Gönderen Konu: yaris geç çalışma--lütfen yardım VİDEO YÜKLEDİM  (Okunma sayısı 7377 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
Ynt: yaris geç çalışma--lütfen yardım VİDEO YÜKLEDİM
« Yanıtla #20 : Nisan 21, 2014, 10:20:37 »
aytaç abi teşekkürler.
linkteki ürünün altınki açıklamada diyor ki;
yılda en az 2 kere kullanın , 2 kullanımdan sonra yakıt filtresini değiştirmeniz tavsiye edilir.
yakıt filtresini değiştirmek zorunlu olur mu abi ?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 21, 2014, 10:20:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 21, 2014, 10:29:17 »
aytaç abi teşekkürler.
linkteki ürünün altınki açıklamada diyor ki;
yılda en az 2 kere kullanın , 2 kullanımdan sonra yakıt filtresini değiştirmeniz tavsiye edilir.
yakıt filtresini değiştirmek zorunlu olur mu abi ?

Öyle dediğine bakma yakıt filtresi zamanı geldiğinde değişir. Bu arada yetkili servislerde artık her 10 bin bakımda galiba koyuyor, onu teyit et servis koyuyorsa kullanmana gerek kalmaz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 159000
  • Model Yılı: '00
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Nisan 21, 2014, 22:38:19 »
Bu geç çalışma sadece motor soğuk iken mi yoksa motoru stop ettiğinizde de yani sıcakken de devam ediyor mu ? sorunun cevabı bunlara göre değişiyor
motor soğukken yapıyor örneğin sabahları zor çalışıyor ama şöyle 3-4 saat çalışmasın zor çalışıyor hele 6-7 saat çalışmayınca daha zor oluyor

Mesaj Birleştirildi: Nisan 21, 2014, 22:45:15
normalde çalıştırırken gaza basmazsın, araba zaten kendi gazını verir. hatta önce 2000lere kadar devir çevirir sonra sıcaklığa göre düşer.

senin arabada bu sistemde arıza var. otomatik jikle yapmıyo.

hava filtresine giden boruda maf sensörü vardır. onu kontak spreyi ile temizle. vakum kaçağı olmadığını kontrol ettir. arıza ışığı varsa baktır. arıza ışığı hiç yanmıyosada baktır. arabanın beynini sıfırlamak için akünün eksisini çıkart 1 dk sonra tekrar tak. ama şifreli teyp falan varsa bunu yapma..
ateşlemede sorun yoktur diye umuyorum. ateşleme sistemi sadece bujiden oluşmuyor. buji tırnak aralığı hatta buji kablosu çok önemli şeyler. son olarak enjektör temizliği öneririm..  hepsini yaptıktan sonra geçmiyosa otomatik jiklede sorun olabilir.. kolay gelsin.
teşekkürler anıl bey yarın bir sanayiye gideceğim ustaya göstereceğim yazdıklarınızı ustayada söyleyeceğim inşallah çözülür

Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2014, 09:15:23
Net bilgiler paylaşmamışsınız ancak sorun daha çok soguk motorda oluyor ve sıcak iken olmuyor ise sorun %99,9 LPG'den

Konu ile alakalı bu linkleri okuyun fikir alabilirsiniz;

Önce bunu;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=56095.msg761901#msg761901

Sonrada bunu okuyunuz;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=56249.msg763340#msg763340

Ahmet abi bendeki sıkıntı muhtemelen orig'ler üstteki konuları okudum araca lgp 2011 yılında takılmış ve tahminimce hiç değiştirilmemiş

Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2014, 10:13:19
arkadaşlar diyarbakırda iyi lpg ustası toyata için biliyormusunuz geçen bir filtre değiştirdim rast gele bir dükkanda 1 dakika sürmedi 40 lira aldı sanki gazladılar beni :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Nisan 23, 2014, 09:50:34 »
sonuç olarak en son gittiğimde bu sıkıntının sebebi lpg çıktı sistem çok kirlenmiş bir diğer durumunda benzin deposu pislenmiş olabilir denildi inşallah benzin pompasınadan değildir ama bildiğim bir şey varsa lpg taktırmayın aracınızı seviyorsanız eğer illa taktıracaksanız iyi bir ustaya taktırın saygılar ve selamet :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 23, 2014, 10:28:08 »
sonuç olarak en son gittiğimde bu sıkıntının sebebi lpg çıktı sistem çok kirlenmiş bir diğer durumunda benzin deposu pislenmiş olabilir denildi inşallah benzin pompasınadan değildir ama bildiğim bir şey varsa lpg taktırmayın aracınızı seviyorsanız eğer illa taktıracaksanız iyi bir ustaya taktırın saygılar ve selamet :)
aynen katılıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 23, 2014, 12:09:26 »
lpg kirli bir yakıt değil , satılan yere göre kalitesi dizelden kötü olabiliyor. 2. el otolar satılana kadar genelde özenilmeden kullanıldıkları için dikkatli olmak lazım.

lpgnin kendi filtreleri var. bunları neredeyse yağ bakımı ile birlikte değiştirmek gerekiyor. mesela benim gaz regülatörü mimgaz, kitapçıkta bakım aralığını 15 bin belirtmiş. toplam ömrü ise 60 bin km imiş..

regülatörün hemen altında kostik madde çıkışını sağlamak için bir vida bulunur. bunu belli aralıklarla açmak lazım. içine balata spreyi sıkılabilir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 23, 2014, 14:40:21 »
lpg kirli bir yakıt değil , satılan yere göre kalitesi dizelden kötü olabiliyor. 2. el otolar satılana kadar genelde özenilmeden kullanıldıkları için dikkatli olmak lazım.

lpgnin kendi filtreleri var. bunları neredeyse yağ bakımı ile birlikte değiştirmek gerekiyor. mesela benim gaz regülatörü mimgaz, kitapçıkta bakım aralığını 15 bin belirtmiş. toplam ömrü ise 60 bin km imiş..

regülatörün hemen altında kostik madde çıkışını sağlamak için bir vida bulunur. bunu belli aralıklarla açmak lazım. içine balata spreyi sıkılabilir..

Sıralı sistemlerde bu vida yok. Mikserli sistemlerde var.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
benzin pompası
« Yanıtla #27 : Mayıs 04, 2014, 18:45:33 »
merhabalar arabamda bir süredir devam eden bir geç çalışma sıkıntısı var bir kaç ustaya gösterdim ve yakıt pompası diyorlar ve orjinali 1000 lira civarı diyorlar bu konuda bilgisi olan varmı çıkma mı iyidir yoksa yan sanayimi yol gösterirseniz sevinirim

daha önceki topic
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=58865.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 05, 2014, 13:46:09 »
aytaç abi şimdi würth ün sitesine baktım da iki çeşit ürün var, birinde dizel enjektör temizleyici diyor diğerinde ise dizel performans iyileştirici ama bu ürünün özelliklerinde enjektörlerdende bahsediyor sence hangisini alamak gerekir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: benzin pompası
« Yanıtla #29 : Mayıs 05, 2014, 14:12:40 »
merhabalar arabamda bir süredir devam eden bir geç çalışma sıkıntısı var bir kaç ustaya gösterdim ve yakıt pompası diyorlar ve orjinali 1000 lira civarı diyorlar bu konuda bilgisi olan varmı çıkma mı iyidir yoksa yan sanayimi yol gösterirseniz sevinirim

daha önceki topic
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=58865.0

Fatih Bey öncelikle geçmiş olsun. Konuyu biraz önce gördüm ve aracınızın probleminin yakıt filtresi ile depo içi yakıt pompasından olabileceğini yazacaktım ki en son yazdıklarınızı okudum. Şayet depo içi yakıt pompasından ise çıkma da alabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla yan sanayi de var ancak orjinalinden vazgeçmemenizi öneririm. Aynı olay benim başıma da gelmişti, şayet kesin olarak depo içi yakıt pompasından ise acilen değiştirmelisiniz, yoksa ummadığınız bir yerde yolda kalabilirsiniz. Benim başıma misafirlikte uno model aracımla gelmişti. Kontağı kapattım, yeniden çalıştıracağım çalışmıyor. Kötü bir durum.

Bu arada depo içi yakıt pompasının arızalanmasının sebebi depo içerisinde çok az miktarda benzin bırakmaktan kaynaklanır. Böylelikle çeşitli partiküller pompayı tıkar. Tekrar geçmiş olsun.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 05, 2014, 14:23:13
Bir de her sorunun lpg ile ilişkilendirilmesi çok yanlış. Galiba en kolay yöntem. Bir sorun var LPGdendir. Yok böyle bir şey arkadaşlar. LPG nin Türkiye'nin bir çok yerinde derme çatma yerlerde bağlandığı hatta yanlış şekilde uygulandığı doğru olabilir fakat bu demek değildir ki her yer böyle.

Örnek olara Prins Hollanda kökenli bir firmadır ve dünyanın en iyisi olarak bilinir değil mi arkadaşlar. Bir prins markası Türkiye'de bir bayilik verecek ise en az kendi Hollanda da ki atölyelerindeki standartları taşıyan bir firma olmalıki bayilik versin. Yoksa o kadar emek harcanarak meydana gelen bir firma ve marka imajını, ismini neden kötülesin? Aynı durum bir BRC, Landirenzo markaları içinde geçerli olacağını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 05, 2014, 20:01:10 »
Sorun kesinlikle lpg ile alakalı  değilse bir daha hiç yazmayacağım ama o kadar eminim ki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #31 : Mayıs 05, 2014, 20:18:18 »
Sorun kesinlikle lpg ile alakalı  değilse bir daha hiç yazmayacağım ama o kadar eminim ki

Sonuna kadar katılıyorum.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 05, 2014, 21:30:46 »
Benzin pompası bozulsa hiç çalışmazdı. Biraz mı bozulmuş ? :)

Bide biz forumdan ancak tahmin edebiliriz. Gören duyan anlayan birisi sorunu çözer. Tahminle olacak bir iş değil yani. Burada bilgi paylaşıyoruz.
Fikir almak istemiyorsanız yazmayız. Forumdan sorun bukadar çözülüyor.
Gaz , arabaya sonradan takılır. Orjinali değildir. En çok arızayıda o verir. Aklada gaz geliyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #33 : Mayıs 05, 2014, 21:45:50 »
Arkadaşlar gerilim yaratacak bir durum yok.

Sadece bilgi kirliligi kafa bulandırmış arkadaşı yönlendirmek lazım.

Fatih bey siz benim ilk mesajımda anlattıgım (verdigim linkteki) karşı önlemi uyguladınız mı? Uygulamadı iseniz daha sorun kesin tespit edilememiş oluyor.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 05, 2014, 22:57:52 »
aytaç abi şimdi würth ün sitesine baktım da iki çeşit ürün var, birinde dizel enjektör temizleyici diyor diğerinde ise dizel performans iyileştirici ama bu ürünün özelliklerinde enjektörlerdende bahsediyor sence hangisini alamak gerekir?

Enjektör temizleyici olanı.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 06, 2014, 08:39:12 »
Benzin pompası bozulsa hiç çalışmazdı. Biraz mı bozulmuş ? :)

Bide biz forumdan ancak tahmin edebiliriz. Gören duyan anlayan birisi sorunu çözer. Tahminle olacak bir iş değil yani. Burada bilgi paylaşıyoruz.
Fikir almak istemiyorsanız yazmayız. Forumdan sorun bukadar çözülüyor.
Gaz , arabaya sonradan takılır. Orjinali değildir. En çok arızayıda o verir. Aklada gaz geliyor..

Yakıt pompası bozulsa evet çalışmazdı. Ancak bozulmaya yakın bazı aksaklıkların sinyalini alabilirsin. Pompanın ucundaki ince partikül ayrıştırıcı tıkanmaya yakın benzini istediği miktarda pompalayamayacağından benzinin sisteme pompalanması vakit alır. Bu da aracın geç çalışmasına sebep olan etkenlerdendir. Aynı zamanda lpg li bir araçta problem var ise ilk önce benzinde de aynı sorunu veriyor mu ona bakılır.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 06, 2014, 08:40:32
Bu arada yakıt filtresi değişmedi ise şişme denen olayda gerçekleşebilir. Bu tip arızalarda kolaydan zora doğru yöntemi uygulanmalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 06, 2014, 09:37:31 »
LPG sistemi sıralı sistem ise zaten ilk çalıştırmada benzin ile çalışmıyor mu?

Bence bu aracın benzin filtresi depo içerisinde olduğundan kimse elini sürmemiştir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mayıs 10, 2014, 21:08:55 »
bu sorun çözüldü mü ? bak şimdi başka konuya yazarken aklıma geldi..