0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dinamo sorunu sonunda çözüldü arkadaşlar. konjektör, kömürler ve diyot tablosu değişti. tamircinin söylediğine göre sıfır gibi oldu. şimdilik bi sorun gözükmüyor fakat aracımda farları açınca rolanti yaklaşık 1 çizgi kadar düşüyor buna kalorifer de eklenince 1 çizgi kadar daha düşüyor. bu sorun daha önceden de vardı bu yüzden rolantiyi 1.1 e ayarlamıştım. sizce bu neden olabilir.Birde dün önden gelen sesler için tamirciye gittim ön sol rotil ve sağ ön burç değişti. bundan sonra rot ayarına gitmem gereklimi acaba.Bujileride değiştirdim onlarıda NGK aldım benim aracım 1993 1.3 olduğu için bunlar oluyormuş denso da vardı ama benim araca olmuyormuş. değişimden sonra rolantide araçta hafif titreme hissettim rolanti devri normaldi aracın içinde beklerken 10-15 sanitede bir hafif bir titreme oluyor neden olabilir acaba. bu arada aracımın üstünden de NGK bujiler çıktı.
Farları kaloriferi açınca rölanti düşer sebebi aküye yük biniyor aküde şarj dinamosuna yüklenir oda motordan güç aldığı için normaldir yani aynı klima sistemi klima kompresörüde boşta döner ac düğmesine basınca motora ek yük getirir rot balansa gösterirseniz daha iyi olur Toyota buji olarak denso ve ngk kullanır benimkinde ngk vardı değiştirirken parçacı uyumlu olan denso verdi
Bilgi için teşekkürler Alper Bey, akünün garantisi devam ediyor eski sayılmaz ama voltajı dengeleyememiş demek ki. Akü lambası da konjektör uyumsuzluğundan yanıyormuş, başka bir konjektör takınca lamba söndü. ilk taktığımız 13,6 şarj ederken sonradan takılan 14,2 şarj ediyor. Şu anda her şey normal, aynı zevkle kullanmaya devam ediyorum Toyota'mı.