Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Ağustos 18, 2025, 06:37:00
↓
Buradan sitemiz içinde arama yapabilirsiniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Avensis
»
Konu:
Avensis hakkında Bilgi istiyorum
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Avensis hakkında Bilgi istiyorum (Okunma sayısı 5949 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: A+
Kilometre: 190000
Model Yılı: '04
«
:
Nisan 18, 2014, 23:29:53 »
Merhaba arkadaşlar t25 kasa bir avensis almak istiyorum .Bir kaç aklıma takılan soru var motor konusu birincisi 100-150 bin arasında çoğu ikinci el gözüme çarpan araçlar bu araçların motorunun ömrü nedir (toyotanın çok uzun ömürlü olduğunu duydum) bu kilometrelerde alacağım temiz bir ikinci el ne kadar sağlıklı olur? ikincisi 2.0 benzinli mi dizel mi konusu kafamı karıştırdı alçak devirlerde hantal kalıyor demiş Kerem bey böyle olunca sürekli yüksek devirlerde kullanmak gerek aracı bu da haliyle fazla yakıt tüketimi demek. Benzinli motorun beygiri daha yüksek ama bunlarda yüksek devirlerde elde edilen güçler ama dizel motor alçak devirlerde dahi yüksek tork veriyor bu na göre torku yüksek dizel mi yoksa beygiri yüksek benzinli mi tercih edilmeli ? Birde kullanan arkadaşlardan ricam kendi ölçüm değerlerini yazarlarsa yakıt tüketimi konusunda bana çok yardımı dokunacak benzinli ve dizel iki motor içinde. Teşekkür ederim.
Kusura bakmayın çok soru soruyorum ama birde servis ve yedek parça konusu var ben aracımla servise gittiğimde (ford servisine) 2000 tlden aşağı çıktığımı hatırlamıyorum her bakımda şu da değişsin bu parça hayati diye bir sürü masraf çıkıyor 2004 model bir connecte 4 yılda neredeyse 0 connect parası harcadım bu yüzden servistende muzdaribim toyotanın servisi ve yedek parçası konusunda da beni aydınlatırsanız çok sevinirim
Toyota Club Türkiye
«
:
Nisan 18, 2014, 23:29:53 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Avensis
Kilometre: 99000
Model Yılı: '13
1398 kere teşekkür etti
895 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis hakkında Bilgi istiyorum
«
Yanıtla #1 :
Nisan 19, 2014, 07:51:45 »
Merhabalar
T25 kasayı 5 sene kadar kulandım 200.000 de sattım motorla ilgili herhangi bir sıkıntı değil hiç sıkıntı yaşamadım.Araç 1,6 comfort 2005 modeldi.Sürekli benzinde kullandım LPG takmadım.Toyotada LPG li araçlarda bazı sıkıntılar yaşandığını arkadaşlar zaman zaman dile getiriyorlar.
1,6 araç full dolu olduğunda rampada sıkıntı yaratıyor.1-2 kişi ile sıkıntı olmaz.İdeali 1,8 yada 2,0 motorlar bu kasa için.Motor uzun ömürlü ben ustama sormuştum kaç km gider diye oda bilmiyor çünkü hiç toyota motoru açmamışlar :)Bir yerde okuduğum 1,000,000 km ve üstü gittiği idi çok net bilgim yok bu konuda.
t25 kasa güzeldir konforlu geniş memnun kalacağınız bir araçtır.Bence T27 den daha iyi tabii şahsi görüşüm.
Dizel içinde arkadaşlar yazacaktır hiç dizel aracım olmadı bu güne kadar ama sanırım ondada pek sıkıntı olmaz.
Kronik arıza olarakta herhangi bir şey yaşamadım avensisde.
Sonuç olarak 150.000 km vs çok takılmayın ancak aracı almaya karar verdiğinizde iyice araştırın piyasada türlü cambazlar var maalesef.
Forum sayfalarında okursanız detaylı bilgilerde mevcut ayrıca ben ve arkadaşlarımda size yarımcı oluruz herhangi bir sorunuz olursa.
Aracınız şimdiden hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanızı dilerim
Selamlar.
Sadece V-POWER - Anti LPG
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #2 :
Nisan 19, 2014, 17:49:55 »
Ümit bey cevabınız için çok teşekkür ederim toyota ya olan güvenimi arttırdınız
. Ayrıca bende sizin gibi düşünüyorum görsellik olarak en iyi kasa t25 avensislerde. .bende bugüne kadar hiç benzinli araç kullanmadım o yüzden benzinli araçlara karşı bir ön yargım var çekişleri güçlü olmaz çok yakar lpg ise tam sıkıntı diye . Bir sorum daha olacak size sizin 1,6 motor avensisle kendi ölçümleriniz nelerdir yakıt konusunda. şehir içi şehir dışı ne kadar yakar ? birde sanırım dizelleri az olan bir araç bu dizel şıkkını eleyip 2,0 benzinli alsak nasıl nasıl olur ? benim için aracın çekişi önemli şimdiki aracımda 220 n/m tork var ve çok memnunum çekişinden düşük devirlerde bile ve yüklüyken dahi. Benzinliye binince bu tork düşecek 2,0 bir avensis tatmin edici olur mu acaba ? Forum üyelerinin görüşleri benim için çok önemli. Şimdiden teşekkür ederim.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 118000
Model Yılı: '09
6 kere teşekkür etti
77 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Nisan 19, 2014, 18:08:45 »
T25 Avensis alırsanız yapacağınız masraflar periyodik bakımları ve keyfekeder yapacağınız masraflardan ibarettir. Size kolay kolay sürpriz masraf çıkarmaz. çıkarsa da emin olun 2000 tl'yi bulmaz.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kilometre: 99000
Model Yılı: '13
1398 kere teşekkür etti
895 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Nisan 19, 2014, 21:08:55 »
selamlar benim kendi değerlerim 7-7.5 lt/100 km 1.6 motorda.T25 kasada 6.5 -7.5 arası gidip geliyordu.
2.0 sizi performans olarak üzmez düz olursa daha makul değerlerde yakar.Otomatik biraz daha fazla yakar diye biliyorum.
LPG kullanan arkadaşlar varsa onlarda yazar mutlaka daha uygun yakıyordur pek performans düşüklüğü olmadığı söyleniyor ayrıca.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #5 :
Nisan 21, 2014, 01:58:06 »
Teşekkür ederim ümit bey. Evet arkadaşlar hiç t25 dizel avensisi olan beni aydınlatacak arkadaş yok mu ?
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Corolla
Kilometre: 257500
Model Yılı: '01
395 kere teşekkür etti
376 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Nisan 21, 2014, 10:08:33 »
1.6 vvti 150 nm torka sahip dizele gore sizi tatmin etmez dusuk devirlerde. 2000-3000 sizin araciniz kadar tatli olmaz. Ama devir 3500-4000 bandini astigi anda hicbir sikinti olmaz. 2.0 alirsaniz keyfini baya alirsiniz. Yakit konusunda bilemem ama 2.0 motor 1.6ya gore cok fazla yakmaz uzun yolda cunku kasayi kaldirip surukleyip gidiyor. Ama sehiricine deli gini yakar 2.0
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp
BENZİNLİYDİ
Artık Prins Technomaxlı
Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kilometre: 76000
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Nisan 21, 2014, 10:50:46 »
2.0 otomatik kullanıcısıyım. uzun yol 110-130 arası 6.5 lt yakıyo. şehiriçi akıcı yollarda 9-10 lt. sıkışık trafik 12lt, kışın çok kısa mesafelerde 14 lt yi buluyor. 100.000 de bujiler, 60.000 de bir şanzıman yağı değişiyor. Servis tek rakamlarda 10000-30000-50000 km gibi 250 lirayı geçmiyor. balatalar felan ucuz zaten. dış parça pahalı oda kasko ile çözülüyor.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #8 :
Nisan 21, 2014, 23:28:39 »
Buğra bey teşekkür ederim değerler için çok faydalı oldu bana. Ancak 2 litrelik motor şehir içinde gerçekten çok yakıyormuş hele ki ben biraz agresif kullanırım aracı 12 litrenin altına hiç düşmeyecek sanırım o
peki manueli ile arasında çok fark var mıdır yakıt konusunda ?
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kilometre: 76000
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Nisan 22, 2014, 09:27:13 »
birincisi şehirden şehire fark var o yüzden benim verdiğim değerler çok sıkışık dur kalklı kısa mesafeler. ikincisi 12 litre fazla gibi duruyor ama honda civic otomatik, 1.6 seat leon (hitler motoru) da burada 12-13 litre, citroen c5 1.6 hdi şehiriçi 9 yakıyor o yüzden 1.5 tona yakın 2.0 otomatik araba için bence normal. 1.6 ile arasında çok fark olacağınıda zannetmiyorum.2.0 de manuel yok diye biliyorum.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Corolla
Kilometre: 257500
Model Yılı: '01
395 kere teşekkür etti
376 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Nisan 22, 2014, 13:35:20 »
Buğra abi eskişehir gibi saçma bir trafikte 12 litre 2.0 otomatik araç için gayet güzel bir değer. Bende kışın motor ısınmadan biraz sert kullanarak trafiğe takılırsam 9 litreyi buluyor eğer sakin kullanırsam 7.5-8 litre yazın 6.5-7 sürekli gazlayarak. 1.6 vvt-i corolla
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp
BENZİNLİYDİ
Artık Prins Technomaxlı
Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
Kan Grubu: B+
Model Yılı: '95
167 kere teşekkür etti
290 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :