0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar uzun süredir araştırıyorum gündüz farlarını LED ile değiştiren oldumu aramızda ??Ben genelde tek devreli LED buldum ancak arabada bildiğiniz gibi gündüz farları gündüzün 21 w farlar yandığında ise 5 w park ampülü olarak iki devreli.Buna uygun LEd bilen araştıran,takan varmı???Yoksa bir tane alıp modifiye edip takmayı düşünüyorumDeğerli fikirlerinizi bekliyorumSelamlar
21w 5w kavramı briaz yanlış olur. Akü stop halinde 11.8 ila 12.8 varaç çalışırken 13.2 ila 14.6 v arası akım verir araca. Beyin içindeki elektronik devre ile ampüllere olduğunca sabit bir voltaj verilir aksi haldeki dalgalanmada ampülünüz ölür. W olayını belirleyen ampülünüzün çekeceği akımdır. Bu yüzden oraya takacağınız ampül 12v olacak siz aracı çalıştırdığınzıda gündüz ledi yandığında 12v gelecek. FArı yaktığınızda bu akım 5v civarına düşecek. Ampül sönümlenmiş olacak. 12v 24wlık bir led ampül gündüz ledi amacını aşar halojan farı bile bastırır zaten ledin ısısı farınızı eritir. Sizin alacağınız ampülünüz nasıl ne model bilmiyorum ama mümkünse SMD ya da COB(çok hücreli SMD) ampüllerden. Çok komplike bir durum yok. Uygun ampülün mümkünse CAN-BUS devreleisni bulmanız yeterli olur. Aksi halde ledler araç stop edince sönük şekidle yanık kalıyor ve hata verebiliyor.
Hocam volt ile watt farkli kavramlar. Calisma voltaji (gerilim), cekilen akim (amper veya miliamper) bu ikisini carpar birde cosinus fi faktoru ile carparsaniz watt yani gucu bulursunuz.
Ali bey Aytaç beyin dediği gibi ben WATT yani güç den bahsettim siz sanırım yanlış algıladınız.İkinci bir konuda toyota larda can bus olayı yok en azından bizim ülkemizde satılan C D segmentlerinde aydınlatma larda yok.İlginiz ve bilgilendirme için teşekkür ederim.
Arkadaşlar uzun süredir araştırıyorum gündüz farlarını LED ile değiştiren oldumu aramızda ??Ben genelde tek devreli LED buldum ancak arabada bildiğiniz gibi gündüz farları gündüzün 21 w farlar yandığında ise 5 w park ampülü olarak iki devreli.Buna uygun LEd bilen araştıran,takan varmı???Yoksa bir tane alıp modifiye edip takmayı düşünüyorumDeğerli fikirlerinizi bekliyorumAynı araçtan bendede car.Bende Yeni Corolla'da olan gibi led gunduz fari taktirmak istiyorum. Ama nerede yaptirabilirim bulamadim. Sonuç aldiysaniz yazarsaniz sevinirim. Saygılarımla. Benimde Avensis te dis görünüş olarak gördüğüm tek şey far sistemi. Bu araca en azindan bir xenon şart.
konuyu ben açtım ben son noktayı koyayım.Bir kaç haftadır Avensis 2013 LED GÜNDÜZ farı projesi ile haşır neşirim.Ancak Ahmet Güve bey lede yaptığım yazışmalar neticesinde.LED gündüz farlarını çalıştırmayı başaramadım.Gündüz farları ECU dan besleniyor kendi akkor flamanlı 5/21W ampulleri 0,5/1,5 Amp yaklaşık akım çekiyor.LED lambalar 100/200 ma civarında bir akım çekiyor.Ancak sitem LED ampuller takıldığında çekilen akımdan dolayı enerjiyi kesiyor üstüne birde far üstlerindeki LED bıyıklarında enerjisini kesiyor.Bugünde 1-2 saat uğraştım ve pes dedim.Bilgiyi paylaşmak istedim.Ne yapılabilir bu ampul devresine ampulun çektiği akımı çeken bir lamba,direnç vs konulabilir ama oda bir sürü teferruat ve orjinallik gidiyor.Akkor flamanlı lambayla yola devam Istanbul'dan selamlar
Direnç ısınma yapar Ali hocam oralarda olmaz sakıncalı.O yüzden akkor falamanla devam edeceğim şimdilik.Istanbul'dan Selamlar
Lambalarla ilgili ECU ya computer ile ulaşılabiliyormu bilmiyorum açıkçası Ahmet bey konuyu okursa cevaplayacaktır.Selamlar