Gönderen Konu: Toyota'dan Türkiye Ekonomisine Dev Katkı  (Okunma sayısı 2686 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Toyota'dan Türkiye Ekonomisine Dev Katkı
« : Nisan 15, 2014, 19:22:52 »
"ns"
Toyota Türkiye, 3 Ayda 30.544 Otomobil İhraç Etti

Geçtiğimiz yılın ilk 3 ayında 13 bin otomobil ihraç eden Toyota Türkiye, bu yıl rakamı 30 bine çıkardı.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, bu yılın ilk çeyreğinde 34 bin 498 otomobil üretti. Fabrika aynı dönemde 30 bin 544 otomobil ihracatı gerçekleştirdi.

Otomotiv Sanayii Derneği'nin (OSD) açıkladığı verilere göre, Toyota Türkiye, geçen ay 10 bin 392 adet otomobili banttan indirdi. Fabrika şubat ayında 10 bin 778 adet, ocak ayında ise 13 bin 328 adet otomobil üretimi gerçekleştirmişti. Corolla ve Verso modellerinin üretildiği fabrika, üç aylık aylık üretimiyle Türkiye otomobil üretiminin yüzde 21'ini gerçekleştirdi.

30 BİN OTOMOBİL İHRAÇ ETTİ

Toyota Türkiye, üretimdeki artışını ihracata da yansıttı. Geçen yılın ilk çeyreğinde 12 bin 905 adet otomobil ihraç eden fabrika, bu yılın aynı döneminde ihracatını yükselterek 30 bin 544 adete çıkarttı.

Toyota Türkiye, 2012 yılında 63 bin 549 adet, 2013 yılında ise 86 bin 908 adet otomobil ihracatı gerçekleştirmişti.

2014 yılında toplam 130 bin adetlik bir üretim planlayan Toyota Türkiye, ürettiği araçların yüzde 80'ini ihraç etmeyi hedefliyor.

Kaynak : http://www.haberler.com/toyota-turkiye-ilk-ceyrekte-30-bin-544-adet-5909514-haberi/?utm_source=Facebook&utm_campaign=otomobilden_haberler

Toyota Club Türkiye

Toyota'dan Türkiye Ekonomisine Dev Katkı
« : Nisan 15, 2014, 19:22:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota'dan Türkiye Ekonomisine Dev Katkı
« Yanıtla #1 : Nisan 16, 2014, 10:39:51 »
Bak şu corollanın yaptığı işlere nerelerden nerelere götürmüş olayı  :alkis:
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #2 : Nisan 16, 2014, 11:44:41 »
Bak şu corollanın yaptığı işlere nerelerden nerelere götürmüş olayı  :alkis:

Kardeşim aslında toyota bir kaç konuda daha dikkatli olsa güzel arabalar üretiyor ama işte o bir kaç konu haklı olarak kimisinde mide bulandırıyor . Umarım en kısa zamanda kendini toplar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 16, 2014, 12:05:27 »
Kardeşim aslında toyota bir kaç konuda daha dikkatli olsa güzel arabalar üretiyor ama işte o bir kaç konu haklı olarak kimisinde mide bulandırıyor . Umarım en kısa zamanda kendini toplar .
Haklısın kardeşim corolla geneliyle başarılı otomobil bence de corollada olması gereken bazı detaylar elbette var bazı noktalarda olmaması gereken detaylar var. Benim aslında demek istediğim corollanın detayları değil. Dünyada bir ikon olmak corolla bence bunlardan bi tanesi her şirketin güçlü olduğu bir yer vardır ya corolla toyotanın en güçlü parçası bunu demek demek istiyorum. Şimdi bakıyorsun Türkiye'de üretimde, çeyrek dilimde %21 pay almışlar tahminimce %21 içinde %4 veya %5 versoya ait geri kalan Türkiye çapınca sadece corolla ile %17'lik pay alıyorsun büyük başarı olsa gerek. Umarım bu üretim devam eder kazanan Türk ekonomisi olur, ileriye dönük olarak ta Toyota Türkiye Fabrikası üretebileceği en kıymetli modeli üretiyor E12'den sonraki gibi inş. corollayı üretmekden alıkonulmazlar çünkü corolla olduğu sürece o fabrika yıl bazında 100.000 altına düşen ihracatı görmez diyorum. :):)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #4 : Nisan 16, 2014, 12:35:31 »
Haklısın kardeşim corolla geneliyle başarılı otomobil bence de corollada olması gereken bazı detaylar elbette var bazı noktalarda olmaması gereken detaylar var. Benim aslında demek istediğim corollanın detayları değil. Dünyada bir ikon olmak corolla bence bunlardan bi tanesi her şirketin güçlü olduğu bir yer vardır ya corolla toyotanın en güçlü parçası bunu demek demek istiyorum. Şimdi bakıyorsun Türkiye'de üretimde, çeyrek dilimde %21 pay almışlar tahminimce %21 içinde %4 veya %5 versoya ait geri kalan Türkiye çapınca sadece corolla ile %17'lik pay alıyorsun büyük başarı olsa gerek. Umarım bu üretim devam eder kazanan Türk ekonomisi olur, ileriye dönük olarak ta Toyota Türkiye Fabrikası üretebileceği en kıymetli modeli üretiyor E12'den sonraki gibi inş. corollayı üretmekden alıkonulmazlar çünkü corolla olduğu sürece o fabrika yıl bazında 100.000 altına düşen ihracatı görmez diyorum. :):)

Kardeşim ben yeni corollayı başarılı bulmuyorum . Bu başarıya imza atmasını da eski  modellere borçlu . Eğer toyota bu şekilde devam eder aklını başına almaz ise benim görüşüm bu başarının devam etmeyeceği yönünde . Konu sadece araçtaki kalite ile de alakalı değil toyotanın müşteri memnuniyet anlayışı da maalesef çok geriledi . Tabi bu benim görüşüm katılan olur katılmayan olur saygı duyarım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 16, 2014, 13:37:11 »
Kardeşim ben yeni corollayı başarılı bulmuyorum . Bu başarıya imza atmasını da eski  modellere borçlu . Eğer toyota bu şekilde devam eder aklını başına almaz ise benim görüşüm bu başarının devam etmeyeceği yönünde . Konu sadece araçtaki kalite ile de alakalı değil toyotanın müşteri memnuniyet anlayışı da maalesef çok geriledi . Tabi bu benim görüşüm katılan olur katılmayan olur saygı duyarım .

Hele Doğuş, Toyota'dan daha beter. Burunlarından kıl aldırmıyorlar.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #6 : Nisan 16, 2014, 13:40:31 »
Hele Doğuş, Toyota'dan daha beter. Burunlarından kıl aldırmıyorlar.

Abi biliyorum bizzat yaşadım 2010 da araç araştırırken .
Adamların takındığı tavır istersen al istemezsen kapı orada . Kusura bakmasınlar ama hangi firma olursa olsun bana istersen al tavrı sergilerse oradan alışveriş yapmam . Adamlar arabayı almamdan vazgeçmem için ellerinden geleni ardına koymadı yoksa benim şu anki aracım bir önceki kasa passat 1.6 tdi dı . :)