Gönderen Konu: Uzun yolda gelen cinlama sesi.  (Okunma sayısı 1734 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Supra
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Uzun yolda gelen cinlama sesi.
« : Nisan 19, 2014, 11:56:49 »
Herkese iyi gunler. Yeni kasa corollam ile 2 ay once Izmirden Antalyaya gittim ve yaklasik 2 saatlik surusten sonra surucu tarafindan cinlama sesi gelmeye basladi ve firene hafifte olsa dokundugumda kesiliyor. Arac icindeki diger kisiler de bu sese sahit oldular. Gecenlarde de 2 saatlik yola gittim ve ayni sesi yapti. Hafif cinlama tarzi oldugu icin ses kaydi yapamadim ama surekli olan birsey de degil ve fren pedalina bastigimda kesiliyor sonra tekrar basliyor.
Ayni sorunu yasayan baska birileri var mi? Servise soyleyecem fakat surekli olmadigi icin ses kaydi istiyorlar oda nasil denk getirip cekecez bir garip tabi. Ne yapacam kararsiz kaldim :)))

Toyota Club Türkiye

Uzun yolda gelen cinlama sesi.
« : Nisan 19, 2014, 11:56:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: Uzun yolda gelen cinlama sesi.
« Yanıtla #1 : Nisan 19, 2014, 12:32:00 »
sert fren yaptığımda çıkan çok düşük desibelli tiz bir ikaz sesi gelir önden. Fren yapmadan geliyorsa ve frene basınca kesiliyorsa bir problem olduğu açık.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 19, 2014, 12:56:17 »
Herkese iyi gunler. Yeni kasa corollam ile 2 ay once Izmirden Antalyaya gittim ve yaklasik 2 saatlik surusten sonra surucu tarafindan cinlama sesi gelmeye basladi ve firene hafifte olsa dokundugumda kesiliyor. Arac icindeki diger kisiler de bu sese sahit oldular. Gecenlarde de 2 saatlik yola gittim ve ayni sesi yapti. Hafif cinlama tarzi oldugu icin ses kaydi yapamadim ama surekli olan birsey de degil ve fren pedalina bastigimda kesiliyor sonra tekrar basliyor.
Ayni sorunu yasayan baska birileri var mi? Servise soyleyecem fakat surekli olmadigi icin ses kaydi istiyorlar oda nasil denk getirip cekecez bir garip tabi. Ne yapacam kararsiz kaldim :)))
Meraklanmayın aynı problem bir cok auris ve corollada vardi ve cozuldu.Bizimkisi dahil.Fren balatalarında toz kanalı yok o yuzden.erviste balatalara toz kanalı acılmasıyla halloldu.
2013 auris akticeskypack ses problemi konu baslıklı konuyu bastan sona kadar okuyun.Orada videoda var ses kaydı.Servislerin cogunun sıkıntıdan haberi var.
saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 19, 2014, 18:20:59 »
Aynen kardesim seyir halindeyken bir tiz sesi geliyor ve frene bastigimda kesiliyor. Pedala hafifce dokundugumda da kesiliyor. Isin ilginc yani surekli yapmiyor iki defa uzun yola ciktim ikisinde yapti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 20, 2014, 00:05:48 »
Aynen kardesim seyir halindeyken bir tiz sesi geliyor ve frene bastigimda kesiliyor. Pedala hafifce dokundugumda da kesiliyor. Isin ilginc yani surekli yapmiyor iki defa uzun yola ciktim ikisinde yapti

Bu ses balatalar aşırı ısınınca yaptığından genelde uzun yolda geliyor. Tekin Bey'in dediği gibi balatalara hava kanalı açıldığında sorun gider.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 20, 2014, 01:31:41 »
Bilgiler icin cok tesekkurler. Konuyu bulup videoyu izleyim bakalim ayni ses mi. umarim ayni sorundur da hemen giderilir:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 20, 2014, 10:53:54 »
Ben farketmedim şimdiye kadar...
Genelde teyp açık olduğundan da duymuyor olabilirim...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...