Gönderen Konu: 2011 Corolla için Flyaudio Navigasyon ve Sorunlarım  (Okunma sayısı 4509 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar bugün itibariyle aracıma Fly Audio navigasyon taktım, kaliteli malzeme mükemmel uydu aracıma. 2 sorun dışında çok mutluyum.

1. sorunum; navigasyon menüsünü her açışımda Ayarlar menüsünden GPS alıcı ayarlarını güncellemem gerekiyor. Ayarlıyorum Gps alıcısı çalışıyor, sorunsuz kullanıyorum fakat cihazı kapattığımda veya navigasyon menüsünden çıktığımda ayar eski haline geliyor, GPS alıcısını bulamıyor.

2. Sorunum ise güncelleme hakkında, Haritam güncel değil ve güncelleme ile ilgili ne yapabilirim bilmiyorum. Bu durumla ilgili Naviextras.com'a bi mesaj gönderdim ve cevap bekliyorum ama varsa sizin de fikrinizi almak isterim. Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Corolla için Flyaudio Navigasyon ve Sorunlarım
« Yanıtla #1 : Nisan 20, 2014, 11:19:11 »
Naviextras sitesine mesaj attığınıza göre cihazınızdaki yazılım İgo serisi. SYS.txt dosyasına fix ettiğiniz port ve baud değerlerini girebilirsiniz.  :tamam:

Bu arada sizin cihazda IGO yazılım orjinal mi? Fly Audio sitesine bakınca NDRIVE yazılım gördüm. Pardon CAMRY modelinde o şekilmiş :) Corollada IGO8 kullanmışlar herhalde.

http://www.flyaudio.com.tr/?Arac-Navigasyon=Navigasyon-Detayi&Audio-System=42&Navigasyon-Key=160

Yukarıda dediğim gibi COM ve baud değerlerini sys.txt dosyasına yazarsanız bir daha fixlemeniz gerekmez. Tabii doğru port ve baud değerleri ile

2.sorunuzun cevabı FlyAudio da gizli. Gerçekten orjinal yazılım ise SDCARD ile güncelleme yapabilmelisiniz. Cihazınızı Naviextras Toolbox yazılımının tanıması gerekli  :tamam:

Yükleme dökümanı = http://www.flyaudio.com.tr/Pdf/iGONavigasyonG%C3%BCncellemeAd%C4%B1mlar%C4%B1_Genel-M78PQ.pdf
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 22, 2014, 01:02:09 »
Naviextras sitesine mesaj attığınıza göre cihazınızdaki yazılım İgo serisi. SYS.txt dosyasına fix ettiğiniz port ve baud değerlerini girebilirsiniz.  :tamam:

Bu arada sizin cihazda IGO yazılım orjinal mi? Fly Audio sitesine bakınca NDRIVE yazılım gördüm. Pardon CAMRY modelinde o şekilmiş :) Corollada IGO8 kullanmışlar herhalde.

http://www.flyaudio.com.tr/?Arac-Navigasyon=Navigasyon-Detayi&Audio-System=42&Navigasyon-Key=160

Yukarıda dediğim gibi COM ve baud değerlerini sys.txt dosyasına yazarsanız bir daha fixlemeniz gerekmez. Tabii doğru port ve baud değerleri ile

2.sorunuzun cevabı FlyAudio da gizli. Gerçekten orjinal yazılım ise SDCARD ile güncelleme yapabilmelisiniz. Cihazınızı Naviextras Toolbox yazılımının tanıması gerekli  :tamam:

Yükleme dökümanı = http://www.flyaudio.com.tr/Pdf/iGONavigasyonG%C3%BCncellemeAd%C4%B1mlar%C4%B1_Genel-M78PQ.pdf
yazılımım orjinal değildi, orjinal yazılımım ve haritamın olduğu sdcard şuanda kargoda olsa gerek. yarın umarım herşey yasal ve mükemmel olur...
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2014, 12:13:54 »
abi soruna yardımcı olamayacağım ama kırıkkalede navigasyon kullanma hangisini kullandıysam hep ters yönlerden sokmaya çalıştı :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2014, 14:06:25 »
sen benim navimi gör de ondan sonra konuşalım, hem bu tersden sokma olayı sadece kırıkkalede değil heryerde var. tunalının üst tarafında bi özel hastane aradım navinin dön dediği heryer ters yöndü. :)

Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2014, 14:07:30
bu arada sdkart geldi, bi sorunum kalmadı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 22, 2014, 14:39:54 »
Merakımdan soruyorum;  android tablet ve telefonlarda kullanılan .fbl,  .fda  ve .fpa uzantılı  harita dosyaları ile navigasyon cihazlarındaki harita dosyaları farklı mı ?  Yani android üründeki harita dosyaları navigasyon cihazına atılarak çalıştırılamaz mı ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 22, 2014, 14:51:46 »
bildiğim kadarıyla androit telefonlarda sabit harita olmuyor, netten anlık hartia indiriyor. sabit olanlar varmıdır, vardır elbette ama atılarak çalıştırılabilirmi bilmiyorum. bugün bana cenmax dan gelen haritayı başka bi sd'ye kopyaladım ama çalıştıramadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Nisan 22, 2014, 16:30:33 »
Merakımdan soruyorum;  android tablet ve telefonlarda kullanılan .fbl,  .fda  ve .fpa uzantılı  harita dosyaları ile navigasyon cihazlarındaki harita dosyaları farklı mı ?  Yani android üründeki harita dosyaları navigasyon cihazına atılarak çalıştırılamaz mı ?

Bu yazdığınız dosya uzantısı .fda (driver Alert) fbl  (harita dosyası)  IGO yazılımlara ait dosyalar. Navigasyon cihazında IGO Primo serisi ise aynı dosyalar mevcut. İllegal yazılımlar kullanıyorsanız çalışırlar, legal yazılımlarda çalışmazlar  :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2014, 16:33:01
bildiğim kadarıyla androit telefonlarda sabit harita olmuyor, netten anlık hartia indiriyor. sabit olanlar varmıdır, vardır elbette ama atılarak çalıştırılabilirmi bilmiyorum. bugün bana cenmax dan gelen haritayı başka bi sd'ye kopyaladım ama çalıştıramadım.

Eksik bilgi, offline navigasyonlar sabit harita kullanırlar. tomtom, igo sygic ndrive garmin vb.  :tamam:

Sizin sdcarddaki yazılım orjinal olduğu için lisans dosasyından dolayı o sdcarddan başka kullanamazsınız. O sdcardın başına bir iş gelmemesine büyük özen gösterin.Yoksa haliniz harap :) Ve mutlaka yedeklemesini yapın. Ama bu yedeği de başka sdcarda kopyalayarak gene kullanamazsınız. :tamam:

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 22, 2014, 16:51:51 »

Sizin sdcarddaki yazılım orjinal olduğu için lisans dosasyından dolayı o sdcarddan başka kullanamazsınız. O sdcardın başına bir iş gelmemesine büyük özen gösterin.Yoksa haliniz harap :) Ve mutlaka yedeklemesini yapın. Ama bu yedeği de başka sdcarda kopyalayarak gene kullanamazsınız. :tamam:

Aslında çok saçma bir  durum, çünkü sd kart bozulabilir, çökebilir, o zaman yedeklemeyi klasik kopyala yapıştır ile değil de image alarak yapılmalı bence.

Ayriyetten navigasyon cihazları da android tabanlı olmalıki  daha  kolay kullanabilelim haritaları  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Nisan 22, 2014, 16:53:35 »
Oda yemiyor  :olu:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 22, 2014, 17:01:15 »
Bu yazdığınız dosya uzantısı .fda (driver Alert) fbl  (harita dosyası)  IGO yazılımlara ait dosyalar. Navigasyon cihazında IGO Primo serisi ise aynı dosyalar mevcut. İllegal yazılımlar kullanıyorsanız çalışırlar, legal yazılımlarda çalışmazlar  :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2014, 16:33:01
Eksik bilgi, offline navigasyonlar sabit harita kullanırlar. tomtom, igo sygic ndrive garmin vb.  :tamam:

Naviextrs üzerinden yedek aldım :tamam:

sdkart navigasyonun içinde fiziki bi darbeye maruz kalsa bile karta bişey olana kadar zaten navigasyon kullanılamaz hale gelir.

elektronik olarak bozulursa o da kader ne diyelim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Nisan 22, 2014, 17:05:29 »
Naviextrs üzerinden yedek aldım :tamam:

sdkart navigasyonun içinde fiziki bi darbeye maruz kalsa bile karta bişey olana kadar zaten navigasyon kullanılamaz hale gelir.

elektronik olarak bozulursa o da kader ne diyelim...

Naviextras üzerinden aldığınız yedeğe pek güvenmeyin hocam çünkü o sadece yazılım kısmını yedekliyor. PC de gizli dosyalarıda göster diyerek komple sdcardı yedekleyin. Çünkü bu tip cihazlarda İNF dosyaları vb eklenti dosyaları mevcut. Bu dosyaların olmaması durumunda cihaz sdcardı göremiyor. Bu yüzden direk kopyala yapıştır şekilnde yedek alın.

Bazen bu sdcarda dışardan müzik film vb şeyler yükleyen arkadaşlar oluyor PC ye bağlıyorlar falan. Virus trojan vb şeylerden çabuk etkileniyorlar. Bu tip sdcardların herşeyi ile KLONlanması gerekiyorki başka bir SDCARDa klonlamak gerekiyor. Gerekli programları bilmek bulmak gerekiyor. Siz yinede garantiye alın sdcardı bir pc yada cihaza takarken mutlaka elektriksel bağlantısını kesin
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 24, 2014, 10:46:55 »
Naviextras üzerinden aldığınız yedeğe pek güvenmeyin hocam çünkü o sadece yazılım kısmını yedekliyor. PC de gizli dosyalarıda göster diyerek komple sdcardı yedekleyin. Çünkü bu tip cihazlarda İNF dosyaları vb eklenti dosyaları mevcut. Bu dosyaların olmaması durumunda cihaz sdcardı göremiyor. Bu yüzden direk kopyala yapıştır şekilnde yedek alın.

Bazen bu sdcarda dışardan müzik film vb şeyler yükleyen arkadaşlar oluyor PC ye bağlıyorlar falan. Virus trojan vb şeylerden çabuk etkileniyorlar. Bu tip sdcardların herşeyi ile KLONlanması gerekiyorki başka bir SDCARDa klonlamak gerekiyor. Gerekli programları bilmek bulmak gerekiyor. Siz yinede garantiye alın sdcardı bir pc yada cihaza takarken mutlaka elektriksel bağlantısını kesin

İmageden  kastım sizin de belirttiğiniz  gibi norton ghost  tarzı  programlarla  komple  klonlanması idi.  O zaman hiç bir problem olacağını sanmıyorum.