0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
vites değiştirirken ayağımı gazdan çekip debriyaja basıyorum ancak sanki çekmemişim gibi çok kısa bir süre de olsa gaz veriyor...var mı benzer problem yaşayan? önceleri dizel araç sonrası ayağım mı alışmadı diye düşünüyordum ama ayağımı ne zaman çekersem çekeyim gaz anında kesilmiyor..ne dersiniz? gaz ayarında sıkıntı olabilir mi? (araçta lpg yok)
1.33 araç gaz tepkimelerine karşı 1.6 lardan daha duyarsız, ayrıca daha önce farklı marka araç kullandıysanız size değişik gelmiş olabilir. Her aracın farklı karakteristik özellikleri vardır, bence aracınızda bir sorun yok gibi.
bariz sesi duymasam.. çok üzerinde durmayacağım. hani araç sürmeye yeni başlayanlar o zamanlamayı ayarlayamaz da, debriyaja erken basınca "vınnnnn" diye öter ya motor, tam öyle..
sabah götürdüm servise. ustada buradaki yorumlarınıza paralel yorum yaptı. vites geçirirken ki titremeler motorun küçüklüğünden dedi. gaz verme olayı da devri kaybını önlemek için dedi. sizin yorumlarınıza paralel olunca ve ustanın da samimi tavrından dolayı ben de durumu kabullendim..herkese teşekkürler..