Gönderen Konu: Corolla İçin Saat-Tarih ve Termometre Uygulaması  (Okunma sayısı 6754 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla İçin Saat-Tarih ve Termometre Uygulaması
« : Ekim 11, 2008, 01:21:13 »
Evet arkadaşlar uzun zamandır aklımda olan bir olayı daha gerçekleştirmiş bulunuyorum..Malum bizim araçlarda yol bilgisayarı vs görüntü namına hiçbirşey yok sadece saat vardı benimde hep aklımda orayı geliştirmek geçiyordu sonunda yaptım bugün gittim araştırmadığım yer kalmadı oraya buraya sorarken termometre baktım LCD ekranlar var baktım adamlar kendi dükkanlarının adını yazmışlar dedim dükkanın adını yazan dereceyide yazar nolacak bi sensörlük işi var:D adama nerede yaptırdığını sordum gittim oraya yaparız dedi..ben 2 satırlık üstte iç-dış sıcaklık altında da corolla yazdıracaktım ama 500ytl istedi sıfırdan yazılım yapması gerektiği için:D ben bozuntuya vermeden abi corolla yazısını boşver iç dış hatta onuda boşver iç sıcaklık olsa yeter falan derken kendisi için hazırladığı termometreyi gördüm kafamda şimşekler çaktı hem saat hem tarih hemde derece gösteriyordu hemde 12v ile çalışıyor hemen ona sarıldım işte bu diye son dükkanındakini biraz zorla aldım adamdan ve ölçüler tam tahmin ettiğim gibi eski saatin yerine birebir uydu..fakat sıcaklık sensörü kendi üzerindeydi ve orada kalorifer olduğu için mecburen ufak bir işlemle sensörü kabloyla uzattım ve rüzgar almayacak şekilde en uygun görünmeyecek yer olarak kültablasının yanındaki köşeye koydum kii hiç görünmüyor bile. sonunda 5 saatlik bir işlemden sonra yapabildim yorumlar sizin buyrun..

Saat ardından gün ve ay geliyor hemen ardından yıl tekrar gün ay ve yıl sonrada termometre görünüyor animasyonlu ve kayarak yazıyla.ben çok beğendim orjinalin aynısı gibi oldu kontağı kapantınca da sönüyor..

Toyota Club Türkiye

Corolla İçin Saat-Tarih ve Termometre Uygulaması
« : Ekim 11, 2008, 01:21:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla İçin Saat-Tarih ve Termometre
« Yanıtla #1 : Ekim 11, 2008, 01:33:43 »
ercan çok hoş çalışma olmuş.biz yapacak olsak kaça patlar sensör ekran vs?

el emeğine heranlamda saygım vardır.ki üstelik güzelde olmuş :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla İçin Saat-Tarih ve Termometre Uygulaması
« Yanıtla #2 : Ekim 11, 2008, 01:40:49 »
Burak ankarada isen sana yardımcı olurum ama değilsen maalesef hazır satılan termometrelerden almak zorunda kalabilirsin çünkü bunu yapan bulmak çok zor belki istanbuldaysan orada da bulursun dediğim gibi yaptırmak çok çok pahalıya geliyor ama ben yapıp stand da sergilediğini biraz zorla aldım :D 35ytl ye kablom lehimim falan zaten vardı biraz el becerisiyle orjinal saati söküp onun soketine bağladım sensörü uzattım falan..yapmaya kalksak assembly kodlama bilmemiz lazım yada picbasic oda çok çok zor bunu bilgisayara bağlayıp o yaptığımız yazılımı atmamız lazım onun içinde kartı falan lazım microişlemci lazım vs vs vs yani yapamayız :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 11, 2008, 09:52:12 »
süper olmuş ercan
orjinal düğmeler çalışıyormu ?
saat tarih ayarını nasıl yapıyosun
bende ankaradayım
kaça maal olur ki?
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 11, 2008, 12:16:02 »
Gerçekten mükemmel  olmuş. Peki saate, sıcaklığa veya tarihe manuel  olarak istediğimiz  zaman bakabiliyormuyuz.

Not: Birde yönetici arkadaşlardan eğer  bu konuyu modifikasyon bölümüne  aktarırlarsa  üyelerin bulma  ve yararlanmaları daha da  kolaylaşacaktır kanımca.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 11, 2008, 14:26:17 »
Gökhan düğmeler şuan fonsiyonsuz kendi ayar düğmesi vardı ben bikere ayarladım içinde kendi pilide var en az 4-5 sene gidermiş elektriği kessek bile sıfırlanmadığı için sorun yok...sadece termometre 35ytl kablo lehim falan vardı zaten bende

Osman abi maalesef bu tarz istekler için yapan kişi yeniden bilgisayara bağlayıp düzenleme yapacağı için ekstra para istiyor.
şu durumda zaten en geç 14sn içinde hepsini görebiliyorsunuz tam tur atmış oluyor yani saat uzun süre sonra kısa kısa ay gün yıl ay gün yıl(animasyonlu ay gün sonra yıl) sonra 2008 yazısıs kayarak ekrandan gidiyor yerine derece geliyor şeklinde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 11, 2008, 14:34:57 »
bende kablo falan istemiyorum takma işini yapacak arkadaşım var
o ekranı banada 35 liraya alabilirmiyiz yani ?
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 11, 2008, 14:37:35 »
alırız gökhan adam seri üretim yapıp satmıyor ama rica ederiz bitane daha yapar zaten ben söyledim muhtemelen birkaç arkadaşım daha alır abi ona göre ayarlarsan diye :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 11, 2008, 14:41:01 »
ercan nasıl yaparız simdi
ben gitsem alabilirmiyim adresi versen ?
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 11, 2008, 19:42:43 »
Gerçekten mükemmel  olmuş. Peki saate, sıcaklığa veya tarihe manuel  olarak istediğimiz  zaman bakabiliyormuyuz.

Not: Birde yönetici arkadaşlardan eğer  bu konuyu modifikasyon bölümüne  aktarırlarsa  üyelerin bulma  ve yararlanmaları daha da  kolaylaşacaktır kanımca.

evet modifikasyona taşısak daha iyi olacak galiba

buda videosu
http://www.izlesene.com/video/arabalar-corolla-termometre-saat-tarih/570861

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 13, 2008, 12:09:09 »
bende aldım ama henüz takma fırsatım olmadı
almak isteyen ae 101 ciler gitmeden önce telefon edin aksama hazır
kokpiti hareketlendiriyo güzel olacak :)
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #11 : Aralık 03, 2008, 22:44:13 »
Arkadaşlar ankaradayım bu termometreyi nereden alabilirim. adres vermemişsiniz. sevgiler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 04, 2008, 02:47:21 »
bende istiyorum yawww bana yardımcı olun :)
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Aralık 04, 2008, 04:26:29 »
süper olmuş gercekten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 04, 2008, 09:28:44 »
konya sokakta
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #15 : Aralık 06, 2008, 16:27:21 »
Arkadaşlar bu ssat termometre işini ben de kafaya taktım. Bu gün gidip Konya Sokakta biraz araştırma yaptım. Sadece termometre şeklinde olanlar var 8,5 ytl ve tam bizim araca göre ancak saat yok. Biraz daha gezince bir yerde bütün deevre elemanları hazır sadece montajını kendimiz yapıyoruz ver mavi LCD ekran bir devre gördüm ancak ekran bizim aracın saatinin eninden biraz büyük(2-3 cm kadar. Boyu uyar.) 45 ytl yazıyordu. Biraz daha gezerken bir yere sordum benibaşka bir yere yönlendirdi. Orası tamamen kendi yapıyormuş. Saat, tarih, -150 +50 termemetre küçük ekran küçük devra tam bizimkine göre o da 47 ytl istedi. şimdi Son ikisi biraz fazla geldi(gerçi LCD ekranı uydurabilsem hemen alırım) 8,5 ytl olan da tam bize uyar ancak saatten feragat etmek gerekiyor. Ne yapacağıma karar veremedim. Bilginiz olsun istedim... Ha bu arada bir fikir de 8,5 ytl olan devreyi alsam ekran kablolarını söküp bizim saatin ekran kablolarına bağlasam bir anahtar yardımıyla da ister termometree ister saaat gösterse diye düşünü yorum fakat o zaman da çok uğraşmak gerekli, şu an kararsız kaldım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ocak 14, 2009, 17:50:32 »
Tebrikler çok güzel olmuş. Dışarının ısısını gösterse daha iyi olur.
Corolla 98 GLİ Special