0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Naviextras sitesine mesaj attığınıza göre cihazınızdaki yazılım İgo serisi. SYS.txt dosyasına fix ettiğiniz port ve baud değerlerini girebilirsiniz. Bu arada sizin cihazda IGO yazılım orjinal mi? Fly Audio sitesine bakınca NDRIVE yazılım gördüm. Pardon CAMRY modelinde o şekilmiş Corollada IGO8 kullanmışlar herhalde.http://www.flyaudio.com.tr/?Arac-Navigasyon=Navigasyon-Detayi&Audio-System=42&Navigasyon-Key=160Yukarıda dediğim gibi COM ve baud değerlerini sys.txt dosyasına yazarsanız bir daha fixlemeniz gerekmez. Tabii doğru port ve baud değerleri ile2.sorunuzun cevabı FlyAudio da gizli. Gerçekten orjinal yazılım ise SDCARD ile güncelleme yapabilmelisiniz. Cihazınızı Naviextras Toolbox yazılımının tanıması gerekli Yükleme dökümanı = http://www.flyaudio.com.tr/Pdf/iGONavigasyonG%C3%BCncellemeAd%C4%B1mlar%C4%B1_Genel-M78PQ.pdf
Merakımdan soruyorum; android tablet ve telefonlarda kullanılan .fbl, .fda ve .fpa uzantılı harita dosyaları ile navigasyon cihazlarındaki harita dosyaları farklı mı ? Yani android üründeki harita dosyaları navigasyon cihazına atılarak çalıştırılamaz mı ?
bildiğim kadarıyla androit telefonlarda sabit harita olmuyor, netten anlık hartia indiriyor. sabit olanlar varmıdır, vardır elbette ama atılarak çalıştırılabilirmi bilmiyorum. bugün bana cenmax dan gelen haritayı başka bi sd'ye kopyaladım ama çalıştıramadım.
Sizin sdcarddaki yazılım orjinal olduğu için lisans dosasyından dolayı o sdcarddan başka kullanamazsınız. O sdcardın başına bir iş gelmemesine büyük özen gösterin.Yoksa haliniz harap Ve mutlaka yedeklemesini yapın. Ama bu yedeği de başka sdcarda kopyalayarak gene kullanamazsınız.
Bu yazdığınız dosya uzantısı .fda (driver Alert) fbl (harita dosyası) IGO yazılımlara ait dosyalar. Navigasyon cihazında IGO Primo serisi ise aynı dosyalar mevcut. İllegal yazılımlar kullanıyorsanız çalışırlar, legal yazılımlarda çalışmazlar Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2014, 16:33:01Eksik bilgi, offline navigasyonlar sabit harita kullanırlar. tomtom, igo sygic ndrive garmin vb. Sizin sdcarddaki yazılım orjinal olduğu için lisans dosasyından dolayı o sdcarddan başka kullanamazsınız. O sdcardın başına bir iş gelmemesine büyük özen gösterin.Yoksa haliniz harap Ve mutlaka yedeklemesini yapın. Ama bu yedeği de başka sdcarda kopyalayarak gene kullanamazsınız.
Naviextrs üzerinden yedek aldım sdkart navigasyonun içinde fiziki bi darbeye maruz kalsa bile karta bişey olana kadar zaten navigasyon kullanılamaz hale gelir.elektronik olarak bozulursa o da kader ne diyelim...
Naviextras üzerinden aldığınız yedeğe pek güvenmeyin hocam çünkü o sadece yazılım kısmını yedekliyor. PC de gizli dosyalarıda göster diyerek komple sdcardı yedekleyin. Çünkü bu tip cihazlarda İNF dosyaları vb eklenti dosyaları mevcut. Bu dosyaların olmaması durumunda cihaz sdcardı göremiyor. Bu yüzden direk kopyala yapıştır şekilnde yedek alın.Bazen bu sdcarda dışardan müzik film vb şeyler yükleyen arkadaşlar oluyor PC ye bağlıyorlar falan. Virus trojan vb şeylerden çabuk etkileniyorlar. Bu tip sdcardların herşeyi ile KLONlanması gerekiyorki başka bir SDCARDa klonlamak gerekiyor. Gerekli programları bilmek bulmak gerekiyor. Siz yinede garantiye alın sdcardı bir pc yada cihaza takarken mutlaka elektriksel bağlantısını kesin