0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar 2008 1.4 dizel Tatam var.Aracıma dün bir haller oldu.Devir 2500 ü geçtikten sonra gaza sonuna kadar bassamda 3500 devire anca 15 sn.de zor geliyor.Sanki vites boştaymış gibi.Yani araba gitmiyor.Aynı zamanda devir 2500 ü geçtikten sonra fışşşş diye garip bi ses geliyor.Anlamadım gitti..Neden yapar bilgisi olan arkadaşlarım abilerim yardımcı olursanız sevinirim...Mesaj Birleştirildi: Nisan 15, 2014, 15:48:40Filtrelere bakın söküp temizleyin, ya da serviste değiştirin. Bu arada Tata'yi sadece servisine götürmenizi öneririm.
duman atma durumu varmı hocam, varsa ne renkte, sizin turbo hakkın rahmetine kavuşmuş olabilir, veya ciddi bir kaçak var, turbo dolamadan boşalıyor gibi hissettim ben durumu, kaputu açıp, çatlak patlak , yerinden çıkmış bir boru varmı, bir kontrol edin.
Bu arada debriyaj baskı balatanızı kontrol ettirin.
ben aldığımda 128.000 KM de idi. Şuan 133.000 Km'de ve ben hiç değiştirmedim önceki sahibi değiştirdimi bilmiyorum.
o denli bir sıyırma söz konusu ise, debriyaj ısındıktan sonra aracınızla ilerlemeniz mümkün değil, şehir içi yol yapıp, sıkıntı yaşamıyorsanız bence sorun baskıdan değil, 15sn boyunca tepki vermiyen baskı, sadece soğuk kaldığı sürece, kavrama yapabilir.
sanırım tam zamanı: "satın, kurtulun. [1]" [1] Akyüksek, K. (2004). ToyotaClubTr Muhtelif Başlıklar. 19(27)
haha bence az yakan f/p aracıdır tata..Tipo parasına daha iyi araca biniyorsunuz her zaman 2. araç için düşünülebilir **TctForumdan inciler
Bir satıcı olarak değil ama kullanıcı olara bu araçlar hakkında ayrıntılı bilgi verir misiniz? Çok mu seslidir? Yol tutuşu nasıldır? Kronik problemleri nelerdir? En önemlisi ben motorunu çok merak ediyorum. Hindistan yapımı olduğunu biliyorum ancak ilginç bir tarzı var. Örneğin torku bir dizel araca göre çok düşük. Teşekkürler.
tempra'nın t'si olamaz herhangi bir tata. belki az yakar, üretildiği yıl itibari ile donanımı farklı olabilir ama tempra çok özel bir araçtır. gerek sürtünme katsayısı ile, gerek şu andaki aracımızdan daha az yol sesi alması ile listeyi uzatırdım ama gerek yok. 13 yıl kullandık, klima abs ve enjeksiyonlu motoru olsaydı satmazdık büyük ihtimâlle. kusurları var mıydı ? vardı evet. bozuk yol şartlarına pek uygun bir araç değildi mesela.
Ses olarak şehir içinde haliyle dizel olduğu için sesi fazla şöyle bir corollayla kıyaslarsakda corolladan fazla.Uzun yolda sesi biraz daha düşmekte.Ama gene corolladan fazla.Yol tutuşu olarakta gayet güzel.Ama maxmimum hız 130 KM 140 KM lere ulaşınca Fiat Palio gibi yolu zor buluyor sapıtmaya başlıyor. Kronik problemlerini bilmiyorum ama ön takım yeni elden geçmesine rağmen aradan 1 ay geçmeden tekrar bozuldu.Motor olarakda bakımını yaparsan bir sıkıntı çıkarmaz.Eski model Tata'ların motoru Mercedes motorudur.Hatta kaputu açınca motorun üstünde Mercedes amblemi vardır.Bu 2006 ve üstü modellerde Mercedes motoru değil sanırım.Ama hala motorunu Mercedes yapıyor diyenlerde var.Bu konuda pek emin değilim.Çekişi gayet güzel benim aracımın turbosu yanık olmasına rağmen gaza basınca yağ gibi kayıyor adamı koltuğuna yaslandırıyor.Ek Olarak ; Kasası sağlam değil.Malzemeden çalmışlar Örnek olarak bizim bir tanıdıkta Tata Pick-up çift kabin vardı.Araca 1.300 Kg yük sarmış sağlam bir çukura girmiş arabanın şasesi yamulmuş .Yedek parçası biraz zor bulunuyor.Ama Ankara'da yedek parça sıkıntısı yaşamassınız.Eskişehir'de 2 kişide var benim bildiğim onlarda Ankara'daki fiyatlardan fazla satıyorlar malesef .Yani uzun lafın kısası Şehir içi çok yapıyorsan Tata alıncak bir arabadır.Haa sürekli uzun yol yapıcam diyorsan kesinlikle uzak dur adamı delirtir.2008 Modeli 15.000 TL bunu bir Toyota ile kıyaslayamassın 2008 corolla örnek olarak 34.000-35.000 civarıdır.Yani parasına göre araba .Uzun yola bu arabayla gidilmez.Ama şehir içi gayet ekonomik bir araçtır.Şehir içi kullanacaksanız temizini bulup almanızı tavsiye ederim.Mesaj Birleştirildi: Nisan 16, 2014, 12:07:21Ben temprayada çok bindim.Gerçekten güzel araba.Tamam Tata uzun yolda onun kadar iyi değil lakin yakıt olsun, model olsun, konfor olsun, tempradan iyidir.94 Tempraya 11.000 TL isteyen var.Yukarıdada bahsettiğim gibi parasına göre araba.Bir 94 modele binmek var birde 2008 modele binmek var.