bir hata bulmadığını kaçak vesaire olmadığını tesisatta problem gözükmediğini dinamoyu sökmek gerektiğini söylediler ben de ne gerekiyosa yapın dedim.Dinamoyu söküp dinamocuya götürdüler ve konjüktürün , diyot tablasının yandığını komple değişmesi gerektiğini 200 lira ya tamir olacağını söylediler.Tamam dedim 1,5 saat sonra dinamoyu araca taktılar.Aracı çalıştırdım fakat yine yarım kontakta akü ışığının yanmadığını herhangi bir değişiklik olmadığını gözlemledim.Usta tamirci tekrar dinamoyu söküp dinamocu ya götürdü. Ustanın bana söylediği:araca yeni orjinal takılan konjüktür yanmış elektrikçi çağırıp tesisatı kontrol edeceklermiş !!!peki dedim 2-3 saat sonra aracı getirdiler.Sorunun halledildiğini çok şanslı olduğumu söylediler.200 tl dinamo için +100 tl de elektrikçi için ücret talep ettiler .Bende çok şükür diyerek 300 tl yi verdim .
Ertesi gün seyir halindeyken aracın akü ışığının yanıp söndüğünü gördüm.Usta yı aradım halimi arzettim aracı sabahtan bırak bakalım dedi yemin etti işimiz garantili abi falan abi filan abi dedi...(dinamocunun afedersiniz eşşek gibi tekrar yapacağını söyledi ustabaşı)
benim bunlara güvenim kalmadığı için BAŞKA bir tamirciye gittim.Bu yeni ustanın söylediği:''dinamoyu söktük sadece konjüktürü değiştirmişler diyot tablası orjinali duruyor taktıkları parça da bozuk abi ben çıkma orjinal parça takayım '' PEKİ dedim
Usta çıkma orjinal parça bulup takmış. (bu ustaya 150 tl ödedim teşekkür ettim maaşallah hiç sorun yok)
Üstad lara soruyorum ne yapmalıyım ?