Gönderen Konu: E12 Corolla Sedan 1.6 Sol almayı düşünüyorum fikir lazım  (Okunma sayısı 6135 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Yaptığım hesaplara göre yılda maksimum 8 bin km yaparım.Bu yüzden dizel düşünmüyorum.
Sizce 2.el benzinli araç alırken nelere dikkat edilmelidir 100 bin km'yi geçen alınır mı?
Lpg taktırmayı düşünmüyorum.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 Corolla Sedan 1.6 Sol almayı düşünüyorum fikir lazım
« Yanıtla #1 : Nisan 19, 2014, 12:07:07 »
e12'de dikkat etmeniz gereken hususların başında direksiyon kutusundan gelebilecek ses gelir. onun dışında klima yönetim düğmelerinin altındaki kapak düzgün açılıp açılmıyor mu diye deneyin. ön emniyet kemeri tokalarından ya da iç dikiz aynasının arkasında kalan plastikten ses yapabilir. sürücü koltuğunun kapıya bakan yan kısmındaki kumaş zamanla kırışıp buruşabiliyor. aynı durum yan havayastığı için bir tehdit unsuru oluştuğu zaman da gözlemlenebiliyor.

lpg taktırmayacak olmanız güzel. zaten az km yaptığınızı belirtmişsiniz. araçta triger zinciri bulunduğundan bazen v kayışını değiştirmeyi unutuyorlar. bu yüzden durumunu gözden geçirmekte fayda var. bakımları düzgün yapılmış bir e12 için kat etmiş olduğu mesafe çok sorun değil ama bulabilirseniz 110-120 bini devirmemiş bir araç satın alın. uzun yıllar sorunsuz binersiniz.

piyasası da donanıma ve temizliğine göre değişir fakat ikinci el fiyatları pek de ucuz değil. temiz bir sol donanımlı e12'ye 28-30 bin tl istiyorlar.

şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 19, 2014, 12:10:18 »
100 bini geçmemiş e12 için dolulugu önemli degil 25 den yukari fiyat isterler
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 19, 2014, 12:39:28 »
Geçen yıl 11 ayda 2005 sol hb granit gri aracımı 27,750 sattım 2 parça boya haricinde  hiçbir şey yoktu . 128 bindeydi gerçek km remi bilmiyorum .Ağır bakımları geldiği için ve de 2 nci çocuktan sonra bagaj sorun olmaya başlamıştı .1 ay sonra 2006 model 83 binde gümüş giri kaza boya değişeni olmayan sedan terra aldım 29 bine .Normalde aracın hakkı 27,500- 28 bin ama hem araç full toyan bakımlıydı hem  ilk sahibinden hem de hiç kaza belası yoktu. Çok araca baktım fakat birçoğunu km si bence oynanmıştı ve de orijinal Ankara arabası bulmak gerçekten zor denk gelince de doktor beyin arabasını kaçırmayım dedim ama şunu deyim Allah razı olsun 6 aydır biniyorum yakıt koymaktan başka bir kuruş masraf etmedim araç ben almadan 1 ay önce servisten çıkmış ve 80 bin ağır bakımları yapılmıştı servis faturası 800 tl idi .Araç alırken bunlar göz önünde bulundurmak lazım niye derseniz aracı belki 500 tl ucuz alırsınız belki ama bu paralar cebinizden çıkınca birde vaktiniz gidince ucuz almamış tam tersi pahalı almış oluyorsunuz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 19, 2014, 13:04:08 »
Cevaplarınız için teşekkür ederim bunları göz önünde bulunduracağım.
Peki E12 corollaların otomatik viteslileri nasıldır vites geçişlerinde hissedilir sarsıntı oluyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 19, 2014, 14:02:29 »
Cevaplarınız için teşekkür ederim bunları göz önünde bulunduracağım.
Peki E12 corollaların otomatik viteslileri nasıldır vites geçişlerinde hissedilir sarsıntı oluyor mu?
otomatik sürmedim ama mauel çok seri kalkiş çok iyi ve 2.vites çok uzun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 78000
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 19, 2014, 19:19:44 »
bende otomatik var. 2004 sol hb. ön konsoldan çok tıkırtılı yola girince ses geliyor hepsi bu. bir de kapı yanları kumaşında hafif buruşma var. çok da önemli olduğunu düşünmüyorum. aracım temiz 60 binde. geçende piyasayı görme açısından sahibinden e koydum 30000 yazdım. en son 56 kişi favorilere ekledi ve 3 kişi görmeye gelmek için aradı. daha sonra düşündüm yaza girerken araç satarsam tekrar aynı özellikte bulamam diye. bu nedenle ilanı kaldırdım. hatta iş yerimi arayıp soranlar bile olmuş daha sonra arkadaşlar söyledi. bu nedenle az kmde olup temiz bulursanız tavsiye ederim. ama 28 altına dediğim gibi zor bulursunuz bu vakitte.
Corola HB SOL 2004

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 20, 2014, 00:21:37 »
2002 corolla sedan sol var bende.85000kmdedir bende şuan 165000km de..bakım dışında beni sanayiye sokmadı bunu söliyebilirim.gene 85000km dedir bir fiil lovato tüp kullanıyorum filtre degişimi ve ayar yaptırma dışında gene beni hiç sanayiye sokmadı.aracım manuel.çokda keyif alıyorum manuel halinden.oldukça seri bir.vvti motorun önemi tasarruf ve uzun ömür uzun km olmasıdır.kendi model corollam için sölüyorum kasası düzgün olsun vurugu kırıgı olmasın iyi bakılmış özenle sürülmüş motoru iyi durumda olsun en önemliside bakımlarını orjinal parçalar ile yapılsın yagı neyse o konulsun ve filtresi orjinal olsun yeter diye düşünüyorum.aracın içinden gelen seslere şahsi görüşüm olarak çok takılmayın corollanın en farklı gögüs ve iç malzemesine sahip bir araç..çatlama yapmaz ama esner esnedikçede belli bir noktaya kadar ses yapar.ama  belli bir noktaya kadar.zaten sonra hiç duymuyorsunuz keyfine varınca.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 20, 2014, 00:21:57
ben otomatigini tercih etmem ama bu aracın.ne hb de ne sedanda
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 20, 2014, 00:48:34 »
 Daha once soylemeyi unutmusum 2005 corolla var terra  84 binde 100km 8.7 yakiyor istanbulda oturuyorum fazla kullanilmiyor km dusuk oyuzden sanayiye hic girmem silecegi bile servisten aliyorum 10bin km de bir servise girer yolda daha kalmadim bir kere bile

Mesaj Birleştirildi: Nisan 20, 2014, 00:49:33
Daha once soylemeyi unutmusum 2005 corolla var terra benizinli tup yok   84 binde 100km 8.7 yakiyor istanbulda oturuyorum fazla kullanilmiyor km dusuk oyuzden sanayiye hic girmem silecegi bile servisten aliyorum 10bin km de bir servise girer yolda daha kalmadim bir kere bile

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 21, 2014, 19:52:43 »
otomatik sürmedim ama mauel çok seri kalkiş çok iyi ve 2.vites çok uzun

sahidende öyleymiş şu video çok hoşuma gitti.

Toyota corolla e12 acceleration 0-100

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 21, 2014, 20:06:15 »

Bu şekilde kız gibi vites atarak 4bin devirde arabayı kaldırarak , bu süreye çok iyi ulaşmış ama hızlanma gerçekçi durmuyor, 1.viteste öyle bir tutunma, slick lastikle anca yakalanır heralde corollada, benim bir tane videom varda, şimdi paylaşmayım :D
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 22, 2014, 14:24:51 »
2 ay önce sattık aynı aracı 2005 1,6 sol

bizdeki BRC marka LPGliydi güzeldi ama taktir sizin bence de çok kullanmıyorsanız taktırmamak en isabetli karar

özelliklerini biliyorsunuzdur yazmim

dikkat etmenizi önerdiğim hususlar

öncelikle Tramer sorgusu , varsa sigortacı tanıdığınız ondan sorgu bide varsa yetkili servislerde tanıdığınız şase numarası ile sorgu bu evrelerden çıkan sonuçlar içinizi rahatlatıyorsa alın derim tabi compiteste de sokun ama ben onlara çok güvenmiyorum sadece boya konusunda güveniyorum

her marka araçta çıkabileceği gibi bu araçta da önünze pert kayıtlı araa gelme ihtimali var ince eleyip sık dokuyun ..

KM konusunda diğer yorumlara katılıyorum uzun ömürlü araçlar ama kullanıma bağlı bence de maksimum 120 bin olsun (km si geri çekilmiş araçlara dikkat edelim )

saygılar...

2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 22, 2014, 16:30:23 »

bahsettiginiz araba e 12 videoda ciddiyeten uzak 2005 model bir arabada 10 saniyenin altinda 0-100bekliyorsaniz zaten e12 almayin bende e12 var çokta memnunum oturdugum semte sürerken 2.viteste otomatik gibi sürüyorum ben bunlari demek istemiştim ,videoda 4bin devirde kalkiş yapiyor bazi yerde vites atarken devir redline giriyor pilotaj hatasida var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 83000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 22, 2014, 17:05:20 »
Şubat Ayında
2006 Model 77.000 KM' de,  LPG Takılmamış, Sadece Arka Sol Çamurluğunda Dururken Çarpma 2 adet aynı yerden 500 TL + 500 TL Tramer Sorgusu Var, Siyah, Gedizlerde Bir Tanıdığından Aracı Sorgulattırdım Bakımlarıda Servis Bakımlı İdi.
26.500 TL' ye Satın Aldım. Satıcının İlanı Siteye Koyduğu Günden 1 Gün sonra Aracı Satın Aldım. Aynı Semtte oluşumuzdan Satış Kolay Oldu.
Dikkat Ettiğiniz Şeyler Varmıydı Diye Sorsanız, BOSCH Oto Servisinde Ekspertiz Yaptırdım, Eksper Raporuda Temiz Çıktı. Bir Şeyini İncelemeden Aldım Açıkcası,Nacizane Görüşüm Ekspertizi Yaptırırsanız En Azından İçinizde Süphe Kalmadan Gönül Rahatlığı İle Satın Alabilirsiniz..
Saygılar..
Ya Kalitesizsiniz..! Ya da Kalite Sizsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 22, 2014, 17:13:42 »
Şubat Ayında
2006 Model 77.000 KM' de,  LPG Takılmamış, Sadece Arka Sol Çamurluğunda Dururken Çarpma 2 adet aynı yerden 500 TL + 500 TL Tramer Sorgusu Var, Siyah, Gedizlerde Bir Tanıdığından Aracı Sorgulattırdım Bakımlarıda Servis Bakımlı İdi.
26.500 TL' ye Satın Aldım. Satıcının İlanı Siteye Koyduğu Günden 1 Gün sonra Aracı Satın Aldım. Aynı Semtte oluşumuzdan Satış Kolay Oldu.
Dikkat Ettiğiniz Şeyler Varmıydı Diye Sorsanız, BOSCH Oto Servisinde Ekspertiz Yaptırdım, Eksper Raporuda Temiz Çıktı. Bir Şeyini İncelemeden Aldım Açıkcası,Nacizane Görüşüm Ekspertizi Yaptırırsanız En Azından İçinizde Süphe Kalmadan Gönül Rahatlığı İle Satın Alabilirsiniz..
Saygılar..

Güle güle kullanın. Ne kadar ekspertiz yaptırsanız da bir şey varsa sonradan çıkar, ama kontrol ettirmekle riskleri minimize edersiniz. Araba işi bazende şans işidir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 83000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 22, 2014, 17:17:47 »
Teşekkür Ederim,
Evet Haklısınız Şans İşi, Bilirim ki 0 Km Alıpda 200 KM' de kaza Yapan Arkadaşım var, Olacak Varsa Oluyor Muhakkak.
100k KM Altında Arıyordum Bende, Ama İnanın Zor Buldum, Olan Var Ama Çok Tutar İstemekteler.
Şansınızın Yağver Gitmesi Ümidiyle
Saygılarımla
Ya Kalitesizsiniz..! Ya da Kalite Sizsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 22, 2014, 18:58:20 »
Terra mi aldiginiz araç sol mu  kendi aracimin degerini tahmin etmek icin soruyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 22, 2014, 19:20:46 »
Arkadaşlar bir sorum daha olacak, aracın terra mı sol mu olduğunu neresinden anlıyoruz?
Stoplardan mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 22, 2014, 19:26:47 »
Dışından sadece alüminyum jant varmı yokmu şeklinde anlaşılır.
İçindende dijital klima varmı yokmu bakılarak anlaşılır.

Dijital kllima + alüminyum jant = SOL
Manuel klima + demir jant (kapak) = TERRA
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 22, 2014, 19:28:20 »
Arkadaşlar bir sorum daha olacak, aracın terra mı sol mu olduğunu neresinden anlıyoruz?
Stoplardan mı?

bu iki resim arasında model farkı var..üstteki 2002 model corolla ilk e12lerden onun altındakide makyajlı kasa olarak geçiyor 2004-2005 olabilir yada 2007 ye kadar işte
2002 corolla sol vvt-i