Gönderen Konu: 93 corollamın şarj dinamosu bozuldu  (Okunma sayısı 6354 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 197000
  • Model Yılı: '01
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
93 corollamın şarj dinamosu bozuldu
« : Nisan 22, 2014, 15:43:18 »
selam  arkadaşlar 93 corolla sw aracımın sarj dinamosu bozuldu dün akşam. şarj lambası sürekli yanıyordu, tamirci geldi ve sökülmesi gerekli dedi. bugün söküp baktı diyot tablası ve kömürlerini değiştirmiş ama genede çalışmamış. bu diğer toyoyalardan farklı diyor. diğerlerinden daha küçükmüş parçalarını bile zor bulmuş. şimdi de konjektörü de değiştireceğim diyor.15 tl kömürler+50 tl diyot tablosu+50 tl konjektör. Yarın kendim gidip parça arayacağım. bu şarj dinamosunun parçalarının bu kadar zor bulunması beni çok üzdü toyota nın parçası bol derken burda takıldık. elektrikçiyede güvenirim yıllardır bütün işlerimi o yapar.
Daha önce başına gelen varmı acaba bana yardım edebilir misiniz. teşekkürler.
Önce güvenlik

Toyota Club Türkiye

93 corollamın şarj dinamosu bozuldu
« : Nisan 22, 2014, 15:43:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
Ynt: 93 corollamın şarj dinamosu bozuldu
« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2014, 16:16:22 »
konjektörü değiştirince lamba sönmedi mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 22, 2014, 16:57:02 »
şu anda araç tamircide konjektör değiştiriliyor. takınca bana haber verecek.
Önce güvenlik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2014, 18:21:04 »
Az satılan parçalar zor bulunur  bende marş kömürleri bittiğinde bulamadım kömür yatağıyla beraber aradım yatak sağlamdı  dinamoya uygun kömür  alıp lehimlettim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2014, 10:06:01 »
Dinamo sorunu sonunda çözüldü arkadaşlar. konjektör, kömürler ve diyot tablosu değişti. tamircinin söylediğine göre sıfır gibi oldu. şimdilik bi sorun gözükmüyor fakat aracımda farları açınca rolanti yaklaşık 1 çizgi kadar düşüyor buna kalorifer de eklenince 1 çizgi kadar daha düşüyor. bu sorun daha önceden de vardı bu yüzden rolantiyi 1.1 e ayarlamıştım. sizce bu neden olabilir.

Birde dün önden gelen sesler için tamirciye gittim ön sol rotil ve sağ ön burç değişti. bundan sonra rot ayarına gitmem gereklimi acaba.

Bujileride değiştirdim onlarıda NGK aldım benim aracım 1993 1.3 olduğu için bunlar oluyormuş denso da vardı ama benim araca olmuyormuş. değişimden sonra rolantide araçta hafif titreme hissettim rolanti devri normaldi aracın içinde beklerken 10-15 sanitede bir hafif bir titreme oluyor neden olabilir acaba. bu arada aracımın üstünden de NGK bujiler çıktı.
Önce güvenlik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2014, 10:52:23 »
karbüratörlü arabada rolanti dengeleyici bir sistem yok. devir düşüyor tutamıyoruz :)

15sn titremeyi fan açtığında yapar ;)  geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2014, 10:06:12 »
Dinamo sorunu sonunda çözüldü arkadaşlar. konjektör, kömürler ve diyot tablosu değişti. tamircinin söylediğine göre sıfır gibi oldu. şimdilik bi sorun gözükmüyor fakat aracımda farları açınca rolanti yaklaşık 1 çizgi kadar düşüyor buna kalorifer de eklenince 1 çizgi kadar daha düşüyor. bu sorun daha önceden de vardı bu yüzden rolantiyi 1.1 e ayarlamıştım. sizce bu neden olabilir.

Birde dün önden gelen sesler için tamirciye gittim ön sol rotil ve sağ ön burç değişti. bundan sonra rot ayarına gitmem gereklimi acaba.

Bujileride değiştirdim onlarıda NGK aldım benim aracım 1993 1.3 olduğu için bunlar oluyormuş denso da vardı ama benim araca olmuyormuş. değişimden sonra rolantide araçta hafif titreme hissettim rolanti devri normaldi aracın içinde beklerken 10-15 sanitede bir hafif bir titreme oluyor neden olabilir acaba. bu arada aracımın üstünden de NGK bujiler çıktı.
Farları  kaloriferi   açınca  rölanti  düşer sebebi aküye yük biniyor aküde  şarj dinamosuna yüklenir oda motordan güç  aldığı için normaldir yani aynı klima  sistemi  klima  kompresörüde boşta döner ac düğmesine basınca motora ek  yük getirir rot balansa gösterirseniz daha iyi olur Toyota buji olarak denso  ve ngk kullanır benimkinde ngk  vardı değiştirirken  parçacı uyumlu olan denso verdi 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2014, 10:13:43 »
Farları  kaloriferi   açınca  rölanti  düşer sebebi aküye yük biniyor aküde  şarj dinamosuna yüklenir oda motordan güç  aldığı için normaldir yani aynı klima  sistemi  klima  kompresörüde boşta döner ac düğmesine basınca motora ek  yük getirir rot balansa gösterirseniz daha iyi olur Toyota buji olarak denso  ve ngk kullanır benimkinde ngk  vardı değiştirirken  parçacı uyumlu olan denso verdi 
Ufak bir düzeltme, aküye yük binmez, araç çalışır haldeyken sadece dinamodan güç alır. Elektrik güç gereksimi ne kadar yükselirse dinamonun fiziksel olarak çevrilebilme kuvveti de o kadar artar ve bu yüzden motor devri düşer.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 13, 2017, 16:33:15 »
selam  arkadaşlar konuyu hortlatayım 2001 1.6 vvt-i otomatik 133000 km aracımın dün önce ABS ve elfireni sonra da akü lambası yandı. elektirikçiye götürdüm. araba çalışırken akünün + kutbunu söktü araba stop etti. tekrar çalıştırdı ve benzine geçirdi, tekrar + kutbu söktü araba stop etti ve şarj dinamosu arızalı dedi. bu sabah aracı güvendiğim bir elektrikçiye götürdüm. konjektör arızalıymış ve yan sanayi olarak değiştirdik. ölçümlerde araç çok iyi şarj ediyor fakat akü lambası hala sönmedi. daha sonra fark ettik kısa lambalar yanmıyor. ve birçok sigorta atmış. lambalar patlamış. başına böyle birşey gelen varmı? yada neden böyle olmuş olabilir.
İletiyi düzenle
Önce güvenlik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 13, 2017, 16:44:51 »
konjektör denen şey patlayınca (ki patlıyor, diyotlar var üstünde, onlar patlıyor), anlık olarak alternatörün voltaj regulasyonu olmayacağı için yüksek voltajdan zarar gelmiş olabilir. Normalde akünün bu zararı minimuma indirmesi lazım ancak akünüz eski ise ortaya çıkan voltaj yükselmesi de daha fazla oluyor. Belli bir ömürleri oluyor zaten şarj dinamolarının. Ya kömürü biter, ya da diyotları patlar ve değiştirmeniz gerekir.

Bende de geçen ay farklı bir araçta aynı durum oldu. 2007 model, 130bin kmde araç, diyot tablasındaki diyotlardan ikisi patlamış. Kendim tablayı değiştirdim, düzeldi.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 16, 2017, 10:03:25 »
Bilgi için teşekkürler Alper Bey, akünün garantisi devam ediyor eski sayılmaz ama voltajı dengeleyememiş demek ki. Akü lambası da konjektör uyumsuzluğundan yanıyormuş, başka bir konjektör takınca lamba söndü. ilk taktığımız 13,6 şarj ederken sonradan takılan 14,2 şarj ediyor. Şu anda her şey normal, aynı zevkle kullanmaya devam ediyorum Toyota'mı. :D
Önce güvenlik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 19, 2017, 18:31:38 »
Bilgi için teşekkürler Alper Bey, akünün garantisi devam ediyor eski sayılmaz ama voltajı dengeleyememiş demek ki. Akü lambası da konjektör uyumsuzluğundan yanıyormuş, başka bir konjektör takınca lamba söndü. ilk taktığımız 13,6 şarj ederken sonradan takılan 14,2 şarj ediyor. Şu anda her şey normal, aynı zevkle kullanmaya devam ediyorum Toyota'mı. :D

Güle güle kullanın, bilgi paylaşımı iyi oldu.