Gönderen Konu: Yol bilgisayaı  (Okunma sayısı 1951 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 91000
  • Model Yılı: '04
  • 3 kere teşekkür etti
Yol bilgisayaı
« : Nisan 17, 2014, 00:50:47 »
Merhaba arkadaşlar aracım 2004 1.0 terra. son zamanlarda aracın yol bilgisayarında anlık tüketim aşırı derecede yüksek görünüyor. Resetleme falan yaptım ama bir işe yaramadı. Anlık tüketim gaza basıldığında düşük gösteriyor gazdan ayağımı çektiğim zaman çok yüksek yani tam tersini gösteriyor yol bilgisayarı. Acaba daha önce başına böyle bir şey gelen var mı? ne yapmalıyım. Bu arada aracın yakıtı normal yani aşırı tüketimi yok sadece yok bilgisayarı çok yakıyormuş gibi gösteriyor.

Toyota Club Türkiye

Yol bilgisayaı
« : Nisan 17, 2014, 00:50:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: Yol bilgisayaı
« Yanıtla #1 : Nisan 17, 2014, 07:19:00 »
Araç LPG limi?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2014, 09:49:24 »
Yol bilgisayarının iki modu var.
1: 100km/lt
2: lt/km

Sizinki 2. moda geçmiş olabilir, yani 1lt benzinle kaç km yol yapacağı anlamına gelen moda. Sağdaki yuvarlak tuştan menüye girip, yol bilgisayarı kısmından tuşu sağa sola çevirerek modu ayarlayabilirsiniz.
96-xl
93-gl
98-gli"special"
06-d4d-terra"mmt"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 17, 2014, 15:36:05 »
Bilgisayarı nasıl restlediniz.Aynı olay benim T25 kasada başıma geldi akü kutbunu çıkarıp 5 dakika bekledim sonra takınca normal çalışmaya döndü yapmadıysanız bir deneyin derim
Kolay gelsin
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 17, 2014, 23:37:03 »
Araç LPG limi?
Hayır, aracım lpgli değil benzinli.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 17, 2014, 23:39:56
Yol bilgisayarının iki modu var.
1: 100km/lt
2: lt/km

Sizinki 2. moda geçmiş olabilir, yani 1lt benzinle kaç km yol yapacağı anlamına gelen moda. Sağdaki yuvarlak tuştan menüye girip, yol bilgisayarı kısmından tuşu sağa sola çevirerek modu ayarlayabilirsiniz.
Biraz daha açarmısınız konuyu tam anlayamadım.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 17, 2014, 23:43:20
Bilgisayarı nasıl restlediniz.Aynı olay benim T25 kasada başıma geldi akü kutbunu çıkarıp 5 dakika bekledim sonra takınca normal çalışmaya döndü yapmadıysanız bir deneyin derim
Kolay gelsin
Bilgisayar modunu değişiren düğmeye basılı tutuyorum o zaman değerler sıfırlanıyor. Ben de düşünüyordum kutupbaşını söküp biraz bekleyeyim diye ama söylediğiniz iyi oldu en azından işe yarayacağını düşünmeme sebep oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 18, 2014, 09:56:44 »
Sağda bulunan tuşa basıldığında "bas" ile başlayan ayar menüsüne giriyor ve basarak yol bilgisayarı ayarının olduğu yere geliyor (kaçıncı sıra hatırlamıyorum, saat ayarından önce veya sonra olması lazım, araba evde şuan bakamıyorum). Düğmeyi sağa-sola çevirince LT/KM yada 100KM/LT seçenekleri çıkıyor. 100KM/LT seçeneğine getirip tuşa tekrar basıyorsunuz. Sonra trip tuşuna bastığınızda menü modundan çıkar.
96-xl
93-gl
98-gli"special"
06-d4d-terra"mmt"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 159000
  • Model Yılı: '00
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 18, 2014, 17:41:42 »
yeni 99 yaris luna aldım 1,3 tüplü ayarları bilmiyordum öğrenmiş oldum teşekkürler ortalama aracınız anlıkta ne kadar yakıt gösteriyor  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 20, 2014, 03:58:30 »
Sağda bulunan tuşa basıldığında "bas" ile başlayan ayar menüsüne giriyor ve basarak yol bilgisayarı ayarının olduğu yere geliyor (kaçıncı sıra hatırlamıyorum, saat ayarından önce veya sonra olması lazım, araba evde şuan bakamıyorum). Düğmeyi sağa-sola çevirince LT/KM yada 100KM/LT seçenekleri çıkıyor. 100KM/LT seçeneğine getirip tuşa tekrar basıyorsunuz. Sonra trip tuşuna bastığınızda menü modundan çıkar.
Sorun çözüldü yardımlarınız için teşekkür ederim. Sizin dediğiniz gibiymiş modu değişmiş. 1 litre ile gidilen mesafeyi gosteriyormuş. :-)

Mesaj Birleştirildi: Nisan 20, 2014, 04:01:07
yeni 99 yaris luna aldım 1,3 tüplü ayarları bilmiyordum öğrenmiş oldum teşekkürler ortalama aracınız anlıkta ne kadar yakıt gösteriyor  :)
Ortalama 6 lt sadece şehiriçi kullanımda 7 lt gösteriyor.