Gönderen Konu: E12 Corolla Sedan 1.6 Sol almayı düşünüyorum fikir lazım  (Okunma sayısı 6134 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 Corolla Sedan 1.6 Sol almayı düşünüyorum fikir lazım
« Yanıtla #20 : Nisan 22, 2014, 20:11:27 »
İlk araç eski ilk cikan e12lerden stoplari eski Altaki arabayi demin gòrdüm ilanlara bakarken terra sd şu sd ne anlama geliyor bilen varmi benim araçtada ruhsatta sd yaziyor
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 22, 2014, 20:11:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 22, 2014, 20:38:55 »
İlk araç eski ilk cikan e12lerden stoplari eski Altaki arabayi demin gòrdüm ilanlara bakarken terra sd şu sd ne anlama geliyor bilen varmi benim araçtada ruhsatta sd yaziyor
sedan demek :) a/t ise otomatik demek. Bizim ruhsatta 2 side yazıyor :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Nisan 22, 2014, 20:48:24 »
sedan demek :) a/t ise otomatik demek. Bizim ruhsatta 2 side yazıyor :D
çok saçma ya sen model kismina corolla sd yaz gelip zaten arabanin sedan mi hb mi olup olmadigi yaziyor başka yerde bende kendimi avutuyodum sd demek bi dolusu falan gibisinden yalan olduk yani :D special mi ne öyle bisey var sahibindende o değil yani :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Nisan 22, 2014, 20:59:04 »
çok saçma ya sen model kismina corolla sd yaz gelip zaten arabanin sedan mi hb mi olup olmadigi yaziyor başka yerde bende kendimi avutuyodum sd demek bi dolusu falan gibisinden yalan olduk yani :D special mi ne öyle bisey var sahibindende o değil yani :D
Valla bizden önceki sahibi bana öyle demişti. İste bende meraktan sormustum bu sd ne diye :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Nisan 22, 2014, 21:00:54 »
Valla bizden önceki sahibi bana öyle demişti. İste bende meraktan sormustum bu sd ne diye :)
anladim teşekürler  demin bi piyasaya baktimda internete 25 ten aşagi satan yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Nisan 22, 2014, 21:01:38 »
anladim teşekürler  demin bi piyasaya baktimda internete 25 ten aşagi satan yok :)

Bu ara piyasa baya yuksek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 22, 2014, 21:44:47 »

Bu ara piyasa baya yuksek :)

bilmiyorum temiz bakılmış güzel kullanılmış az kusurlu ve uzun ömürlü motora sahip bir e12 için 25 çokmu?bence degil.lpg de yakıt cimrisi olan bir araba ayrıca..
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Nisan 22, 2014, 22:35:11 »
bilmiyorum temiz bakılmış güzel kullanılmış az kusurlu ve uzun ömürlü motora sahip bir e12 için 25 çokmu?bence degil.lpg de yakıt cimrisi olan bir araba ayrıca..
25 az abi o tarifteki bir araç için :) 28 gözden cikarmalisin.

Ya bu araç nasıl yakıt cimirisi yavvv LPG de 13 litre yakıyor şehir ici

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Nisan 22, 2014, 22:43:56 »
25 az abi o tarifteki bir araç için :) 28 gözden cikarmalisin.

Ya bu araç nasıl yakıt cimirisi yavvv LPG de 13 litre yakıyor şehir ici

şehiriçinden şehiriçine degişiyor ilke yaaa...benim şehir içi yolum rahat ben okadar yakmıyorum çokda sölemek istemiyorum olay oluyor bazen.insanları kandırıyor oluyor ama şehiriçi kavramına baglı işte..bilmiyorum ama sanki çok 13lt yaa...
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 22, 2014, 22:50:01 »
şehir içi demek sabah buz gibi havada arabayı çalıştırmak ve daha ısınmadan gideceğiniz yere varmak demek.
akşam yine bir markete uğrayıp eve dönmek demek. ve yine arabanın ısınmaması demek.

yoksa ben karbüratörlü araç ile 10 litre gaz yakıyorum ş. içinde . ama benim şehrim zaten 5 dk da baştan başa bitiyor. epi topu bukadar :)

istenilen araba için 25 lira hiç fazla değil. toyotanın en yalıtımlı aracı olduğunu unutmayalım :) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 22, 2014, 23:43:04 »
şehiriçinden şehiriçine degişiyor ilke yaaa...benim şehir içi yolum rahat ben okadar yakmıyorum çokda sölemek istemiyorum olay oluyor bazen.insanları kandırıyor oluyor ama şehiriçi kavramına baglı işte..bilmiyorum ama sanki çok 13lt yaa...

İlkenin araç otomatik fazla yakması normal yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Nisan 22, 2014, 23:49:17 »
13lt iyiymiş yaa otomatik oldugunu bilmiyordum.sürüşten sürüşe şehiriçinden şehiriçine degişir genede az yada çok
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Nisan 22, 2014, 23:51:28 »
Benim araç benzinli babam kulanirken 8.5 ben kullanirken 12 bile gördüğüm oluyor  gaza basinca çok basmayinca az yakiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 23, 2014, 00:08:53 »
Ben hb ini 11 ay kullandım, tüpe kesinlikle gerek olmadığını düşünüyorum. Tüp insan hayatında sadece 30bin tl altı araçları 2.elde başkasına satarken işe yarıyor, öbür türlü kar vs. edileceğine ben ütopik bakıyorum. ben corollayla 8-9bin km civarı yaptım, kullanım durumumuz aşağı yukarı seninle aynı. Basmadığın zaman 5.0-5.1lt lere kadar düşüyor yakıt değeri , şehir içinde de kendine hakim oldukça, 8-8.5lt leri geçmiyor değer, istanbul trafiği için konuşuyorum. Benzinli 1.6atmosferik bir araç için, bunun daha altını yakalamak zaten hayal ürünüdür bence. Arabanın kilometresinden çok nasıl kullanıldığı önemli, ciddi ekspertiz edildikten sonra alınır. 100bini çok geçmemiş araçlar.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Nisan 23, 2014, 00:22:30 »
Şehir dışı 5.2 nin altına bende düşüremedim fakat Depo fulleyerek denedim Aynı istasyon aynı pompa 100km / 7.5 lt alıyor. pompa atınca bırakıyorum üstüne koydurmuyorum. 2. denememde yine aynı aldı. şehir içi kısa mesafe ve yoğun trafik değerleri bunlar. 70 i geçmiyorum desem yeridir. Arada bir 80 olabilir bazı yerlerde sollarken vs.

Benim jant lastik ebatı orjinalden biraz daha küçük kalıyor bunun az yakmamda etkisi olabilir. 205 50 16 (petlas pt741) kullanıyorum.

Alper beye katılıyorum aşırı bir km yapılmıyorsa bu araçlarda lpg ye gerek yok. Güncel yakıt değerleriyle benzinde km başına 35 38 kr arası yakıyor. Lpg fiyatı bu kadar artmasaydı bende taktırırdım çünkü kar artacaktı. Kendi açımdan söylüyorum Şuan lpg taktırmanın bence mantığı yok benzinle aralarında çok fark etmeyecek çünkü. 
Fakat senede 30.000 20.000 yapıcam diyorsanız lpg şart.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Nisan 23, 2014, 00:24:02 »
Ben hb ini 11 ay kullandım, tüpe kesinlikle gerek olmadığını düşünüyorum. Tüp insan hayatında sadece 30bin tl altı araçları 2.elde başkasına satarken işe yarıyor, öbür türlü kar vs. edileceğine ben ütopik bakıyorum. ben corollayla 8-9bin km civarı yaptım, kullanım durumumuz aşağı yukarı seninle aynı. Basmadığın zaman 5.0-5.1lt lere kadar düşüyor yakıt değeri , şehir içinde de kendine hakim oldukça, 8-8.5lt leri geçmiyor değer, istanbul trafiği için konuşuyorum. Benzinli 1.6atmosferik bir araç için, bunun daha altını yakalamak zaten hayal ürünüdür bence. Arabanın kilometresinden çok nasıl kullanıldığı önemli, ciddi ekspertiz edildikten sonra alınır. 100bini çok geçmemiş araçlar.

yok tüp gerçekten ciddi şekilde ekonomi saglıyor araban temiz ise kullanımın güzel ise arabayı.herşey dedigin gibi kullanıma baglı.bide bulundugun ile göre degişiyor.diyorum ya şehiriçi kavramını tek bir kalıba oturtmak çok zor bence.kocelinde tüplü araç az mesala okadar yok..gerekte yok ve ekonomide saglıyamassın.umuttepe yokuşu ve tüp kavramı zaten zıt kavramlar...istanbulda desen nekadar tasarruf saglarsın birşey diyemem onada ama ankaradayım ben mesala 20krşu bile birtek kışın görüyorum arabada..kullanıma ve araç temizligine tüpün kalitesine işçiligine vs göre degişiyor işte.ama tüp birtek öle birşey degil yani
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Nisan 23, 2014, 00:30:21 »
yok tüp gerçekten ciddi şekilde ekonomi saglıyor araban temiz ise kullanımın güzel ise arabayı.herşey dedigin gibi kullanıma baglı.bide bulundugun ile göre degişiyor.diyorum ya şehiriçi kavramını tek bir kalıba oturtmak çok zor bence.kocelinde tüplü araç az mesala okadar yok..gerekte yok ve ekonomide saglıyamassın.umuttepe yokuşu ve tüp kavramı zaten zıt kavramlar...istanbulda desen nekadar tasarruf saglarsın birşey diyemem onada ama ankaradayım ben mesala 20krşu bile birtek kışın görüyorum arabada..kullanıma ve araç temizligine tüpün kalitesine işçiligine vs göre degişiyor işte.ama tüp birtek öle birşey degil yani

Az km yapanlar için gerçekten gerek yok çünkü kit parasını amorti etmesi lazım. Ankaralılar gaz konusunda şanslı bildiğim kadarıyla lpg buralara göre daha ucuz oluyor.  Yollarda çok müsait. Bursanın trafiğide sırf yollardan kaynaklı o yüzden istanbuldan aşşağı kalır yanı yok belli saatler haricinde kitleniyor. Olmadık yerlerde mobese var birazda onlar aksatıyor işi  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Nisan 23, 2014, 00:40:48 »
Az km yapanlar için gerçekten gerek yok çünkü kit parasını amorti etmesi lazım. Ankaralılar gaz konusunda şanslı bildiğim kadarıyla lpg buralara göre daha ucuz oluyor.  Yollarda çok müsait. Bursanın trafiğide sırf yollardan kaynaklı o yüzden istanbuldan aşşağı kalır yanı yok belli saatler haricinde kitleniyor. Olmadık yerlerde mobese var birazda onlar aksatıyor işi  :rofl:

amortieder kendini yaa yani etmez diye bir durum yok.ama yol şartlarına ile göre degerlendirmek lazım tabi.şöle bir gerçek var benzinde 7,5lt yaparken lpg de okadar yapma ihtimal bile olamaz.buda başlı başına bir tasarruf örneği..bir depo benzinin belkide yarı fiyatına lpg doldurmakda diger bir tasarruf şekli.illaki amorti eder.ama tercih işi yol işi ilden ile göre koşullar degişir vs..onlara birşey diyemem..ama sadece satarken kullanılcak bir durum degil..her lpg li araba alınmaz zaten aslında lpg riskdir satışta birazda..
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 23, 2014, 00:46:58 »
amortieder kendini yaa yani etmez diye bir durum yok.ama yol şartlarına ile göre degerlendirmek lazım tabi.şöle bir gerçek var benzinde 7,5lt yaparken lpg de okadar yapma ihtimal bile olamaz.buda başlı başına bir tasarruf örneği..bir depo benzinin belkide yarı fiyatına lpg doldurmakda diger bir tasarruf şekli.illaki amorti eder.ama tercih işi yol işi ilden ile göre koşullar degişir vs..onlara birşey diyemem..ama sadece satarken kullanılcak bir durum degil..her lpg li araba alınmaz zaten aslında lpg riskdir satışta birazda..
Her zaman etmiyor kardeşim, 2011 yılında benim bir arkadaşım hararet yaptırıp conta yaktırdı aracına, apache toplama şekliyle bile 1500liraya çözebildik aracı, hayatımda ilk ve son defa tüplü araç kullandım , onun aracını antalyadan izmite getirdim. Araç hararet yaptığında hararet göstergesi optimum düzeydeydi, üst kapağa yakın oluşan lpg sisteminin oluşturduğu harareti araba sensörleriyle tespit edemeyince, hararet yapmış durumda belli süre gidildi. Ve sonuç kaçınılmaz oldu. LPG ile yıllarca, 100binlerce kilometre kar edilebilir, ama motor kapağı bi kere açılır ise. Ve o araca binmeye devam etmek istiyorum , adam gibi toplansın der iseniz, gideriniz minimum 3 bin lira olacaktır. Kar bir anda kayboldu, ve en önemlisi, kapak açıldı, arabanın mahremiyeti bozuldu. Bundan sonra herşey olabilir.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Nisan 23, 2014, 00:49:34 »

7.5 lt desek gazla en fazla 9.5 lt yakar. Yaklaşık 17 20 25 kuruş falan oynar tahminimce.  Dediğim şu araca uzun yıllar bineceksen mesela 4 5 sene gibi. o zaman evet az km yapsanda tasarruf sağlar. Ama 1 2 yıl binip satarsan ve az km yapıyorsan Kit parasını çıkartamadan satmış olursun.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 23, 2014, 00:57:35
Her zaman etmiyor kardeşim, 2011 yılında benim bir arkadaşım hararet yaptırıp conta yaktırdı aracına, apache toplama şekliyle bile 1500liraya çözebildik aracı, hayatımda ilk ve son defa tüplü araç kullandım , onun aracını antalyadan izmite getirdim. Araç hararet yaptığında hararet göstergesi optimum düzeydeydi, üst kapağa yakın oluşan lpg sisteminin oluşturduğu harareti araba sensörleriyle tespit edemeyince, hararet yapmış durumda belli süre gidildi. Ve sonuç kaçınılmaz oldu. LPG ile yıllarca, 100binlerce kilometre kar edilebilir, ama motor kapağı bi kere açılır ise. Ve o araca binmeye devam etmek istiyorum , adam gibi toplansın der iseniz, gideriniz minimum 3 bin lira olacaktır. Kar bir anda kayboldu, ve en önemlisi, kapak açıldı, arabanın mahremiyeti bozuldu. Bundan sonra herşey olabilir.

Aynen lpg işi kumar.  Fakat işçilik iyi ise aslında sıkıntı çıkartmıyor.  En garanti yol 2. el araç alırken kit takılmamış araç alıp kendiniz bildiğiniz biryere taktırmanız. Aracı aldığınız kişi al satcı ise. Gider ölü fiyata biryerde taktırır aldıktan sonra başınız ağrır...