0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ben efsanemi satmadan önce rav4 bakmak için otocenter a gitmiştim, araba galerinin kapısında duruyor biz içeride onbeş dakika durduk bu arada tam üç kişi geldi benim efsaneyi sordu, her taraf araba dolu ama alıcılar efsaneye çıktı. benim arabayı sahibindene koyup şarköye yola çıktım telefonlardan doğru dürüst yola kondantre olamadım en nihayet karabükten bir arkadaş şarköye kadar gelerek arabayı aldı. benim damatta audi a4 2.0 full full arabasını iki ayda zorlukla sattı ki araba kız gibiydi. zenginin malı züğürtün çenesini yorar efsaneye çamur atanlar birazda çekemediklerinden , benim oğlum bile bundan 4 sene önce baba 94 model araba 13,5 milyon nasıl eder diye isyan etmişti.
Araca sahip olan arkadaşların aracı savunmaları kesinlikle yerinde bir davranıştır.Fakat ben dahil, insanların anlatmak istediği şey galericilerin veya al-satçı tayfasının, COROLLA'nın sağlamlığını kullanarak işi çakallığa dökmesidir. Ne kadar güzel ve kaliteli bir araç olduğunu arkadaşımın 1995 ultra bakımlı GLI'sinden biliyorum. Hala kendine baktırmayı becerebiliyor kereta."Aga, senin arabanın aynısına internette 25,000 TL çekiyorlar" diyorum, kahkaha atarak "Hade len, en fazla edeceği 16.000 benim gözümde" diyor. Burada ince bir nokta va, onu kavramak gerek.
biz kavrıyoruz da sen kavramıyorsun, ikinci el piyasada senin istediğin fiat önemli değil alıcının verdiği para önemlidir, o arkadaşının arabası dediğin gibi temizse ben hemen 16 hatta 17 veririm. benim rahmetli babam da araba hususunda piyasayla inatlaşır bu arabaya o para verilmez deyip tutulmayan arabalar alırdı sonrada ömrümüz tamirhanelerde geçerdi. ben ne zamanki büyüdüm sözüm geçmeye başladı arabalardan kar etmeye başladık, 21 bine aldığımız 1955 chevrolet belairi toplayarak 30 bine mal ettim 3-4 sene sonrada 55 bine satıp parasıyla Bakırköyde daire aldık. uzun lafın kısası genç yaşınızla tecrübe eksikliğinize rağmen araba piyasasıyla ilgili kaideler ortaya koymayın. piyasa hiçbir zaman hatır için, sahibi istiyor diye veya senin dediğin gibi alsatçıların memnun olması için bir arabayı baştacı etmez. fiatı arabanın kendisi belirler.
Konuyu açtım sonra bir baktım ki hararetli bir tartışma yaşanıyor. Amacım efsane kasa toyota sahibi olmak isteyenlere nacizane bir ilan yardımı yapmaktı. Atilla abi benim efsane kasayı biliyor ve sıfır araç aldığım için onu takasa soktum. Ancak efsane kasa hep aklımda. Birgün bende muhakkak 1998 modeli GLİ Corolla alacağım şimdi almadığım için ilanları burada paylaşarak benim gibi efsane kasa meraklılarına yolluyorum. Fiyat konusuna gelecek olursak önceki aracımı takasa verdikten sonra Türkiye'deki araçlara olan bakış açısını da nasıl birşey olduğunu anladım. İlanları incelediğimde bazı araçlar değerini hakediyor bazıları da gerçekten şişirilmiş fiyatlar. Efsane kasa Corolla araçları gerçekten çok güzel bir duruşu ve gidişi söz konusu. Evet bende frenlerinin yeterli olduğunu düşünmüyorum ancak şunu da kendimizde sormamız gerekiyor. Siz bir şoför olarak hayatınızda her zaman ani frenler mi yapıyorsunuz, siz bir şoför olarak her zaman gazı kökleyerek mi gidiyorsunuz? 120 ile giderken hiç böyle problem yaşamadım. Bu bağlamda da fren konusunda bence dünyanın en güvenilir aracı olsun hiç farketmez, şoför aracı doğru kullanırsa araç size katkı sağlar. yoksa altınızda 500.000 TL'lik araç olsa farketmez. Efsane kasa da alım için yeterli koşullar sağlanması durumunda bence 15.000 - 20.000 tl arasını hakediyor.Şimdi aklıma yeniden eski aracım geldi