evet konuyu hortlatıyorum:
2011 auriste farlar arabayı kilitlediğinizde bile tamamen açık kalıyor.
yok japonlarda %90 böyleymiş falan hikaye, ben şirketteki diğer japonlara da baktım en azından parklara düşüyor. kısa ampüller boşuna yanmıyor. hatta sürücü kapısını açınca tamamen farları kapatan modeller de çok fazla. ya da kontağı çekince farlar tamamen sönüyor. yaris'te parklara düşüren teknoloji sanki çok mu karışık da auris'e koyulmamış? yaris japon değil mi? kritik seviyeye düşünce kapanması mı? güldürmeyin lütfen. toyotada(auriste) bu tip ortalama teknolojiler ne gezer?
farların kapanmamasının farların ömrüne katkı sağladığı da doğru değil, araya koyarsın bir röle, marş sırasında farlar söner, amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok. ayrıca marş üzerinde geçen akımı düşürmek için yapıldığını söyleyen olmuş; yahu araç marşa bastığında bütün akım marştan geçer mi hiç? arabada o kadar röle ne işe yarar?
araba kullanmaya yeni başlayan eşim bu nedenle 1 kez akü bitirdi yolda kaldık.
daha önce 6 farklı araca sahip oldum, 2004 yılından beri her gün araba kullanıyorum, sanırım 280 bin kmye yakın yol yaptım. 4 defa yolda kaldım, 3ü toyota ile oldu. ben böyle saçmalık görmedim.
japon az yapar öz yapar gibi ne amaca hizmet ettiği belli olmayan lafların kimseye faydası yok. bu kadar basit konuda bile toyotayı övmek toyota kullanıcılarına zarar veriyor. toyotanın beceremediği işlerde becerememişsin demezsek ancak kendimizi kandırırız.