0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhabalararacım 2000 model 1.6 corolla terra AC 4-AFEyağ yakma sorunu vardı aracımda, aslında ihtimal vermiyordum, çünkü vvt motoru değil, üzerindeki motor efsane kasa motoru. ancak yağ yakıyordu namussuz ta ki trigerini değiştirene kadar.yağ yaktığından dolayı 10w 60 yağ koyduk dörtnal toyota sadık usta tavsiyesiyle. ancak triger setini değiştirdim ve yağ yakma sorunu kesildi. şu anda fazladan bile yağ var, üst çizginin üstünde. ve uzun yola gidip geliyorum. 100-110 km/h 3000 d/d civarında seyrediyorum. yaklaşık 1000 km oldu triger değişeli. trigerden once olsaydı yağ çoktan eksiltmesi lazımdı. ancak şuanda gram eksiltme yok..SORUM ŞU: 1- acaba bunu triger seti değişimine yormalı mıyım? umutlanmalı mıyım yağ yakma kesildi diye? 2- eğer yağ yakmayı tamamen kesti ise 10w40 a dönmeli miyim?3- yağ yakmanın kesilmesi triger değiştiğinde motor üst kapak contası yenileniyor yada sıvı conta yenileniyor, önceden acaba conta yağ kaçırıyordu da conta yenilenince kesildi mi?4- yoksa bu yağ yakmanın kesilmesi tamamen 10w60 ın marifeti mi? Ogün usta demişti çünkü, "birkaç sefer yağı değiştir zamanla azalır yağ eksiltmesi" diye.. bu konuda görüşlerinizi yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler, saygılar