0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İlk araç eski ilk cikan e12lerden stoplari eski Altaki arabayi demin gòrdüm ilanlara bakarken terra sd şu sd ne anlama geliyor bilen varmi benim araçtada ruhsatta sd yaziyor
sedan demek a/t ise otomatik demek. Bizim ruhsatta 2 side yazıyor
çok saçma ya sen model kismina corolla sd yaz gelip zaten arabanin sedan mi hb mi olup olmadigi yaziyor başka yerde bende kendimi avutuyodum sd demek bi dolusu falan gibisinden yalan olduk yani special mi ne öyle bisey var sahibindende o değil yani
Valla bizden önceki sahibi bana öyle demişti. İste bende meraktan sormustum bu sd ne diye
anladim teşekürler demin bi piyasaya baktimda internete 25 ten aşagi satan yok
Bu ara piyasa baya yuksek
bilmiyorum temiz bakılmış güzel kullanılmış az kusurlu ve uzun ömürlü motora sahip bir e12 için 25 çokmu?bence degil.lpg de yakıt cimrisi olan bir araba ayrıca..
25 az abi o tarifteki bir araç için 28 gözden cikarmalisin.Ya bu araç nasıl yakıt cimirisi yavvv LPG de 13 litre yakıyor şehir ici
şehiriçinden şehiriçine degişiyor ilke yaaa...benim şehir içi yolum rahat ben okadar yakmıyorum çokda sölemek istemiyorum olay oluyor bazen.insanları kandırıyor oluyor ama şehiriçi kavramına baglı işte..bilmiyorum ama sanki çok 13lt yaa...
Ben hb ini 11 ay kullandım, tüpe kesinlikle gerek olmadığını düşünüyorum. Tüp insan hayatında sadece 30bin tl altı araçları 2.elde başkasına satarken işe yarıyor, öbür türlü kar vs. edileceğine ben ütopik bakıyorum. ben corollayla 8-9bin km civarı yaptım, kullanım durumumuz aşağı yukarı seninle aynı. Basmadığın zaman 5.0-5.1lt lere kadar düşüyor yakıt değeri , şehir içinde de kendine hakim oldukça, 8-8.5lt leri geçmiyor değer, istanbul trafiği için konuşuyorum. Benzinli 1.6atmosferik bir araç için, bunun daha altını yakalamak zaten hayal ürünüdür bence. Arabanın kilometresinden çok nasıl kullanıldığı önemli, ciddi ekspertiz edildikten sonra alınır. 100bini çok geçmemiş araçlar.
yok tüp gerçekten ciddi şekilde ekonomi saglıyor araban temiz ise kullanımın güzel ise arabayı.herşey dedigin gibi kullanıma baglı.bide bulundugun ile göre degişiyor.diyorum ya şehiriçi kavramını tek bir kalıba oturtmak çok zor bence.kocelinde tüplü araç az mesala okadar yok..gerekte yok ve ekonomide saglıyamassın.umuttepe yokuşu ve tüp kavramı zaten zıt kavramlar...istanbulda desen nekadar tasarruf saglarsın birşey diyemem onada ama ankaradayım ben mesala 20krşu bile birtek kışın görüyorum arabada..kullanıma ve araç temizligine tüpün kalitesine işçiligine vs göre degişiyor işte.ama tüp birtek öle birşey degil yani
Az km yapanlar için gerçekten gerek yok çünkü kit parasını amorti etmesi lazım. Ankaralılar gaz konusunda şanslı bildiğim kadarıyla lpg buralara göre daha ucuz oluyor. Yollarda çok müsait. Bursanın trafiğide sırf yollardan kaynaklı o yüzden istanbuldan aşşağı kalır yanı yok belli saatler haricinde kitleniyor. Olmadık yerlerde mobese var birazda onlar aksatıyor işi
amortieder kendini yaa yani etmez diye bir durum yok.ama yol şartlarına ile göre degerlendirmek lazım tabi.şöle bir gerçek var benzinde 7,5lt yaparken lpg de okadar yapma ihtimal bile olamaz.buda başlı başına bir tasarruf örneği..bir depo benzinin belkide yarı fiyatına lpg doldurmakda diger bir tasarruf şekli.illaki amorti eder.ama tercih işi yol işi ilden ile göre koşullar degişir vs..onlara birşey diyemem..ama sadece satarken kullanılcak bir durum degil..her lpg li araba alınmaz zaten aslında lpg riskdir satışta birazda..
Her zaman etmiyor kardeşim, 2011 yılında benim bir arkadaşım hararet yaptırıp conta yaktırdı aracına, apache toplama şekliyle bile 1500liraya çözebildik aracı, hayatımda ilk ve son defa tüplü araç kullandım , onun aracını antalyadan izmite getirdim. Araç hararet yaptığında hararet göstergesi optimum düzeydeydi, üst kapağa yakın oluşan lpg sisteminin oluşturduğu harareti araba sensörleriyle tespit edemeyince, hararet yapmış durumda belli süre gidildi. Ve sonuç kaçınılmaz oldu. LPG ile yıllarca, 100binlerce kilometre kar edilebilir, ama motor kapağı bi kere açılır ise. Ve o araca binmeye devam etmek istiyorum , adam gibi toplansın der iseniz, gideriniz minimum 3 bin lira olacaktır. Kar bir anda kayboldu, ve en önemlisi, kapak açıldı, arabanın mahremiyeti bozuldu. Bundan sonra herşey olabilir.