Gönderen Konu: 2013 Yaris Sert Süspansiyon  (Okunma sayısı 4056 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '10
  • 11 kere teşekkür etti
2013 Yaris Sert Süspansiyon
« : Nisan 17, 2014, 16:01:03 »
Herkese iyi günler dilerim.
Arkadaşlar arabamı 5 ay önce aldım fakat aldığımdan bu yana emin olun gönül rahatlığıyla süremiyorum. Yayların esneme oranından mıdır sert amortisörden midir bilmiyorum araba ha bire zıplatıyor. Esneme sıfır. Servis normal olduğunu söyledi. Acaba bu araç için uyumlu sertlik ve yumuşaklık ayarı olan coilover mantıklı olur mu ya da neler yapılabilir. Yoksa arabayı yeni almama rağmen satacağım. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

2013 Yaris Sert Süspansiyon
« : Nisan 17, 2014, 16:01:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 Yaris Sert Süspansiyon
« Yanıtla #1 : Nisan 17, 2014, 16:17:35 »
şaka yapıyorsunuz heralde :) Yarisin yayları oldukça yumuşaktır , siz bide seat ibizaya ford fiestaya falan binin :)

şunu kontrol etmenizi öneririm fabrika lastikleri aşırı şişip gönderiyor çoğu zaman lastik havalarını 30 a indirin ve birdaha test edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2014, 16:59:37 »
Mesut Bey ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Bunu bana servis de söyledi ama aracı kaç kişi sürdüyse aynı şikayette bulunuyor. Karşılaştırma yapma açısından söylüyorum ilk aracım focustu ve bağımsız süspansiyon olduğundan çok rahattı ama satmak zorunda kaldım. Bundan öncesinde corollam ve versom vardı ve bu ikisi focusa göre daha az tatmin ediciydi fakat ben şu anda corolla ile e biraz daha sert diye kıyas dahi edemiyorum aracın tüm özelliklerinden memnunum fakat resmen ifademe takılmayın ata arabası gibi. Benim araca özel bi problem olabilir mi? ya da bazı sitelerde sertlikten şikayetçi olan arkadaşların dediği gibi sertlik genel bir problem mi? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 17, 2014, 17:01:26 »
  Özellikle küçük araçlarda süspansiyon nispeten gergin olmalı yol tutuş emniyeti açısından. Mesut arkadaşımıza katılıyorum, lastik hava basınçlarını kontrol edebilirsiniz. Lastik tipi de önemlidir bu yaylanmada, yanak yaylanma konforunu etkiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 17, 2014, 17:02:32 »
Ben ilk aldığımda lastikler tam 39du! Zıplaya zıplaya sürdüm 1 ay.. aynı araç aynı model kardeşime aldık onun süspansiyonlar yumuşak benimkiler sert bi anlam veremedim bende...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 17, 2014, 17:09:46 »
diğer küçük marka araçların hepsini sürdüm almadan ibiza, fiesta türünde ama ben toyotaya güvendiğim için diğerleri hoşuma gitmedi diyebilirim yarisin de test aşamasında sert olduğunu farkına varmadım. işin açıkçası nasılsa toyota dedim aldım. yani karşılaştırma yapabiliyorum şu anda diğerleriyle. Onur bey probleminizi nasıl çözdünüz bilgilerinize ciddi anlamda ihtiyacım var yoksa arabayı satılığa çıkarmak için bahane arıyorum o derece rahatsız oldum kusura bakmayın bilmem anlatabiliyor muyum

Mesaj Birleştirildi: Nisan 17, 2014, 18:03:32
Mesut Bey lastik havasını 30'a indirdim fark çok az  :( Son olarak sizin araca hangi işlemi uyguladınız ve araç alçaldı? Acaba sizin araca uyguladığınız yay sistemi yumuşama sağlamış olabilir mi? Ben de yaptırmayı düşündüğüm için soruyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 17, 2014, 20:10:15 »
Teslim aldigimda lastik basinclari herkesde oldugu gibi  benim aracimdada yuksekti on-arka 32 ye  dusurduk fark etti. Kendi sinifina gore degerlendirecek olursak bence yeterli ama ust segmentleri gozonunde tutacaksak farkli seyler soylecektir. Ayrica jant/lastik olculerininde konuya etkisi oldugunu dusunuyorum.
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 17, 2014, 20:51:09 »
Ibrahim bey hic tavsiye etmem :D bende Racing tipi yaris yaylari bar 45mm H&R marka oldukca sertler ve ince yanak lastik + 16 jant var :) bobrek tasina iyi geliyor :D

lastikler bridgestone marka degilmi ? deneme yanilmayla buna masraf edilmez ama-birde yumusak hamurlu lastikle biraz daha uyilesme saglanir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 17, 2014, 21:04:17 »
İbrahim bey yaris bence sınıfının en iyi aracı, bence satmaya değmez.  Servise gidin gerekirse, test aracını sürün derdinizi anlatın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 18, 2014, 11:44:45 »
Benim lastikler Michelin yumuşak huylu lastik. Mesut Bey konuyla ilginiz ve tecrübeniz olduğu için soruyorum. İnternet araştırmalarında da bir sonuca varamadım açıkçası. Acaba bu araç için orjinal yaylardan daha fazla yumuşama sağlayacak bir yay ya da sertlik ayarı yapılabilen coilover var mı? Güvenlik yönünden eksileri olacağını söyleyeceksiniz biliyorum ama benim hız yapma gibi bir endişem yok. Bilgilendirirseniz sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.0 VVT İ
  • Model Yılı: '13
  • 19 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 18, 2014, 13:13:44 »
Yaklaşık 10 aydır yaris kullanıcısıyım.önceki arabam 2011 fabiaydı.fabia ile kıyaslarsam evet daha sert ama bu sınıf için yeterli. Ben amortisörlerin dengeli olduğnu düşünüyorum ne çok sert ne çok yumuşak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 18, 2014, 20:03:51 »
Benim lastikler Michelin yumuşak huylu lastik. Mesut Bey konuyla ilginiz ve tecrübeniz olduğu için soruyorum. İnternet araştırmalarında da bir sonuca varamadım açıkçası. Acaba bu araç için orjinal yaylardan daha fazla yumuşama sağlayacak bir yay ya da sertlik ayarı yapılabilen coilover var mı? Güvenlik yönünden eksileri olacağını söyleyeceksiniz biliyorum ama benim hız yapma gibi bir endişem yok. Bilgilendirirseniz sevinirim

İbrahim bey inanin sertlik ayarli coiloverlarin en yumusak hali sizin aracinizin suanki halinden daha serttir , umraniyede basaran amortisor var google yazarsaniz iletisim bilgerine ulasabilirsiniz , onlara bir danışın derim adamlar isinde cok iyi

bu arada aractaki yaylar yeterince yumusak  asil sert olan amortisorlerdir , amortisorlerin-icindeki yagin yukari asagi hareketini kisitlayan bir kece vardir uzerinde delikler bulunur bu deliklerin capinin buyuk kucuk olmasi hatta sayisinin az veya cok olmasi amortisorun sertligini ve yumusakligini etkiler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 18, 2014, 20:07:12 »
İbrahim bey inanin sertlik ayarli coiloverlarin en yumusak hali sizin aracinizin suanki halinden daha serttir , umraniyede basaran amortisor var google yazarsaniz iletisim bilgerine ulasabilirsiniz , onlara bir danışın derim adamlar isinde cok iyi

Dogru diyorsun, yaris sinifinin en yumusak suspansiyonlara sahip araclarindan biri. Bu siniftaki bir aractan daha da iyi bir suspansiyon beklenemez bence coilover da masrafli is.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 19, 2014, 23:17:24 »
Son olarak bir şey soracağım acaba yaris'e corolla ya da avensis'in orjinal amortisörleri ve yayları uygulanabilir mi fiyatına razıyım aracı satmaktan iyidir. Yeni aracımı satsam 5000 lira zararım olacak hiç değilse amortisör değiştirip az yakan bi araçla yoluma devam ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 19, 2014, 23:27:38 »
 ilk 4-5 ay arac biraz sarsiyor.  4-5 kisi binip 500 km yol yapin pamuk gibi olacaktir inanin bana.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 20, 2014, 07:51:08 »
Eski toyotalara göre biraz daha sert olduğu doğrudur. Ancak bu nedenle yol tutuşu da daha iyidir. Bence alışmaya çalışın. Eğer illa birşeyler değiştireceğim diyorsanız Goodyear Efficientgrip lastik alın.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 20, 2014, 11:55:00 »
aracın stok süspansiyonları yol tutuş / konfor performansı gayet dengeli sınıfına göre.
mahalesef ikisi bir arada olmuyor ya güvenlikten yada konfordan biraz ödün vermelisiniz. stok halini oynamayın derim.
ayrıca lastik markası, ölçüleri ve basıncı çok önemli. brigestone potenza lastiklerden sonra yokohamaları takınca sanki ön takımı yenilemiş gibi oldum.
goodyear efi.grip performans serisinede bakabilirsiniz. araçtan ne beklediğiniz bence çok önemli. benim beklentilerimi karşılıyor. lütfen yanlış anlamayın ama araçtan mennun kalmadıysanız eğer ekonomik olarak ta sizi zorlamayacak ise üst sınıf araçlara beklentiniz ölçüsünde bakabilirsiniz...
kızımın gümüşü
o bizim ailemizin bir ferdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 23, 2014, 12:34:10 »
Hakan bey buradaki amacımız (bu tür sitelerin genel aracı) mevcut şartlar içerisinde problemlerin giderilmesi amacıyla birbirimize yardımcı olmaktır. Yeni bir araç almak emin olun benim de aklıma geldi ama sıfır aldığım aracım hakkında bilgi sahibi olmak için konuyu burada paylaştım. Sırf acaba B sınıfı araçların hepsi böyle mi denemek için bugün Opel Corsa'yı denedim  emin olun benim aracımdan çok daha rahat. Toyota düşmanlığı da yapmıyorum. Corolla 99 ile başlayan Toyota hayranlığım hala devam ediyor ki bu sebeple Yaris'i seçtim. Yani bindiğim 5 araçtan 4'ü Toyota 1 tanesi sadece Ford'tu. Tekrar söylüyorum amacım sadece B sınıfı diğer araçların verdiğini kendi aracımda alabilmek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 23, 2014, 20:12:09 »
Hakan bey buradaki amacımız (bu tür sitelerin genel aracı) mevcut şartlar içerisinde problemlerin giderilmesi amacıyla birbirimize yardımcı olmaktır. Yeni bir araç almak emin olun benim de aklıma geldi ama sıfır aldığım aracım hakkında bilgi sahibi olmak için konuyu burada paylaştım. Sırf acaba B sınıfı araçların hepsi böyle mi denemek için bugün Opel Corsa'yı denedim  emin olun benim aracımdan çok daha rahat. Toyota düşmanlığı da yapmıyorum. Corolla 99 ile başlayan Toyota hayranlığım hala devam ediyor ki bu sebeple Yaris'i seçtim. Yani bindiğim 5 araçtan 4'ü Toyota 1 tanesi sadece Ford'tu. Tekrar söylüyorum amacım sadece B sınıfı diğer araçların verdiğini kendi aracımda alabilmek

Mesaj Birleştirildi: Nisan 23, 2014, 20:18:48
ibrahim bey yanlış anlamışsınız ne yazık ki! :(
bu arada toyota benim babamın değil emin olun  !!! !!! !!!
marka olarak beğenende olur beğenmeyende bu birazda kişiler tercihtir kimseyi bağlamaz
ben sadece segment olarak yaris beklenenleri karşılar demek istemiştim.( ben tek geçerim )
iyi niyetli olduğumdan şüpheniz olmasın.

tekrar söylüyorum yanlış anlaşıldıysam özür dilerim :) :) :)
kızımın gümüşü
o bizim ailemizin bir ferdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 23, 2014, 22:44:05 »
Yaris candır ;) lastikleri değiştirin araçla ilgili fikirleriniz değişir (tecrübe ile sabittir;potenzolardan sonra pirelli taktım oh dedim ki pirellide sert lastiktir daha sonra petlas kışlık taktım vay dedim bu neymiş ;) yariste ne yol sesi kaldı nede sertlik şimdi yine yazlık pirelliye döndüm sert geliyor yol sesi alıyor bundan sonraki lastiği yumuşak alırım kısmetse)
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new