Gönderen Konu: Triger değişti yağ yakma kesildi  (Okunma sayısı 6973 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 174000
  • Model Yılı: -
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Triger değişti yağ yakma kesildi
« : Nisan 21, 2014, 10:18:26 »
Arkadaşlar merhabalar

aracım 2000 model 1.6 corolla terra AC 4-AFE

yağ yakma sorunu vardı aracımda, aslında ihtimal vermiyordum, çünkü vvt motoru değil, üzerindeki motor efsane kasa motoru. ancak yağ yakıyordu namussuz :) ta ki trigerini değiştirene kadar.

yağ yaktığından dolayı 10w 60 yağ koyduk dörtnal toyota sadık usta tavsiyesiyle.  ancak triger setini değiştirdim ve yağ yakma sorunu kesildi. şu anda fazladan bile yağ var, üst çizginin üstünde. ve uzun yola

gidip geliyorum. 100-110 km/h  3000 d/d  civarında seyrediyorum. yaklaşık 1000 km oldu triger değişeli. trigerden once olsaydı yağ çoktan eksiltmesi lazımdı. ancak şuanda gram eksiltme yok..

SORUM ŞU:

1- acaba bunu triger seti değişimine yormalı mıyım? umutlanmalı mıyım  yağ yakma kesildi diye?

2- eğer yağ yakmayı tamamen kesti ise 10w40 a dönmeli miyim?

3- yağ yakmanın kesilmesi triger değiştiğinde motor üst kapak contası yenileniyor yada sıvı conta yenileniyor, önceden acaba conta yağ kaçırıyordu da conta yenilenince kesildi mi?

4- yoksa bu yağ yakmanın kesilmesi tamamen 10w60 ın marifeti mi? Ogün usta demişti çünkü, "birkaç sefer yağı değiştir zamanla azalır yağ eksiltmesi" diye..

bu konuda görüşlerinizi yorumlarınızı bekliyorum.   :-\ :-\ :(

Teşekkürler, saygılar

Toyota Club Türkiye

Triger değişti yağ yakma kesildi
« : Nisan 21, 2014, 10:18:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Triger değişti yağ yakma kesildi
« Yanıtla #1 : Nisan 21, 2014, 10:32:11 »
Yağ eksiltmenin kesilmesi kalın yağ kullanmanla alakalı bence, trigerle ilgisi yoktur.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2014, 10:40:32 »
Arkadaşlar merhabalar

aracım 2000 model 1.6 corolla terra AC 4-AFE

yağ yakma sorunu vardı aracımda, aslında ihtimal vermiyordum, çünkü vvt motoru değil, üzerindeki motor efsane kasa motoru. ancak yağ yakıyordu namussuz :) ta ki trigerini değiştirene kadar.

yağ yaktığından dolayı 10w 60 yağ koyduk dörtnal toyota sadık usta tavsiyesiyle.  ancak triger setini değiştirdim ve yağ yakma sorunu kesildi. şu anda fazladan bile yağ var, üst çizginin üstünde. ve uzun yola

gidip geliyorum. 100-110 km/h  3000 d/d  civarında seyrediyorum. yaklaşık 1000 km oldu triger değişeli. trigerden once olsaydı yağ çoktan eksiltmesi lazımdı. ancak şuanda gram eksiltme yok..

SORUM ŞU:

1- acaba bunu triger seti değişimine yormalı mıyım? umutlanmalı mıyım  yağ yakma kesildi diye?

2- eğer yağ yakmayı tamamen kesti ise 10w40 a dönmeli miyim?

3- yağ yakmanın kesilmesi triger değiştiğinde motor üst kapak contası yenileniyor yada sıvı conta yenileniyor, önceden acaba conta yağ kaçırıyordu da conta yenilenince kesildi mi?

4- yoksa bu yağ yakmanın kesilmesi tamamen 10w60 ın marifeti mi? Ogün usta demişti çünkü, "birkaç sefer yağı değiştir zamanla azalır yağ eksiltmesi" diye..

bu konuda görüşlerinizi yorumlarınızı bekliyorum.   :-\ :-\ :(

Teşekkürler, saygılar
Ben 10w60  koyacaktım son yağ değişiminde fakat kaldığım  yerde bulunmuyor Atilla amca  sürekli tavsiye ediyor 10w60 bence yağla alakalı şunu diyecem triyger sente atlamış olsa  önce motor hem çok  yakar hemde patırdardı triygerle alakası yoktur çünkü bende değiştirdim triyger  setini ve contaları yine yağ eksiltiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2014, 10:45:42 »
tamam da 10w 60 kullanırken de yine eksiltiyordu. 10w40 a nazaran daha az yakıyor.. yani ben bayadır kullanıyorum 10w60 ı..  triger yeni değişince kesti.. hep yakan araba triger değiştikten sonra niye yağ yakmayı kesiyor onu anlamadım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2014, 10:55:39 »
Verdiğiniz bilgilere göre, contadan kaçağınız varmış, motor yağ yakmıyormuş.

10W-40 geri dönebilirsiniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 21, 2014, 11:39:53 »
inşallah 10w 40 a dönünce eksiltmez.

bi an önce yağ değişimi gelseydi bi deneseydim :)

herkese teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 02, 2014, 19:04:59 »
Triger değişiminden önce ne kadar km de kaç ml eksiltiyordu net bilgiler verebilir misiniz?

Az ise bu işlemle ya da kalın yağ seçimiyle geçmiş olabilir, çok ise yağ sayesinde olabilir.
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 09, 2014, 15:06:51 »
triger değişmeden önce 10w 40 kullandığımda resmen 2000 km de yağ çubuğu kupkuru oluyordu.. devire bağlı eksiltiyordu. 90 km/h 2300 devirde bile eksitiyordu.. daha sonra 10w60 yağ koydum.

**(10w60 motor soğukken 10w40 la aynı viskoziteye sahip. ancak motor ısınınca 10w60, 10w40 a göre viskozitesi artmıyor, yada az artıyor.. daha kalın yağ değil oyuzden..)**

neyse 10w60 koyduktan sonra yine eksiltiyordu ama bi nebze azalmıştı.. 10w.60 la ile de 90 km /h hızla gidiyordum..

baya bi zaman sonra triger değişimine gittim. triger değiştikten sonra aynı yağ "eksiltmemeye" başladı.. uzun yolda 110 km/h la bayadır gidiyorum en ufak bir eksiltme yok.. katkı filan da koymadım.. katkıların işe yaradığından şüpheliyim zaten..

yani triger contasının daha önceki adam iyi yaptıramamış sanırım.. yada baştan savma yapmışlar.. ama ben dörtnala yaptırdığımdan beri yağ eksiltme olmadı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 07, 2014, 11:11:42 »
Güncel.

Merhabalar. aracıma en son yağ koyduktan sonra yaklaşık 7000 km oldu.

bu süreçte aracı sıkıştırarak kullandığım da oldu. iki yağ çizgisinin üstten sadece çeyreği eksilmiş.

o da biraz sıkıştırıdıktan sonra oldu. daha sonra normal kullandım. 105 km yaklaşık 2900-3000 d/d 'da...

şu anda eksiltmiyor. yağ 10w60 mobil 1 extended life.  yakında yağ değişimine gideceğim. 10w 40 koyduracağım. yine sonuçları paylaşacağım.