Gönderen Konu: 1.33 Düz Vites Comfort; Bu sadece bana mı oluyor? vites değiştirirken gaz...  (Okunma sayısı 2306 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
vites değiştirirken ayağımı gazdan çekip debriyaja basıyorum ancak sanki çekmemişim gibi çok kısa bir süre de olsa gaz veriyor...

var mı benzer problem yaşayan? önceleri dizel araç sonrası ayağım mı alışmadı diye düşünüyordum ama ayağımı ne zaman çekersem çekeyim gaz anında kesilmiyor..

ne dersiniz? gaz ayarında sıkıntı olabilir mi?

(araçta lpg yok)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
1.33 araç gaz tepkimelerine karşı 1.6 lardan daha duyarsız, ayrıca daha önce farklı marka araç kullandıysanız size değişik gelmiş olabilir. Her aracın farklı karakteristik özellikleri vardır, bence aracınızda bir sorun yok gibi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
vites değiştirirken ayağımı gazdan çekip debriyaja basıyorum ancak sanki çekmemişim gibi çok kısa bir süre de olsa gaz veriyor...

var mı benzer problem yaşayan? önceleri dizel araç sonrası ayağım mı alışmadı diye düşünüyordum ama ayağımı ne zaman çekersem çekeyim gaz anında kesilmiyor..

ne dersiniz? gaz ayarında sıkıntı olabilir mi?

(araçta lpg yok)

1.33 lerde var benim 1.6 avensiste de var ama gaz bi müddet takılı kalıyor gibi belki saniyenin 4 te biri kadar.
1.33 lerde bildiğim kadarıyla vites değiştirirken devri korumak için yapılmış yani tüm araçlarda var merak etmeyin :foto: :alkis:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
1.33 araç gaz tepkimelerine karşı 1.6 lardan daha duyarsız, ayrıca daha önce farklı marka araç kullandıysanız size değişik gelmiş olabilir. Her aracın farklı karakteristik özellikleri vardır, bence aracınızda bir sorun yok gibi.

bariz sesi duymasam.. çok üzerinde durmayacağım. hani araç sürmeye yeni başlayanlar o zamanlamayı ayarlayamaz da, debriyaja erken basınca  "vınnnnn" diye öter ya motor, tam öyle..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
bariz sesi duymasam.. çok üzerinde durmayacağım. hani araç sürmeye yeni başlayanlar o zamanlamayı ayarlayamaz da, debriyaja erken basınca  "vınnnnn" diye öter ya motor, tam öyle..

o kadarını bilemem ama  gaz bir müddet kalıyor sonra devir iniyor
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi

Benim araçta öyle bir şey yok ama 1.33 lerin diğer araçlardan çok farklı olduğu kesin (rölantide 600 devirde çalışan başka benzinli araç görmedim mesela ), ben de alışana kadar baya zamn geçti. Ayağınızı gazdan tam kaldırmadan debriyaja basıyor olmayasınız alışkanlıktandır belki.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür edildi
2012 1.33 kullanıcısıyım, aynı durumu yüksek devirlerde ve şehir dışında yüksek süratlerde özellikle 5 ten 6 ya geçerkem yaşıyordum, sonra durumun gaz tepkisinin yavaşlığından olduğunu fark ettim, yani ayağınızı gazdan tamamen çektikten bir saniye sonra debriyaja bastığınızda ya da zamanlamayı kendinize göre yaptığınızda diyeyim bu sesi duymazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Bu şu anlama geliyor; ayak gaz pedalından çekilip, vites değiştikten sonra sol ayağınızı hızlıca debriyajdan çekebilirsiniz, performansınız düşmeyecektir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
sabah götürdüm servise. ustada buradaki yorumlarınıza paralel yorum yaptı. vites geçirirken ki titremeler motorun küçüklüğünden dedi. gaz verme olayı da devri kaybını önlemek için dedi.

sizin yorumlarınıza paralel olunca ve ustanın da samimi tavrından dolayı ben de durumu kabullendim..

herkese teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 107000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Aynı durum bende de (corolla 2011, 1.6 Comfort extra) var, ama ben problem olarak bakmıyorum. Gazdan ayağınızı çekiyorsunuz, devir saati bir miktar yükseliyor.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
sabah götürdüm servise. ustada buradaki yorumlarınıza paralel yorum yaptı. vites geçirirken ki titremeler motorun küçüklüğünden dedi. gaz verme olayı da devri kaybını önlemek için dedi.

sizin yorumlarınıza paralel olunca ve ustanın da samimi tavrından dolayı ben de durumu kabullendim..

herkese teşekkürler..

ben başta söyledim hocam  1 yıldır bir çok araç araştırdım 1.33 corolla dizel corolla civic asx lancer avensis astra vs vs oöyle olduğunu biliyordum :rofl: