0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hakan abi hep bu konulara yogunlasiyosun Kaizen surekli iyilestirme kalite dersinde goruyorum .Ulke olarak zaten degisik bi haldeyiz sabah tv yi actigimizda moral bozan haberlerle dolu.Birde puko dongusu var yine japonlarin.Tek seferde dogruyu yap felsefesi.Ulke olarak baya bi ileri gitmemiz lazim bu olaylarin yasanmamasi icin.
Belediye olmuşsun, hem de büyük olanından ama yağmurlu havada kaldırımda yürüyemiyorsun. Neden mi ? Yolda biriken (kaldırım kenarında) sular yüzünden. Sağ olsun sürücülerimizde çok duyarlı, biraz yavaş geçeyim demiyor. Sonuç; yoldan gitmek zorunda kalıyorsun.Bir yerde okumuştum ve çok hoşuma gitmişti. Sizlerle de paylaşmak istiyorum. "Bir şehrin gelişmişliği,yol kenarında biriken sularla ölçülür"Vallahi Hakan bey bu konu Manas Destanı'yla yarışır uzunlukta
Bazı ana sayılabilecek cadde ve yolları kilitli taş yapıyorlar, zamanla bölgesel çökme ve ayrılmalar oluyor üzerine yanlışlıkla basıldığı zaman kenarından pis su hoop üzerine.
...İstanbul gibi deniz ulaşımının da kullanıldığı(gerçi çok daha yaygın kullanılmalı)...
İstanbul' da paralel vapur hattı neden olmaz diye hep düşünmüşümdür. Mesela Beykoz-Kadıköy gibi. Hep Avrupa-Anadolu olarak planlanmış hâlâ da öyle gidiyor.
6S(eski adıyla 5S), Bu tarz çalışmaları, istekli ve heyecanlı insanları görünce maalesef aklıma aşağıdaki karikatür geliyor. Acı ama gerçek bir karikatür.
Yahu işi doğru yapsalar şikayete gerek kalmayacak. Örnek; yeni kaldırım yapılıyor ya da elektrik/aydınlatma direği takılıyor. Nereye mi? Ya direk kaldırımın ortasına dikiliyor ya da kaldırım yapıldığında, direk ortada kalıyor. Bebek arabası, tekerlekli sandalye, engelli aracı vs. 30 cm lik kaldırımdan aşağı nasıl inip geri nasıl çıkar ? Bunu kime şikayet edersin ? Bu işi düzgün yapmak için üniversite, yüksek lisans yapmaya gerek var mıdır ? Bu saçmalıktan oradaki mahalli idareci sorumlu değil midir? Biri şikayet etmezse onun yanlışlığı ortadan kalkar mı ?
Dikkatimi çeken (rahatsız eden) bir durum da sokak aydınlatma sistemlerini çalıştırılma ve kapatılma zamanları. Sabahları etraf aydınlandıktan sonra uzun bir süre hala açık kalması ve akşamları da hava kararmadan erkenden çalıştırılması.İsrafı önlemek ya da cari açığı azaltmak için bilinçlendirme yapılıyor fakat önemli yerlerde bu hala dikkate alınmıyor.bir radio programında vatandaşın biri sunucuyla iletişime geçmişti ve bu konuyu dile getirdi. duyarlı vatandaş (ben öyle olamadım maalesef) belediyelerden elektrik dağıtım firmalarına kadar iletişime geçmiş ama çözüm olmamış. Enerji bakanına da ulaşamamış, radio yoluyla ulaşmaya çalışıyordu.