Gönderen Konu: OTOMATİK VİTES COROLLA...  (Okunma sayısı 1424 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 152000
  • Model Yılı: '00
  • 2 kere teşekkür etti
OTOMATİK VİTES COROLLA...
« : Nisan 15, 2014, 18:17:19 »
merhaba arkadaşlar ben yeni üyenizim... Benim aracım 2000 model Corolla luna otomatik vites aracı yeni aldım ve otomatik vites deneyimim de yok denecek kadar az... aracımın vites kolunda üst tarafda bir adet düğme var sanırım bu debriyaj yerine geçiyormuş o düğmeye basarak vites attırıyorum, fakat o düğmenin hemen altında ufak bir düğme daha var ne işe yarıyor bilmiyorum bilenler beni aydınlatırsa sevinirim...
TOYOTA+TOYOTA= TOYOTAA

Toyota Club Türkiye

OTOMATİK VİTES COROLLA...
« : Nisan 15, 2014, 18:17:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
Ynt: OTOMATİK VİTES COROLLA...
« Yanıtla #1 : Nisan 15, 2014, 19:53:00 »
Bilen arkadaşlar mutlaka cevap verecektir ancak o tuşun spor konumu olduğunu tahmin ediyorum. Spor sürüş konumunda daha yüksek devirlerde vites geçişi sağlanmaktadır.
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 15, 2014, 20:49:23 »
öncelikle p r n d arasındaki geçişlerde tuşu kullanmanız yeterlidir. d 2 l geçişleri arasında basmanıza gerek yok. sol yandaki küçük tuştan bahsediyorsanız ben "shift lock" olduğunu tahmin ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 15, 2014, 20:58:52 »
öncelikle p r n d arasındaki geçişlerde tuşu kullanmanız yeterlidir. d 2 l geçişleri arasında basmanıza gerek yok. sol yandaki küçük tuştan bahsediyorsanız ben "shift lock" olduğunu tahmin ediyorum.

o tuş shiftlock gibi geliyor banada, yani aracınız çalışmazken vites konumunu onla değiştirebilirsiniz, aksi takdirde vites değişmez, ve aracınızı d konumunda stop ederseniz, kontak anahtarınız dönmez.

D den 2 ve L konumuna geçerken tuşa basmanız gerekir, yanlış geçişler olmaması için bu bölüm kitlidir. Ama L den 2 ye , 2den D ye geçerken tuşa basmadan geçiş yapabilirsiniz. Aynı şekilde R den N ye N den D ye tuşa basmadan geçebilir. Ama tam tersini yapamazsınız, R ye tuşa basmadan geçirmek mümkün değildir, tabi bu işlemlerin hepsini, pişene kadar tuşa basarak yapın bence. Siz d ye aldıktan sonra vitesi kendi artar, vites attırmak için tuşa basmanıza gerek yoktur.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 152000
  • Model Yılı: '00
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 16, 2014, 12:01:56 »
vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim. Baya karışık bir işmiş otomatik vites. bilmem gereken çok şey varmış sanırım :)
TOYOTA+TOYOTA= TOYOTAA